Beharangozó: Mallorca – Real Madrid

A bajnokságban jelenleg a Real Madrid az egyetlen veretlen csapat, amely most a Mallorca otthonába látogat, 7 esztendő elteltével. A cél természetesen a veretlenség megőrzése mellett a három pont megszerzése a Son Moix stadionban ma este 9-től megrendezésre kerülő mérkőzésen.

14 napnyi szünet után tér vissza a pályára Zinédine Zidane csapata, hogy négy napon belül megmérkőzhessen előbb a Mallorca, majd a Galatasaray csapatával. A válogatott szünet után a királyiak a tabella élén utazhatnak a Son Moix stadionba, ezen felül ráadásul azt is elmondhatják magukról, hogy a Real Madrid az egyetlen veretlen csapat a La Ligában.

„Csak arra koncentrálunk, hogy jól szerepeljünk egy olyan csapat ellen, amely megérdemelné, hogy a tabella első felében foglaljon helyet” – válaszolta Zinédine Zidane az újságírók kérdéseire a tegnapi sajtótájékoztatón. A francia tréner Luka Modrić, Nacho, Kroos, Asensio, Lucas Vázquez, Gareth Bale, valamint Eden Hazard nélkül kénytelen nekivágni a mérkőzésnek. Van viszont valaki, aki bevethető: Karim Benzema, aki 2019-ben a maga 25 találatával a La Liga legeredményesebb játékosának számít, és idénybeli 6 góljával jelenleg is vezeti a góllövőlistát Lorennel és Gerard Morenóval karöltve.

A mai ellenféllel kapcsolatban meg kell említenünk, hogy a felek Mallorcán utoljára 2012. október 28-án mérték össze erejüket a bajnokságban, a kilencedik fordulóban. Akkor a Real Madrid 5-0-ra verte idegenben ellenfelét. A jelenlegi keret játékosai közül akkor csak Modrić, Ramos és Varane álltak a királyi gárda szolgálatában.

A Mallora idén tért vissza az első osztályba, és jelenleg 7 ponttal a tabella 18. helyén foglalnak helyet. Minden pontjukat hazai pályán szerezték: megverték 2-0-ra az Espanyolt, 2-1-es győzelmet arattak a bajnoki nyitányon az Eibar ellenében, valamint gólnélküli döntetlent játszottak az Athletic Bilbaóval. A csapat horvát támadója, Budimir neve mellett három találat szerepel, amivel a házigazdák legeredményesebb játékosának számít. A csapat keretében találkozhatunk ex-madridiakkal is, hiszen ott van Febas, Señé, valamint náluk szerepel kölcsönben a nyár sztárja, Kubo is.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK