Mijatović: Bale számára Wales az első, a golf a második, a klub pedig csak a harmadik

Az AS kérésére Predrag Mijatović, a Real Madrid legendás játékosa, valamint későbbi sportigazgatója mondta el a véleményét a Bale körül kialakult helyzetről.

Bale helyzete: „Úgy vélem, Bale egy nagyon különös fickó. Nem ismerem őt személyesen, de amit olvasok a lapokban a nyilatkozatairól és hozzászólásairól, az alapján meglehetősen különösnek tűnik, de furcsának is nevezhetném. Sokkal aggasztóbb viszont, hogy személyében a klubnál van egy olyan játékos, aki sokkal jobban aggódik más dolgok miatt, mint a saját csapata miatt. Számára Wales az első, aztán ott van a golf, és csak a harmadik helyen áll a Real Madrid. Nem beszélgettem még vele, de kívülről pont ilyennek tűnik. Sosem tudhatod, hogy valójában számíthatsz-e rá a csapatban. Nem tudod, hogy épp motivált-e, vagy sérült. A fejlődést viszont látni fogjuk, ahogy közeledik a válogatott szünet. A Real Madrid el akarta adni őt a nyár folyamán, de nem találtak megoldást rá. Döntést kell hozni, de mégis hol kellene elkezdeni? Három év van hátra a szerződéséből, ami nagyon megnehezíti a dolgokat…”

Az edző el akar adni, de nem érkeznek ajánlatok. Mit lehet tenni? „Maradsz, keményen dolgozol, megpróbálsz ugyanazzá a játékossá válni, aki egykor voltál… ugyanakkor úgy tűnik, hogy itt ez senkinek sem célja. Ez viszont azon is múlik, hogy mi történik a keret többi tagjával. Sokkal inkább szeretnék olyan játékosokat, akik boldogok itt, mint egy olyat, aki egyáltalán nem az, és fogalmam sincs, hogy mit kezdhetnék vele. Ha egy játékos ilyen fizetés mellett sem motivált, akkor hagyni kell távozni, akár ingyen is, hogy megspórold a bérét. Elég megnézni a számokat… Ha egy élcsapat vezetője lennék, megpróbálnám boldoggá tenni a játékosaimat – meglátjuk, hogy a Real Madrid miképp kezeli majd ezt a helyzetet. Madridban élni sokkal jobb, mint a világ számos más helyén, és Bale is szeret ebben a városban élni.”

Bale nem tudja, hogy ki a miniszterelnök: „Szeretném azt hinni, hogy ez nem igaz, mert máskülönben egy olyan játékosról beszélnénk, aki… Úgy gondolom, valószínűleg csak vicc volt.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK