Modrić és Kroos párosától a Casemiro-Valverde duóig

Casemiro és Valverde nem az első kiemelkedő teljesítményét tette le az asztalra a Granada ellen, ez pedig szemet szúrt a MARCA újságírójának, José Luis Hurtadónak is, aki publikálta is véleményét a kialakult helyzetről.

A Real Madrid középpályája igen nagy átalakuláson megy át: egy elegáns duót egy acélos egység vált fel, amit némi hasonlattal élve úgy is jellemezhetnénk, mint amikor az ember egy szalonkabátot cserél bőrdzsekire. Vagy amikor valaki vígjátékról thrillerre vált át. Igen, furcsán hangzik, de ez történik a Real Madridnál, a Z tervet alkalmazva. Egy olyan középpályás páros tündököl, ami gyakorlatilag senkinél sem jött számításba a nyári felkészülés során. Most mégis kezdők volt az Atlético Madrid és a Granada ellen is.

Ha a Bernabéuban arról kérdezősködünk, hogy milyen szinonimával írnák le az irányítás fogalmát, akkor biztosan videókat mutatnának Kroosról és Modrićról. Ugyanakkor, ahogy az Xavi és Iniesta esetében is történt, a boldog időszakok sajnos nem tartanak örökké. Zidane most talált egy atletikus és vibráló alternatívát a középpályára, egy olyan szerkezetet, ami szükséges a mérkőzések irányításához. Ha nem érkezik Kroos vagy Modrić, akkor Casemirónak és Valverdének ott kell lennie.

Zidane egy igen nehéz időszakban rakott teljesen új hőtérképet az asztalra Valverde harcba küldésével. Az uruguayi egy olyan gyémánt, aminek fénye beragyogja az egész pályát. Több mérkőzésen is megfizette már a pontatlanság és türelmetlenség árát, de a Bernabéu mindig elegánsan bánt és bánik az olyan játékosokkal, akik nem tiszta mezzel fejezik meg a mérkőzéseket.

„Addig fogok futni, amíg a lábaim el nem kopnak” – mondta korábban Valverde. A madridi szurkolók pedig fogadják és értékelik az ehhez hasonló megnyilvánulásokat. A Bernabéuban különleges szeretetben részesülnek azok a játékosok, akik számára nem büdös a kemény munka.

Casemiro és Valverde nem azok a játékosok, akiket szívesen mutogatnak a YouTube-on népszerű összeállításokban, ám sokkal inkább érdekesek azok számára, akik a statisztikákat böngészik. Így igaz ez az edzőkre is. Mert más szakemberek tudják, és Zidane is tudja, hiszen jól ismeri a keretét.

A Granada elleni mérkőzés jól bizonyítja és alátámasztja ezen állításokat, hiszen Casemiro és Valverde is nagyszerű munkát végzett a 90 perc során. Az uruguayi több támadást is megakasztott a veszélyes zónákban. Még várnunk kell egy kicsit, hogy lássuk, milyen messzire juthat ez a páros, de ha a Real Madrid nyerni szeretne valamit a jelenlegi idényben, akkor egyértelmű, hogy az A terv mellett szükség lesz a már említett Z-re.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK