Beszámoló: Real Madrid – Leganés: Magabiztos hazai győzelem

Aligha sikerülhetett volna jobban a Real Madrid visszatérése a Bernabéuba 25 nappal azután, hogy a csapat utoljára pályára lépett hazai környezetben. A blancók egy három mérkőzéses (Leganés, Betis, Galatasaray) hazai sorozat első állomásán megsemmisítő vereséget mértek a Leganés együttesére. A találkozót maximális fegyelem és koncentráció jellemezte az első pillanattól az utolsóig. A találkozó első néhány perce kiemelkedő volt, hiszen nyolc perc alatt 2-0-s előnyre tettek szert a hazaiak.

Karim Benzema, aki az aktuális idényben minden egyes hazai bajnokin megzörgette az ellenfelek hálóját, a találkozó elején ezúttal kiszolgáló szerepben tündökölt. Az első találat előtt egy Marcelo-keresztlabdát juttatott tökéletesen Rodrygo elé, aki így 7 perc játék után megszerezte a vezetést a hazaiaknak. Aztán bemutatott egy cselsorozatot, miközben arra várt, hogy Kroos mélységből berobbanjon, majd egy remek passznak köszönhetően hozta helyzetbe német csapattársát, aki technikás mozdulattal, hidegvérrel fejezte be az akciót. 

Kroos és Benzema

Ramos a gólszerzők között
A blancók tovább rohamoztak, élvezték a játékot és azt, hogy a közönségnek is tetszett, amit láttak. A harmadik gól még a harmincadik perc előtt megszületett. A 23. percben Casemiro gyönyörűen ugratta ki Hazard-t a védők közül, akit aztán a vendégek kapusa csak szabálytalanul tudott megállítani a büntetőterületen belül. A tizenegyest Sergio Ramos rúgta, az első kísérlete nem volt sikeres, azonban a kapus szabálytalan mozgása miatt újra el kellett végezni a büntetőrúgást. A kapitány másodszorra nem hibázott.

A szünet előtt több találatot már nem jegyezhettünk fel, annak ellenére sem, hogy a hazaiak több tiszta helyzetet dolgoztak ki, amivel növelhették volna előnyüket. Az első helyzet Fede Valverde előtt adódott, aki a büntetőterületen belülről tüzelhetett egy remek Rodrygo-szóló után a 30. percben. A félidő utolsó lehetősége Karim Benzema nevéhez fűződik, aki Carvajallal játszott össze, majd megdolgoztatta Juan Sorianót, akinek bravúrt kellett bemutatnia ahhoz, hogy megakadályozza a gólszerzést.

Modrić visszatérése
A szünet után a mérkőzés irama lecsökkent, de a blancók továbbra dolgoztak ki helyzeteket. Ilyen volt például Benzema kapufája, amikor a francia tizenhatos vonala mellől eresztett meg egy szép lövést a 68. percben. Alig egy perccel ezután Marcelo szerezte meg a labdát a pálya közepén, majd a Toni Kroos helyére röviddel ezelőtt beállt Luka Modrić felé továbbította azt, akit Omerou terített le a büntetőterületen belül. Ezúttal Karim Benzema állt a labda mögé, a francia pedig magabiztosan büntetett.

Jovic

Jović is megkezdte a gólgyártást
Még mindig volt idő újabb gólra, ami a hosszabbítás pillanataiban érkezett. Carvajal mértani pontosságú beadása Jović fején landolt, aki nagyszerű mozdulattal helyezte a labdát a kapufa mellé. A vendégek kapusa tehetetlen volt. Ezen az estén a habfehérek nagyszerű teljesítménnyel gyűjtötték be a három pontot, ráadásul sorozatban második meccsükön nem kaptak gólt.
 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…