Zidane: Valverde jövőjéről beszélünk, de valójában ő már a csapat jelene

A Leganés elleni győzelmet követően Zinédine Zidane fejtette ki véleményét a látottakról a média képviselőinek kérdéseit megválaszolva.

A mérkőzésről: „Fontos mérkőzés volt számunkra a mai. Nagyon jól kezdtünk, két gólt is szereztünk a meccs elején, ami megkönnyítette a dolgunkat. Nem vagyok biztos benne, hogy ez volt a legjobb mérkőzésünk az idényben, de örülök az eredménynek, az öt gólnak és a kapott gól nélküli teljesítménynek. Elégedettnek kell lennünk és örülnünk kell ennek a 90 percnek. Eltelt már némi idő azóta, hogy utoljára öt gólt szereztünk. Sokan azt gondolják, hogy ez volt a legjobb meccsünk, én nem így látom, de örülnünk kell. Szükségünk volt már egy ilyen győzelemre. Nem eresztettünk le a második félidőben sem, a cserékkel pedig még jobbá váltunk.”

Benzema: „Úgy vélem, végre megkapja az elismerést. Az ilyen teljesítményt fenn kell tartani, rendszeressé kell tenni, és ő mindig ezt csinálja. Ez sokkal többről szól esetében, mint szerzett gólokról. Ez nagyon fontos a Real Madrid kilencese esetében. Azt szeretem a leginkább benne, ahogy a társaival együtt tud működni. A mai hármas nagyon együtt élt, egyikük sem ragadt a vonal mellett, folyamatos mozgás volt a támadóharmadban. Karim játéka nem lepett meg. Most már sokan elismerik itt a teljesítményét.”

Valverde: „Nem véletlenül van a csapatban. Folyamatosan bizonyítja, hogy mennyire fontos számunkra. A jövőjéről beszélünk, de ő valójában már a jelenünk. Folyamatosan játszik, lehetőséget kap és nagyszerű munkát végez. A legjobban az nyűgöz le benne, hogy mennyire jó fizikai állapotban van. Gyors, valamint nagyon erős. Duzzad az energiától, amikor a labda a közelében van, teljesen mindegy, hogy támadásról vagy védekezésről beszélünk.”

Teljesítmény: „Elégedettek és boldogok vagyunk, hiszen egy kicsit mindenki hozzátett ehhez a győzelemhez. Amikor lehetőséget kapsz, élned kell vele, pontosan úgy, ahogy Fede és Rodrygo teszi, de nagyon elégedett vagyok Jovićcsal is, hiszen nem kapott túl sok időt a pályán, mégis betalált egy nagyszerű fejesből. Ő egy igazi góllövő, mindig a gólszerzés lehetőségét keresi. Több lehetősége is volt, örülünk a teljesítményének.”

Vinícius kimaradása: „Semmi sincs a háttérben. Ő is a keret egy játékosa, pont mint a többiek. Most rajta volt a sor, ő maradt ki a keretből, de ez nem jelent semmit. Továbbra is számítok rá, ahogy a többiekre is. Nem szabad elfelejteni, hogy tavaly, amikor Eden még nem volt itt, hogy játszott Vinícius a saját posztján. Folytatnia kell a munkát, hiszen számítani fogok rá a jövőben is, ezt jól tudja. Nem egyszerű kihagyni valakit a keretből, ez nem csak esetében nehéz döntés. Nagyon nehéz számomra kijelölni a keretet és mindig kihagyni négy vagy öt játékost.”

Isco: „Azt látom, hogy motivált, nagyon keményen dolgozik a sebességén, teljesen elkötelezett a csapat iránt. Játszani akar, így ha megkapja a lehetőséget, akkor abból a lehető legtöbbet kell kihoznia. Ez minden.”

Legjobb teljesítmény: „Én a Celta Vigo elleni meccset mondanám, de a Galatasaray elleni meccsen is jól teljesítettünk.”

Rodrygo: „Ő is a keret egy játékosa, számítok rá, ahogy a többiekre is.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Luka Modrić és Brahim (forrás: realmadrid.com)
Tovább

A Real Sociedad elleni kezdőcsapat

Ancelotti az alábbi játékosokat küldi pályára a Real Sociedad elleni bajnokin. Kezdőcsapat 25. Kepa2. Carvajal3. Militão6. Nacho20. Fran…
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…