Beszámoló: Galatasaray – Real Madrid

Zidane hat helyen is változtatott a hétvégi csapathoz képest, végül Kroos gólja döntött Isztambulban. Nehéz meccsen van túl a csapat, de a lényeg a három pont, mellyel a csoport második helyén állunk.

A Real Madrid idei második idegenbeli mérkőzése a Bajnokok Ligájában egy nagyon fontos győzelemmel zárult. Az isztambuli három ponttal a csapat feljött a csoport második helyére. A madridiak a kezdetektől összeszedettek voltak: már a találkozó elején, egy Valverde labdaszerzés után Rodrygo tört be az ellenfél tizenhatosán belülre, majd találta meg Hazard-t, akinek a lövése végül levágódott. A csapat jól szervezett volt az egész mérkőzésen.

Ettől függetlenül ez a Bajnokok Ligája, ezért nem meglepő, hogy a hazaiak is többször veszélyeztettek, de Courtois háromszor is bravúrral védett. Aztán a 18. percben Hazard csapott le egy labdára, rávezette a védőre, kényszerítőzött Benzemával, majd a második hullámban érkező Kroos elé gurított, aki belsővel a kapu bal felső sarkába helyezte a labdát – köszönjük az apró török segítséget. A németnek ez vol a 100. BL-meccse, a legjobb dologgal koronázta meg a jubileumot.

A madridiak végig veszélyesebbek voltak, sok labdát szereztek, igaz, sokszor el is szórták azt felelőtlenül. Könnyedén jöhettek volna a további gólok is, de sem Hazard, sem Benzema nem tudta kihasználni a lehetőségeket. A félidő után Fatih Terim beküldte Feghoulit, de mégis Benzema előtt adódott egy nagy helyzet: a francia egyedül vezethette a kapura a labdát a védő szorításában, de lövését védte a hazaiak kapusa.

Marcelo, Kroos és Carvajal is helyzetbe került, legközelebb viszont Hazard járt a második gólhoz: a belga miután elfektette Muslerát, a felső kapufára bombázta a labdát. Az utolsó 15 percben Zidane hármat is cserélt, beállt Jovic, Vinícius és James, és ugyan további helyzetek is voltak, nem esett újabb gól, így maradt a 0-1.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK