Íme a válogatott szünet beosztása

Sergio Ramos és Carvajal Spanyolországot, Varane és Areola Franciaországot, Hazard és Courtois Belgiumot, Bale Walest, Modric Horvátországot képviseli majd a 2020-as Európa-bajnokság selejtezőin; Casemiro és Militão Brazília, Valverde Uruguay, Rodrygo pedig a brazil olimpiai csapat kötelékében játszik barátságos meccseket. De nézzük az ellenfeleket és az időpontokat.

Norvégia – Spanyolország (október 12, szombat, 20:45)
Svédország – Spanyolország (október 15, kedd, 20:45)

A La Roja a selejtezősorozat hetedik és nyolcadik mérkőzését játssza októberben. Sergio Ramosszal és Carvajallal a csapatban a válogatott célja a 100%-os mérlegük megőrzése. Először a norvégok ellen lépnek pályára Oslóban, majd a svédekhez látogatnak Solnába.

Ramos és Carvajal

Brazília – Szenegál (október 10, csütörtök, 14:00)
Brazília – Nigéria (október 13, vasárnap, 14:00)

A Madridból Casemiro és Militão került be Tite csapatába két, Szingapúrban lejátszandó barátságos meccsre.  Mindkét találkozót a Szingapúri Nemzeti Stadionban játsszák, először Szenegállal, majd Nigériával kerülnek szembe a brazilok.

Belgium – San Marino (október 10, csütörtök, 20:45)
Kazahsztán – Belgium (október 13, vasárnap, 15:00)

A belga együttes Courtois-val és Hazard-ral az I csoport listavezetőjeként játszik San Marino ellen a brüsszeli Baldvin Király Stadionban, hogy aztán Asztanába utazzon.

Horvátország – Magyarország (október 10, csütörtök, 20:45) [Hajrá Magyarország! 🙂 ]
Wales – Horvátország (október 13, vasárnap, 20:45)

A horvát csapat az E csoport harmadik helyezettjét, Magyarországot fogadja Splitben, azzal a nem titkolt céllal, hogy negyedik győzelmüket begyűjtve továbbra is a tabella élén maradjon. A második mérkőzésre Cardiffban kerül sor, ahol a Gareth Bale-lel felálló Wales ellen játszanak Modrić-ék.

Bale

Szlovákia – Wales (október 10, csütörtök, 20:45) 
Wales – Horvátország (október 13, vasárnap, 20:45)

Gareth Bale csapatára két Eb-selejtező vár. Az első a hetedik csoportmeccsük Szlovákia ellen idegenben, a második pedig a Modrićot is felvonultató horvátok elleni hazai összecsapás.

Izland – Franciaország (október 11, péntek, 20:45)
Franciaország – Törökország (október 14, hétfő, 20:45)

Franciaország szintén két Eb-selejtezőt játszik, az elsőt Izland ellen a Laugardalsvöllurban, a másodikat pedig a Stade de France-ban a törökök ellen. Ezúttal Varane-t és Areolát hívta be Deschamps.

Uruguay – Peru (október 12, szombat, 01:00)
Peru – Uruguay (október 16, szerda, 03:30)

Uruguay két barátságos mérkőzést fog lejátszani, a keretbe pedig meghívást kapott a Real Madridban remeklő Valverde. Mindkét találkozón Peru lesz az ellenfél, az elsőt hazai pályán, a másodikat pedig idegenben játsszák.

Valverde

Brazília – Venezuela (október 11, péntek, 02:30)
Brazília – Japán (október 14, hétfő, 23:00)

Rodrygo első alkalommal kapott behívót hazája olimpiai válogatottjába. A támadó két barátságos meccsen léphet pályára a 2020 januárjában megrendezésre kerülő kolumbiai torna felkészülési időszakában. Először Venezuela ellen játszanak Recifében, majd Japán ellen a Pernambuco Arénában.
 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK