Jović a kétezres évek legkevésbé termékeny csatára a Real Madridban

Zinédine Zidane azt remélte, hogy a Real Madrid gólszerzési problémáira Eden Hazard és Luka Jović jelentik majd a választ, ám a szerb támadó eddig az elmúlt évek legkevésbé eredményes csatárigazolásának bizonyul a Bernabéuban.

A kétezres évek eleje óta a Real Madrid olyan támadókat igazolt, akikre a világ többi része joggal irigykedett. Ronaldótól Owenig, Raúltól Benzemáig, és persze Cristiano Ronaldo, a hab a tortán.

Ha megnézzük a Real Madrid csatárigazolásait egy kicsit közelebbről, legyen szó akár nyári, akár téli időszakról, senkinek nem kellett annyi idő a gól megszerzéséhez, mint Jovićnak. Még Klaas-Jan Huntelaarnak és Adebayornak sem.

És bár lehet, hogy ők is lassan kezdtek, de aztán megmutatták, hogy érzik a kaput, Jović viszont lényegében még semmit nem mutatott a kapu előtt.

Jović

Miután a 2018/2019-es idényben 27 gólt szerzett, a Real Madrid 60 millió euróért cserébe leigazolta az Eintracht Frankfurt korábbi csillagát, de ebből még nem láttak viszont semmit.

A játékos már eleve úgy érkezett meg a spanyol fővárosba, hogy tisztában volt vele, hogy Benzemát nem lesz könnyű kiszorítania, az előszezonban összeszedett sérülése pedig csak tovább bonyolította a helyzetét.

A Real Madrid október 19-én Mallorcára érkezik, ahol Jovićról már elmondhatjuk, hogy a debütálását követően 63 nap alatt nem szerzett gólt.

Ronaldo Nazario, Cristiano Ronaldo és Mariano is góllal debütált
Miközben vannak játékosok, akiknek több kell hét meccsnél, ami eddig Jovićnak jutott, hogy megszerezzék első góljukat a Real Madridban, de 2000. óta nem volt csatár, akinek ennyi játékperc kellett volna az első gólja meglövéséhez.

Ronaldo Nazario és Cristiano Ronaldo a játék történetének valaha volt legjobbjai között vannak, mindketten betaláltak már az első meccsükön.

Ronaldo – 1 nap / 1 game / 1 minute
Mariano – 1 nap / 1 game / 17 perc
Mayoral – 21 nap / 3 meccs / 33 perc
Cristiano – 1 nap / 1 game / 34 perc
Chicharito – 7 nap / 3 meccs/ 45 perc
Saviola – 27 nap / 3 meccs / 75 perc
Adebayor – 3 nap / 2 meccs / 113 perc
Baptista – 13 nap / 2 meccs / 134 perc
Huntelaar – 42 nap / 5 meccs/ 179 perc
Morata – 18 nap / 3 meccs / 199 perc
Soldado – 147 nap / 8 meccs / 205 perc
Van Nistelrooy – 14 nap / 3 meccs / 217 perc
Jović – 63 nap / 7 meccs / 218 perc
Benzema – 22 nap / 3 meccs / 219 perc
Owen – 51 nap / 7 meccs / 291 perc
Higuaín – 45 nap / 9 meccs / 669 perc

Mariano Díaz szerencséje megfordult, amióta visszatért a Real Madridhoz, de a Roma elleni emlékezetes bombája a Bajnokok Ligájában lehetővé tette számára, hogy csatlakozzon a kivételes duóhoz, mint góllal debütáló csatár.

Jović

Borja Mayoral, Javier Hernández, Javier Saviola, Julio Baptista és Álvaro Morata kiegészítő embernek érkeztek, de egyiküknek sem kellett három meccsnél több ahhoz, hogy gólt szerezzenek.

Michel Owen és Gonzalo Higuaín ennél sokkal tovább szenvedett, az angol 51 nap után tudta megtörni a góltalansági átkot.

Higuaínnak kilenc meccs kellett, hogy megnyissa a gólcsapot, de erre pont a városi rivális Atlético Madrid ellen került sor a Vicente Calderónban.

Jović épp a negatív rekordok könyvébe tart, de még van ideje, hogy megfordítsa a dolgokat, és abban reménykedik, hogy a Mallorca elleni találkozó végre meghozza a sikert.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK