Zidane: A Mallorcára összpontosítunk

Zinédine Zidane tartotta meg a bajnoki mérkőzések előtti szokásos sajtótájékoztatóját.

Mallorca: „A holnapi mérkőzés a legfontosabb. Tudjuk, hogy számos játékosunk a válogatottbéli kötelezettségének tett eleget, és vannak, akik sérüléssel bajlódnak. Az elmúlt napokban mindenki visszatért, és mindannyian azon vagyunk, hogy holnap jó teljesítményt nyújtsunk.” 

„Egy olyan csapattal találkozunk, akik előrébb is állhatnának a tabellán. Modrić, Bale, Kroos, és Lucas Vázquez sem tart velünk a bajnoki mérkőzésre. Mindig vannak problémák e tekintetben, nehéz ez egy edző számára. De mások bevethetők lesznek, és megpróbálunk holnap jó munkát végezni.”

Ramos és az olimpia: „Csak a pozitív hozzáállására van szükségem, és akkor azt csinál, amit csak szeretne. Ez nem téma a számomra. Ha részt akar venni az olimpián Spanyolország színeiben, az rendben van. Mindig vannak céljai, és segíteni akarja a szülőhazáját. Ez egy jó dolog.”

El Clásico: „Mindenkinek megvan a saját véleménye. Az a fontos, hogy készen álljunk, amikor sor kerül a mérkőzésre. Sok a vita ebben a témában, ami normális, de ez a véleményem. Készen fogunk állni a mérkőzésre, bármilyen időpontot is jelöljenek ki az illetékesek. Vannak preferenciáim, de nem fedem fel őket. Alkalmazkodni fogunk hozzá, bármit is kérjenek tőlünk. Akármit mondanék, az nem változtatna semmin.”

„A felkészülésünk nem változik sokat akkor sem, ha nem lépünk pályára jövő szombaton. Holnap fontos mérkőzésünk lesz, és egy még fontosabb majd kedden. Rendben leszünk a Clásicóra.”

„Amit a Real Madrid edzőjeként gondolok, az az, hogy akkor játsszuk le a mérkőzést, amikorra azt előírják számunkra. Nem szeretem az erőszakot, ezzel a legtöbben így vagyunk. Vannak kemény felvételek, de nem megyek bele ebbe a témába.”

Januári igazolások: „Lehetőségünk lesz átigazolásokat véghezvinni januárban, de most csak a holnapi találkozó foglalkoztat. Nem gondolhatok még erre, messze van még az átigazolási időszak.” 

Jović: „Nem motiválatlan. Nemrég érkezett, és már sokkal jobb állapotban van, mint amikor megérkezett. Lassan megtanulja a spanyolt, és a csapat részévé válik. Számítok rá, fontos játékos, annak ellenére, hogy mostanában nem játszott sokat.” 

Valverde: „Nagyon jó futballista. 25 nélkülözhetetlen játékosom van, minden mérkőzésen meg kell hoznom ezeket a döntéseket. Remek középpályássá válhat, aki bejátssza a két tizenhatos közötti területet. Jó karakter, nagyszerű munkát akar végezni, nagy követelményeket támaszt magával szemben. A fejlődés szempontjából ez nagyszerű.” 

Brahim és Mariano: „Türelmesnek kell lenniük, mert sok játékosunk van, és mindegyikőjükre számítok. Az összes labdarúgó tisztában van a helyzetével. Készen kell állniuk, és jó munkát kell végezniük, ha lehetőséget kapnak.” 

Találkozás Pogbával Dubai-ban: „Nem egy előre eltervezett találkozó volt. Jót beszélgettünk, hiszen évek óta ismerjük egymást. Egy közösségi rendezvényen vettem részt. A konferencia témája a mesterséges intelligencia volt, amelynek két összetevője van, az emberi tényező és az elektronika. Számomra a legfontosabb az volt, hogy a saját szememmel lássam a dolgokat. Végtére is ez a legjobb módja, hogy felmérjük egy játékos fizikai állapotát.”

Kubo kölcsönjátéka Mallorcán: „Jó dolog, hogy játszik, és nagyszerű munkát végez. Ez az ő döntése volt, amit tiszteletben kell tartanunk. Örömmel tölt el, ahogyan a jelenlegi csapatában szerepel.”
 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Luka Modrić és Brahim (forrás: realmadrid.com)
Tovább

A Real Sociedad elleni kezdőcsapat

Ancelotti az alábbi játékosokat küldi pályára a Real Sociedad elleni bajnokin. Kezdőcsapat 25. Kepa2. Carvajal3. Militão6. Nacho20. Fran…
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…