Beszámoló: Mallorca – Real Madrid

A válogatott szünet után a Real Madridnak nem sikerült megőrizni az idei veretlenséget a bajnokságban, miután 1-0-ra kikapott a Son Moix stadionban.

Korai gól, Benzema kapufa
Bár a mérkőzés első percében egy Odriozola-Isco összjáték után a spanyol középpályás korán tesztelte Reinát, az első gólt mégis a Mallorca szerezte. Lago Junior a tizenhatos sarkáról tekerte el jobb lábbal Courtois mellett a labdát a 7. percben. A gól feltüzelte a hazaiakat, és nem sokkal később növelhették is volna előnyüket, de Budimir gólját a játékvezető les miatt érvénytelenítette.

Vinícius Jr. a Mallorca ellen.

Lassan ugyan, de Zidane csapata kezdett ébredezni. Vinícius Jr. többször is ragyogóan került helyzetbe, de a lövései rendre elkerülték a kaput. Aztán Benzema kapott egy hosszú indítást Jamestől, majd a lövése a felső kapufán csattant. A Mallorca egyre veszélyesebb támadásokat vezetett, de mégis Marcelo próbálkozása zárta a félidőt.

A második játékrészt intenívebben kezdték a madridiak. Először Benzema próbálta tesztelni Reinát, majd Viníciusnak voltak pozitív pillanatai, de nem sikerült betalálni a kapuba. A hazaiak keményen védekeztek és kontratámadásokra rendezkedtek be.

Brahim és Salva Sevilla tizenegyesgyanús összecsapása

A Real Madrid tíz emberre fogyatkozott
Fél órával a vége előtt Zidane beküldte Valverdét és Rodrygót is. A 74. percben azonban mág nehezebbé vált a Real Madrid helyzete, miután Odrizola megkapta második sárga lapját és kiállította őt a játékvezető. A fővárosi csapat próbálkozott ugyan, de a kapura nem tudtak veszélyesek lenni. Az utolsó 10 percre Brahim is pályára lépett. A 86. percben volt is egy tizenegyesgyanús szituáció, amikor Salva Sevilla megrángatta Brahim a mezét, de sem a bíró, sem a VAR nem találta szabálytalannak az esetet. Az utolsó említésre méltő esemény Militao fejese volt, de az is elkerülte Reina kapuját, így a Mallorca begyűjtötte a három pontot.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…