Zidane: Valamiért szeretem a nehezebb időszakokat

Kedd este folytatódik a Bajnokok Ligája, a csapat a Galatasaray otthonába látogat. A fontos találkozó előtt Zidane megtartotta sajtótájékoztatóját, ahol beszélt a nyomásról, a negatív hangokról és a játékosokról is.

A mérkőzésről
"Nagyon fontos mérkőzés. A Real Madridnak mindig van válasza az olyan szituációkra, mint a mostani. Mindannyian tudjuk, hogy gyengén kezdtük a Bajnokok Ligája idei kiírását. Mindig is nagy lesz a nyomás rajtunk, de nem csak emiatt. Megfelelően fel kell készülnünk a találkozóra. De bármi történik, az semmit sem jelent, mert utána is lesz még néhány mérkőzésünk. Azért vagyunk itt, hogy megszerezzük a három pontot. Valamiért szeretem a nehezebb pillanatokat. Szembe kell nézni a nehézségekkel. Készen állunk, és úgy gondolom, jó meccset fogunk játszani. A játékosok mindig győzni akarnak, csak ez számít nekik. Ez megkérdőjelezhetetlen. Tudják, hogy itt mindig hatalmasak az elvárások. Holnap itt az újabb lehetőség, hogy bebizonyítsuk, változtatni akarunk. Nem kellene senkire sem ujjal mutogatni. Mindannyian ugyanabban a hajóban evezünk."

Zidane sajtótájékoztatója a Galatasaray elleni találkozó előtt.

A kritikákról
"18 éve vagyok ennél a klubnál. Nincs ebben semmi meglepő, mindig is nagy nyomás vette körül a Real Madridot. Tisztában vagyunk a helyzettel, de a végsőkig küzdünk. De ahogy már mondtam, bármi is történik a Galatasaray ellen, az nem változtat semmi, mert még sok mérkőzésünk lesz utána. Ami megtörtént az megtörtént, a futballban gyorsan elfelejtik, miket értél el. Ez igaz az életre is. Az a fontos, hogy most itt vagyunk a jelenben. Zavar, ahogy az emberek beszélnek rólam, de nem tudok ezzel mit csinálni, mindenkinek meglehet a saját véleménye. Edzőként mindent beleadok, ahogy a játékosaim is. Próbálunk minden helyzetben pozitívak maradni. Holnap egy jó meccset fogunk játszani egy gyönyörű stadionban, kizárólag a győzelem jár a fejünkben."

Gyenge teljesítmény a visszatérése óta
"Nem szabad az előző szezonnak a végéről beszélni, mert az már teljesen másról szólt. Itt az új idény, most megint minden rajtunk múlik. Néha előfordul, hogy nem játszunk jól. De ilyen az élet, nem lehet minden meccsen kimagasló a teljesítmény. Mi vagyunk a Real Madrid, egy percre sem hagyhatunk ki. De ez néha mégis előfordul. Azon kell dolgoznunk, hogy ebből minél kevesebb legyen."

A játékosok
"Ők az elsők. Nekik kell jól teljesíteni és győzni. Nem is kételkedem bennük. Ez is egy újabb mérkőzés, ahol bizonyíthatjuk, hogy jók vagyunk. Egy csapat vagyunk, együtt megyünk ki a pályára. Én vagyok, akinek döntenie kell a csapatról, mindenkiben száz százalékig bízom."

Sergio Ramos nyilatkozatát itt olvashatod!
 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK