Valverde: A középpálya bármely részén jól érzem magam

Fede Valverde uruguayi újságíróknak nyilatkozott a helyzetéről.

A pozíciójáról: "A középpálya bármely területén jól érzem magam. Zidane az 5-ös vagy a 8-as pozícióban szokott játszatni. Jól érzem magam, magabiztos vagyok, ha játszhatok, és sikerre éhesen csapok le az ellenfél tizenhatosán belül. Az edző mindig azt kéri tőlem, hogy nyújtsam a legjobbamat, haogy az edzéseken is, és sokat segít, ha valaki ennyire bízik benned.

Szerepe az elmúlt hetekben: "Két lábbal a földön kell maradnom, az eddig elértek motiválnak arra, hogy tovább dolgozzam, fejlődjek és tanuljak a csapattársaimtól. Nem szabad a médiából tájékozódnod, mert akkor elszaladhat a ló veled, szóval én is igyekszem kerülni a rólam szóló híreket. Nagyszerű, ha jókat mondanak az emberről, de nem szabad kisiklanod. A csapattársaim példáit kell követnem, az ő iránymutatásukat, hiszen amióta ennek a keretnek a tagja vagyok, egészen más ember lettem a pályán és azon kívül is."

Fede Valverde, Real Madrid, Zinédine Zidane

Változások a kezdetekhez képest: "Eleinte visszahúzó voltam, ezért nehéz volt társalognom a csapattársaimmal."

Zidane szerepéről: "Fantasztikus, hogy egy olyan edző, mint ő nagyra értékel engem, de kerülnöm kell a feltűnösködést. Mindig azt kéri tőlem, hogy fizikailag is javuljak, hogy nyomást tudjak gyakorolni az ellenfélre, és be tudjam játszani az egész pályát. Azt is kéri tőlem, hogy a támadásoknál lépjek az ellenfél tizenhatosán belülre, és mindig viccelődik rajta, ha a kapusba lövöm a labdát, mert edzésen is mindig ezt csinálom – de apránként hozzászokom ehhez a szerepemhez is."

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK