Mi MegKérdeztük: Melyik kölcsönjátékosunkat kellene azonnal visszahozni?

Úgy döntöttünk, hogy kicsit közelebb hozzuk az olvasóinkat az oldal működéséhez, ezért rendszeresen fogjuk kikérni akár a te véleményedet a csapat életét érintő kérdésekkel kapcsolatban. Ha még nem csatlakoztál, de szeretnél te is tag lenni, a cikk alján találod meg a linket. Ezúttal arra voltunk kíváncsiak, hogy szerintetek melyik kölcsönjátékosunkat kellene azonnal visszahozni.

Jelenleg több ígéretes (vagy már az "ígéret" státuszt kinövő) játékosunk csatlakozott erre az idényre kölcsönbe egy másik klubhoz. Egyesek Spanyolországon belül maradtak, mások külföldön próbálnak épp szerencsét, néhányan azonban rendkívül biztatóan kezdték a szezont, így nem csoda, ha sokan olvasóink közül is inkább habfehérben csodálnák ezeket a kiváló labdarúgókat. Mi szokás szerint szavaztattunk, és így tudunk hirdetni egy top hármas kívánságlistát kommentekkel, és némi saját véleménnyel a végén (na meg a csoport elérhetőségével, hátha ez hozza meg a csatlakozási kedvet). 🙂

3. Dani Ceballos (Arsenal) – 75 szavazat

A középpálya… Kritikus téma és kritikus pont ebben a szezonban, hiszen először kiárusítást tartott a klub, majd megkezdődött Pogba hajszolása, aztán végül sem ő, se Eriksen, se Van de Beek nem érkeztek, ellenben a Combtündér és társai sorozatban szedték az áldozatokat edzéseken és meccseken egyaránt. Jelenleg Modrić éppenhogy visszatért, Kroos sérült, Casemiro egy lapra van az eltiltástól, két forduló múlva Clásico. Nem csoda, hogy igény mutatkozna Dani visszatérésére, aki korrektül kezdte a szezont a londoniaknál.

Abel: "Ceballos. Odegaard inkább támadó középpályás, az ő szerepkörére van egy Isco és egy most nagyon jól teljesítő James, de bevethető ott Hazard és Brahim is. Ceballos viszont nagyon kéne a középpályára, a jelenlegiekben, főleg Modrićban már nincs benne egy szezonnyi egyenletes, kiemelkedő teljesítmény. Ő játszik leginkább hiányposzton."

Gergely: "Elég gyenge a középpályánk és ezen Ceballos tudna változtatni. Csak nem valószínű, hogy sok lehetőséget kapna Modrić és Kroos páros mellett, ezért jobb is, hogy az Arsenalban van, mert így jobban tud fejlődni."

191007_ceba

2. Achraf Hakimi (Dortmund) – 168 szavazat

Egy zseniális ifjú marokkói talán még nagyobb lendülettel rúgta be a német bajnokság ajtaját, mint anno Carvajal. Dupla a BL-ben, gól a Freiburg ellen, naná, hogy szeretnénk, ha ezt nálunk csinálná, nem? Bár nem mondhatni, hogy nálunk a szélsőhátvéd hiányposzt lenne, Hakimi helye sok szurkolónál betonbiztos lenne, akár már most is.

Tamás: "A mostani csapatnak a támadással és a védekezéssel is komoly gondjai vannak. Szerintem Hakimi mindkét területhez sokat hozzá tudna adni, és kreativitást vinne a játékba. Be kell látni, hogy Marcelo és Carvajal már nem a régi, ezért legalább az egyiküket szépen lassan ki lehetne tenni az állandó kezdőből. A középpályára is ráférne az erősítés, de én úgy látom, hogy a meccsek többségében inkább a védők és a támadók gyengélkednek. Kroos, Casemiro, Valverde és James a meccsek nagy részében felfelé lógott ki a csapatból. Casemiro az egyedüli, akit nem lehet közülük pótolni a cserepadról, de őt a kölcsönben szereplő játékosok közül sem tudná senki helyettesíteni."

Gábor: "Bár elméleti szinten a középpályán van a legnagyobb gond, ezt inkább Zizou rossz döntéseinek tudom be, mint a játékosok hiányának. Viszont Hakimi komoly erősítés lenne. Mindkét szélen bevethető es látjuk hétről-hétre, hogy már a rutint is megszerezte. Nagy nyomás alatt tudja tartani az ellenfelet, szükség lenne a szélen való játékára mind támadásban, mind védekezésben."

Szerkesztőnk, Dani is őt favorizálja: "Hakimi. Nemzetközi szinten is meghatározó BL-résztvevő, és német bajnoki címért küzdő csapat alapembere, azonnali erősítés lenne, ráadásul mindkét oldalon bevethető."

191007_hakimi

1. Martin Ødegaard (Real Sociedad) – 270 szavazat

A még mindig csak 20 esztendős középpályás óriási erősítésnek tűnik a baszk csapat számára. Csapata találkozóit rendre végigjátssza, lőtt már idén gólt a Mallorca, na meg az Atlético Madrid ellen is, és két gólpassza is van. Remeklésének köszönhetően a norvég válogatottból is kihagyhatatlan, szeptemberben pedig ő lett a Hónap Játékosa a La Ligában. Olvasóink többsége már ma a Real Madrid mezében látná őt, íme ismét néhány hozzászólás a szavazás alatt:

Lázár: "Ez egy nagyon jó kérdés. Több fiatalt is szívesen visszahoznék, de így, hogy csak egyet lehet a választásom nagyon nehezen, de Ødegaardra esett. A kapusposzton már van két játékos és Lunint még túl korai lenne visszahozni. A védelem bizonyította, hogy képes kaput eltalált lövés nélkül lehozni a meccset, ráadásul a jelenlegi kiegészítő emberek is beválni látszanak. A támadó hármast általában tudjuk előre, csak ugye az a fránya bal oldal nem igazán indult még be..a kiegészítő emberek itt is közel tökéletesek, így senki nem tudna jelenleg hozzátenni semmi pluszt azokon a posztokon (hozzáteszem, nincs jelenleg olyan fiatal támadó kölcsönben akire fényes jövő várhat Madridban). A legfoghíjasabb a középpálya. Eleget volt már távol Ødegaard, itt az ideje hazatérnie. Annál is inkább, hiszen a rá és hozzá hasonló játékosokra szükség van, mint egy falat kenyérre. Nézegetve néhány meccsét azt gondolom, hogy célegyenesben van, készen áll a feladatra! Várunk, Martin!"

Laci kollégánk lényegretörő volt a kérdést illetően: "Ødegaard, mer' a szeme, passzai, mint Gutié."

Norbert: "Sokat vaciláltam ki lenne a legideálisabb választás. Hakimi nagyot megy Dortmundban, de telített a védelem, így úgy gondolom, ha rotálva is, de megoldják a srácok. A kp viszont sokszor szellős, lassú és tanácstalan. Casemiro mostanában szerencsére megállíthatatlan védekezésben, támadásban sem bénázik sokat, Kroos szintén magas szinten játszik és Modrić hiányában vezére lett ennek a csapatrésznek. Próbálna osztogatni, de elől és a széleken nem sok mozgás van általában. James, Modrić még nem túl sokat mutatott, utóbbit sérülés is hátráltatta. Isco szintén dögvészen volt. Ceballos jól nyomja idegenben, de talán az ifjú Martin lenne a legjobb megoldás a gödörből való kimászáshoz. Nem váltott országot, így máris előnnyel indul a spanyollal szemben. Kreatív, gyors, jól lát a pályán. Az is igaz, hogy ha Hazard oldala üres, mert bemászik a belga Benz mellé akkor b*szhatja, mert középen lesz az összes védő és nem lesz kinek adni a zsugákat."

191007_odegaard

Érdemes még szót ejteni egy negyedik opcióról is, hiszen volt egy lehetőség, miszerint "egyikőjüket sem hoznám vissza most". Ez ugyan a három dobogós és Kubo mögött az ötödik helyen futott be 14 vokssal, mégis emellé húznám be az ikszet én is. Zidane ugyanis inkább a tapasztalt játékosokra épít, még akkor is, amikor sérülések tizedelik a csapatot, inkább a kipróbált, sokat megélt játékosokra számít elsődlegesen. Azzal maximálisan egyetértek, hogy mindhárom dobogós lendíthetne a csapat játékán, viszont közel sem kapnának annyi lehetőséget Madridban, mint a jelenlegi állomáshelyükön, így talán nem lenne érdemes senkit se visszahozni azért, hogy néhány meccsel a lábában zárjon egy egész szezont. Ha viszont vissza nem is hoznám, de Lunin számára mindenképpen találnék egy másik csapatot, mert a Valladolidban csak a padon ücsörög – ennél még a Castillában is több értelme lenne védenie.

Ha tetszett a cikk, egyetértesz a kommentekkel, vagy esetleg más véleményen vagy, akkor csatlakozz hozzánk ezen a linken, és mondd el, mit gondolsz.

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK