Gareth Bale megtanulta a leckét

Az elismert szakember, Dr. Pedro Luis Ripoll írása a MARCA hasábjain Gareth Bale helyzete kapcsán.

Gareth Bale karrierjét sorozatos sérülések befolyásolták, amióta hat éve csatlakozott a Real Madridhoz. Ezek olyan sűrűn fordultak elő, hogy még azt is kérdésessé tették, hogy egyáltalán folytatni tudja-e a sportot. A játékos és a körülötte lévők mindig ragaszkodtak a mielőbbi visszatéréshez, ami végül is érthető, de ez egy olyan láncreakciót indított be, ami alapjaiban ártott a játékos értékének.

Amikor formában van, Bale a futballvilág egyik legkiemelkedőbb testi adottságokkal rendelkező játékosa, szokatlan erővel bír, amit a pályán egyaránt tud elől és hátul használni, nagy sebesség mellett is. Ha ez a vonat egyszer beindul, nincs aki megállítsa.

Mindenesetre a három évvel ezelőtti bokaműtétje fordulópont volt a karrierjében a sérülések gyakoriságát, ebből következően pedig a teljesítményét illetően is. 

Bale

És még ott a legnehezebb rész, át kell hidalnia az elszigetelődést a játékostársaktól a csapatban, és erősebb elköteleződésre van szükség a részéről a csapat céljai iránt, jobban ki kell vennie a részét a csapat életéből, amivel helyet kaphat az elitben.

Bale azt a benyomást kelti, hogy teljesen elmerült ebben az elszigetelt állapotban, ami megakadályozza, hogy beilleszkedjen egy csapatba. Ez is adódhat abból a bizonytalanságból, amit a rengeteg sérülése okozott. Mindenesetre március óta nem volt sérült, a fizikai állapota pedig jobbnak tűnik, mint valaha. Ez egy most vagy soha típusú helyzet, most kell beilleszkednie a Real Madrid győztes mentalitásába.

A klub orvosai nagyon okosan spórolnak az energiáival, távol tartják a médiától. Nagyon védik őt, törődnek vele, a játékos közben fejlődik és megtanulta a leckét.
 

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK