Az elkeseredettség tíz oka

A Real Madrid szurkolói mostanáig reménykedtek abban, hogy a csapat megnyerheti a bajnokságot egy csalódást keltő idény után. A királyi gárda veretlenül érkezett Mallorcára, ahol aztán teljesen megsemmisült, majd ezüsttálcán nyújtotta át az első helyet a Barcelonának, ami a letargikus időszakából láthatóan épp kilábalt. Ezen a mérkőzésen felszínre kerültek azok a problémák, amiket a veretlenség mámora elhomályosított. Problémák, esetenként nehéz megoldási lehetőségekkel.

Gólok
Zidane csapatának legnagyobb problémáját Cristiano Ronaldo távozása után több mint egy évvel sem sikerült megoldani.

A Real Madrid 11 meccsen 18 gólig jutott. Karim Benzema az egyetlen játékos, aki fel tud nőni a feladathoz, Gareth Bale alig játszik, Hazard messze nem tűnik sebészi pontosságúnak, Jović pedig még mindig nem kezdte meg a gólgyártást.

Ellentmondásos játék
11 mérkőzésből mindössze ötöt sikerült megnyerni idén. Ez kevesebb mint meccsek fele.

A blancók még nem nyertek meg két meccset egymás után, a legutóbbi négy meccsükből pedig mindössze egyszer sikerült győzedelmeskedniük, ráadásul a BL-ben is győzelem nélkül állnak két találkozót követően.

Real Madrid

Kapus nyomás alatt
Mindenki Courtois játékát figyeli, aki a világbajnokság legjobb kapusából egy kifütyült játékossá vált, miközben Areolát tapsolja a közönség.

Legutóbbi 14 felé irányuló lövésből 9 alkalommal kapott gólt, ebben az idényben pedig 24 lövésből 12-szer vették be a kapuját.

Intenzitás hiánya
A Real Madrid nem kezdi jól a meccseit, hiányzik az intenzitás, ahogy a Mallorca, Villarreal, PSG és Brugge ellen is láthattuk.

Ez olyasvalami, ami már az Atlético elleni 7-3-as vereség alkalmával is láthatóvá vált.

Sérülések
Már most 22 sérülésnél járunk, amelyek összesen 16 játékost érintettek, pedig még csak október közepén vagyunk.

A legtöbb esetben izomsérülésről beszélhetünk, ami arra enged következtetni, hogy sokkal komolyabb a gond, mint egy balszerencse.

Casemiro eddig még nem sérült le, viszont ő az, aki egyetlen percet sem hagyott ki, és nem is helyettesíthető.

Real Madrid

Rögtönzött középpálya
A középpálya az a pályarész, ahol a meccseket meg lehet nyerni vagy el lehet veszíteni. A Real Madridnak itt vannak komoly problémái, mivel nem áll rendelkezésre túl sok variációs lehetőség.

Toni Kroos és Luka Modric, akik rendszeresen szerepelnek a pálya ezen részén, mindent beleadtak, és talán már gyengül a teljesítményük, miközben Isco formája is ugyanezt sejteti.

James Rodríguez küzd, megy előre, de nem tud állandó jó formát mutatni, így túl sok teher marad Casemiro vállán, miközben Fede Valverde nem tudta megmutatni, hogy készen áll-e arra, hogy állandó kezdő legyen belőle.

Átigazolások beilleszkedése
Több mint 300 millió eurót költött a klub nyáron, de egyik friss érkező sem tudott még maradandót alkotni. Hazard messze van a legjobbjától, Mendy többet volt sérült, mint nem, Jovic pedig teljesen elveszettnek tűnik.

Rodrygo Goes nem kapott még elegendő lehetőséget, Militao a PSG ellen csalódást keltő teljesítményt nyújtott, és bár azóta javult a játéka, nem mostanában fogja kiszorítani Varane-t vagy Ramost.

Zidane ötlettelensége
A meccseken az az ember érzése, hogy a csapat nem dolgozik az edzésen a hibák kijavításán. Még a kapura lövéseknél is úgy tűnik, mintha senki nem mondta volna nekik, hogy a tizenhatoson belülre is be lehet játszani a labdát.

Úgy látszik, hogy az edző nem képes megváltoztatni a játék képét, lényegében nem tud megoldást találni egy mérkőzésen felmerülő problémákra.

A cseréi megjósolhatók, alig vannak taktikai trükkök, ahogy például a Mallorca ellen sem kérte Viníciustól, hogy váltson át a másik szélre, hogy nagyobb nyomást helyezzen a már egyébként is sárga lapos Joan Sastréra.

Zidane

A Bernabéu nem erőd
A Real Madrid pályáján nincs könnyű meccs, de manapság bárki képes pontot szerezni itt. A Valladolid döntetlent játszott, a Brugge majdnem nyert, a Levante és a Granada pedig könnyedén 3-0-ra is vezethetett volna.

A lelátókon mindenki ideges, ami aligha meglepő az elmúlt 14 hónapban látottak alapján.

A Barcelona elkezdett magához térni
A Real Madrid problémáit mindig a Barcelonával párhuzamosan szokták kezelni, a katalán címvédő pedig idén először ugrott a bajnoki tabella élére, miután láthatóan kezd magára találni a gyenge idénykezdet után.

Korábban is sokakban volt az az érzés, hogy a katalánok erősebb kerettel rendelkeznek, most, hogy még vezetik is a bajnokságot, komoly aggodalomra adnak okot.
 

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK