Håland: Az ideális megoldás a Real Madrid számára?

A 19 éves norvég csatár remekel a Red Bull Salzburg színeiben, ráadásul a profilja tökéletesen illeszkedik a Real Madrid átigazolási politikájába. Az alábbiakban az AS cikkét olvashatjátok arról, miért lenne érdemes leigazolni a csatártehetséget.

A Real Madrid szilárdan kiáll azon játékospolitikája mellett, hogy minél előbb igyekszik felfedezni saját maga számára a labdarúgás jövendőbeli sztárjait. Ezen potenciális jelöltek közé tartozik a Salzburg norvég csatára, a 19 esztendős Erling Braut Håland is. 

Illeszkedés az átigazolási politikába

A 194 centiméter magas fiatal igazán mély benyomást tesz a futballszeretőkre az utóbbi időszakban: 18 gólnál jár 11 hivatalos mérkőzésén. Ezek között található a Genk elleni mesterhármas a Bajnokok Ligája nyitófordulójában, amelyen mindössze 70 percet töltött a pályán. Ezt követte egy újabb gól a regnáló BL-győztes ellen az Anfielden, mely mindössze néhány pillanattal a beállása után született. Nem véletlenül nem volt tagja a kezdőcsapatnak, betegség miatt ülhetett le mindössze a kispadra. 

A klub átigazolási stratégiája nem változott a tekintetben, hogy fiatalokat igyekeznek célkeresztbe venni (bár alkalomadtán azért előfordul kipróbált játékosok leigazolása is), akik közül Valverde, Vinícius, és Rodrygo valamilyen szinten már letették a névjegyüket. Vannak olyan játékosok is, akik jelenleg más kluboknál szerepelnek, mint például Ødegaard, Kubo és Lunin, őket szintén úgy kezelik, mint a jövő sztárjait a Bernabéuban. 

Ebbe a tervbe tökéletesen illeszkedne Håland. Az ára még nem szökött az egekbe (a Salzburg 5 millió eurót fizetett érte 2018-ban, a Transfermarkt adatai alapján pedig jelenleg 12 millió euró a becsült értéke), de megkérdőjelezhetetlen a tehetsége. Hazájában sokat vitáznak róla, de nincs teljes egyetértés abban a tekintetben, hogy kire is hasonlít a leginkább a játéka. Néhányan van Bastennel vetik össze, mások szerint Ibrahimović az, aki hivatkozási pontot jelenthet a számára. Egyikőjükkel való összehasonlítás sem rossz ajánlólevél.

Norvégiában nagy izgalmat keltett a játékos, Ødegaard feltűnésére – aki egyébként mindössze egy évvel idősebb nála – emlékezteti az embereket a berobbanása, bár a középpályás még fiatalabb volt, amikor befutott. Håland szó szerint kinőtte magát. Az elmúlt négy évben több, mint 20 centimétert nőtt, és nem biztos, hogy elérte a végső magasságát. Édesapja nemrég nyilatkozta róla, hogy fia minden idők egyik legjobb góllövőjének, Cristiano Ronaldónak a példáját igyekszik követni, többek között a diétájában is. 

Manchester United: A potenciális vetélytárs

A ballábas középcsatár Angliában, Leeds-ben született, ugyanis abban az időben édesapja, Alf-Inge Håland a Premier League-ben játszott. A Genk ellen elért három góljával immár az övé a legfiatalabban elért mesterhármas – Andriy Sevcsenkót két évvel megelőzve – a Bajnokok Ligájában. A Liverpool ellen úgy talált be, hogy mindössze négy perce volt a pályán. 

Håland jövőjének záloga a családban már meglévő tapasztalat, ráadásul egy igazi nagymenő, Mino Raiola a játékosügynöke, aki többek között Paul Pogbát is képviseli. A skandináv tehetség Salzburgba igazolása előtt a Juventust is visszautasította, és a következő nyáron, amennyiben még mindig Ole Gunnar Solskjær lesz a vörös ördögök vezetőedzője, a Manchester United komolyan megcélozhatja a jelenlegi vezetőedző honfitársának átigazolását. 

A klub már kifejezte érdeklődését a játékos iránt, a norvég edző pedig mindenkinél jobban ismeri őt, hiszen annak idején a Moldéban éppen az ő irányítása alatt kapott lehetőséget, mindössze 16 évesen. Akkoriban mondta azt róla az edzője, hogy „annyira jó, hogy titkolnunk kell a világ előtt”. A türelemre mindenesetre szükség volt a játékossal szemben, hiszen a lelkes csodagyerek mindössze 65 másodperccel pályára lépését követően az első sárga lapját is megkapta. 

A jövő madridi gólvadásza

Håland neve egyértelműen szerepel a Real Madrid kívánságlistáján, még akkor is, ha nemrég költöttek sokat a decemberben majd a 22. életévét betöltő Luka Jović átigazolására, valamint Karim Benzema is az év utolsó hónapjában ünnepli majd a születésnapját, de ő már éppen tíz évvel idősebb, mint szerb csatártársa. A játékos pályán betöltött pozíciója nem igazán fontos a spanyol óriásklub számára, inkább az a cél, hogy a csapat egy lépéssel a fő európai riválisok előtt járjon a fiatalok leigazolásával. Ezért nem számított az sem különösebben, hogy a két brazil csodagyerek, Rodrygo és Vinícius tulajdonképpen egy poszton játszanak, valamint Ødegaard és Kubo is sok tekintetben nagyon hasonlítanak egymásra. Erling Håland a biztosítéka lehet a jövő madridi góljainak. 
 

Forrás: as.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK