José Rodríguez: Ha a Galata szerzi az első gólt, akkor bajban lehet a Madrid

A mindkét csapatban megfordult José Rodríguez a Galatasaray – Real Madrid mérkőzéssel kapcsolatban nyilatkozott.

Hogy érzed magad ebben a fura idényben a Málagánál?
Nehéz helyzetben vagyok, mert nem regisztráltak. Ez nagyon idegesített, de mindig pozitívnak kell maradnod. Már csak kis idő van hátra januárig, a tervem az, hogy itt maradok, de elképzelhető, hogy távozom, mivel vannak ajánlataim első osztályú csapatoktól.

Minden visszatér a normál kerékvágásba?
Legszívesebben maradnék és játszanék, mivel ezért jöttem ide, és nem normális, ami most történik. Minden klubnak vannak nehéz időszakai, de a balszerencse folyamatosan követ minket. Remélhetőleg minden megoldódik. A múltheti győzelem legalább kicsit javított a csapat morálján.

José Rodríguez

Mit gondolsz a korábbi két csapatod találkozásáról? Túlzás a török pokol kifejezés, vagy valóban ez vár a Real Madridra Isztambulban?
Ez egyáltalán nem túlzás, a Real Madrid pedig látni fogja. A hangulat elképesztő. Ha ők szerzik az első gólt, akkor igazi pokol lesz. A szurkolók űzik a sajátjaikat, nehéz este lesz ez a Real Madrid számára. Egy olyan stadionról beszélünk, ahol közel vannak a szurkolók, nagy intenzitással éled meg a mérkőzéseket. Még a saját csapattársaidat sem hallod, 52.000 ember bíztatja a csapatát. Kétségtelen, hogy Európa egyik legjobb szurkolói bázisa a Galatasaray-é.

Mit gondolsz az ott eltöltött időszakodról?
Bánom, hogy eljöttem, szerintem a karrierem legrosszabb döntése volt otthagyni a Galatát a Mainzért. Remek évem volt Isztambulban, majd elkövettem azt a hibát, hogy egy olyan német projekthez csatlakoztam, ahol azt ígérték, hogy fontos szerepem lesz, de végül nem így lett.

Egyetértesz azzal, hogy a csapatuk nem olyan erős, mint a Real Madrid?
Ők az alárendelt csapat, ez tény, de a török csapatok az elmúlt években mindig nagyon jók voltak. A Galata pénzügyileg stabil háttérrel rendelkezik, nyeri a bajnokságot, a projektjük célja pedig az, hogy tovább lépjenek Európában is, akár a BL-ről, akár az El-ről van szó. Nagyszerű keretük van, többet akarnak nyerni, mint a saját bajnokságuk.

Mik a legveszélyesebb fegyvereik?
Nagyon agresszívak és tiszta elképzeléseik vannak a játékról. Talán Fatih Terim a legnagyobb fegyverük. Évekig próbálták őt megszerezni, de ez a válogatott miatt sokáig nem sikerült. Most ott van és teljes erővel támogatják. Ő remek szakember, minden játékosából kihozza a legjobbat.

José Rodríguez

Mi történt a Real Madriddal?
Nem követtem őket részletesen a Málagai helyzet miatt, de láttam néhány meccsüket. A csapat vissza fog térni, bárki is legyen az edző. Minden klubnak vannak rosszabb időszakai, a blancók csak egy kicsit szenvedtek, de ez az idény még csak most kezdődött, minden sorozatban állnak.

Ha fogadnod kellene, mit tippelnél?
Úgy gondolom, hogy a Real Madrid nyerni fog, mivel sokkal erősebb csapatuk van, de láttuk már a héten a Mallorca ellen is, hogy ha szenvedsz és nem játszol jól, akkor veszíteni fogsz. A mai futballban bárki képes lehet legyőzni bárkit, a blancóknak pedig Európa egyik legnehezebb pályáján kell helyt állniuk. Egyáltalán nem lesz könnyű dolguk, de figyelembe véve a csapat minőségét, nem lehet gondjuk.

Ha a Real Madrid kikap, akkor elképzelhető, hogy José Mourinho visszatér. Mit gondolsz erről?
Mondhatok még bármit róla, amit mások nem mondtak el? Mindenesetre tiszteletben szeretném tartani Zidane-t, aki rengeteg dolgot elért a Real Madriddal. Bízni kell benne, mivel kiváló edző, ahogy Mourinho is, aki lehetővé tette számomra, hogy átélhessem a klubnál töltött időszakom legkülönlegesebb pillanatait.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK