Hamit Altintop: Mourinho remek edző, de az lenne a legjobb, ha Zidane kiválóan teljesítene

A Real Madrid korábbi játékosa, Hamit Altintop a MARCA-nak adott interjút, melyben beszélt a Real Madridnál töltött időszakáról és a csapat jelenlegi helyzetéről.

„A Real Madrid nagyon fontos volt számomra. Meghatározó lépés volt a karrieremben. Imádom a klubot, a várost, az elnököt, José Ángelt, de nem maradhattam.”

Altintop végül lemondott három éves szerződéséről és fizetéséről annak érdekében, hogy szabadon távozhasson a Bernabéuból.

„Megérkeztem, és olyan játékosok között találtam magam mint Cristiano Ronaldo, Iker Casillas, Higuaín, Benzema, Khedira… Ilyenkor az ember azonnal érzi a felelősségét annak, hogy jól kell teljesítenie. Igyekszel, kapkodsz, a hátam pedig nem bírta. Három hónapig nem tudtam fájdalom nélkül edzeni.”

Altintop és Ronaldo

Az is problémát okozott Altintop számára, hogy a Real Madridban való szereplés mentálisan is hatással volt rá, ami végül azt eredményezte, hogy leválasztotta magát a keret többi tagjáról.

„Hogy kivel jöttem ki? Mindenkivel jó volt a kapcsolatom, az öltöző remek volt, de sokáig csendben maradtam, hogy megfeledkezzek a problémákról. Ez volt életem lehetősége, de nem lehettem az igazi Altintop. Nem olvastam a sajtót, de tudtam, hogy miket írnak.”

A rossz emlékek ellenére Altintop Mourinhóról dicsérően szólt.

„Mourinho nagyszerű. Igazán kedvelem őt edzőként, ő az egyik legjobb. Az öltözőben teljesen más, mint ami kívülről látszik. Semmi köze a kettőnek egymáshoz. Jól kijön a játékosokkal, megvédi őket, arcot ad a csapatnak.”

„Tudom, hogy messziről nézve nem így tűnt, de nagyon jól tudja, hogy miként kezelje a csapat körüli dolgokat, amit egyébként folyamatosan versengésre ösztönöz.”

Hogy elkerülje a félreértéseket, Altintop tovább folytatta mondandóját:

„Mourinho remek munkát végzett, de nagyon tisztelem Zinédine Zidane-t. Nagyszerű edző, amit pedig véghez vitt a Real Madriddal, az elképesztő. Ő a csapat edzője, remélem, hogy jól teljesít majd. Ez lenne a legjobb.”

Altintop

„Óriási a nyomás, minden meccset meg kell nyerned. Ő már történelmet írt a klubbal. A Real Madrid jól csinálja, hogy fiatal játékosokat igazol, de kell három-négy év ahhoz, hogy ez a csapat kiforrjon.”

„Teljesen logikus, hogy a csapat megszenvedi egy olyan játékos távozását, mint Cristiano Ronaldo. Ugyanez fog történni a Barcelonával, amikor Lionel Messi távozik.”

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK