Legek csatája (Real Madrid – Granada)

Új cikkünkben arra keressük a választ, hogy a játék bizonyos elemeiben melyik csapat, illetve melyik játékos volt a legjobb a Real Madrid legutolsó mérkőzésén. Tartsatok velünk!

Csapatok

A legtöbb kapura lövés

A két gárda közül a Real Madrid próbálkozott több lövéssel, szám szerint 17-tel. A Granada mindeközben összesen 8-ig jutott.

A legtöbb kaput eltaláló lövés

Ebben a mutatóban is a hazaiak jeleskedtek, hiszen 10 alkalommal találták el Silva kapuját. Areolának összesen 5-ször kellett játékba avatkoznia. Számokban tehát a Real Madrid a jobb, ám hatékonyságban a vendégek jeleskedtek inkább.

Labdabirtoklás

Ebben a játékelemben is magabiztosan győzedelmeskedett Zidane csapata, hiszen 62,2 százalékban birtokolta a játékszert.

Passzpontosság

A Real Madrid passzainak 86, míg a Granada átadásainak 79 százaléka ért pontosan célba.

Játékosok

A legtöbb kapura lövés

A legtöbb lövéssel Karim Benzema és Fede Valverde próbálkoztak, mindketten 3 alkalommal vették célba a Granada kapuját.

A legtöbb kaput eltaláló lövés

Itt is holtversen alakult ki az első helyen: Karim Benzema, Dani Carvajal és Domingos Duarte is két alkalommal dolgoztatták meg az ellenfél hálóőrét.

A legtöbb kaput elkerülő lövés

A legkevesebb célzóvizet fogyasztó játékos a vendégek középpályása, Antonio Puertas volt, aki kétszer is pontatlanul tüzelt.

A legtöbb blokkolt lövés

Vendégoldalon egyetlen lövést sem sikerült blokkolni, a madridiaknál viszont 5 lövés alkalmával is közbelépett valamelyik játékos. Ebben a tekintetben Fede Valverde bizonyult a legjobbnak: az uruguayi 2-szer lépett közbe.

A labdát legtöbbet dédelgető játékos

Meglepő vagy sem, a legtöbb időt Sergio Ramosnál töltötte a játékszer. A kapitány a madridi labdabirtoklás 7,1 százalékában tudhatta magáénak a bogyót.

A legtöbb labdaérintés

A teljes mezőnyt tekintve Dani Carvajal ért legtöbbször a játékszerhez, szám szerint 71 alkalommal.

A legpontosabban passzoló játékos

Ebben a tekintetben két vendégjátékos holtversenyben végzett az élen: Ángel Montoro és Ramón Azeez sem rontott passzt a pályán töltött ideje alatt. Madridi oldalon Toni Kroos és Álvaro Odriozola is 97 százalékos pontossággal passzolt, ami kiváló teljesítmény, ám ezúttal csak a második helyre fértek fel vele.

A legtöbb passz

A mezőny legtöbbet passzoló játékosa Sergio Ramos volt: a kapitány 56 átadással próbálkozott.

A legtöbb kulcspassz

A mérkőzés legtöbb kulcspassza Toni Kroos nevéhez fűződik: a németnek 34 perc is elegendő volt ahhoz, ami másnak 90 perc alatt sem sikerült: pályán töltött ideje alatt 3 kulcspasszt osztott ki.

A legtöbb beadási kísérlet

Toni Kroos itt sem tétovázott: a német 4-szer próbálta meg a büntetőterületen belülre tekerni a játékszert. Meg kell jegyezni, hogy ez köszönhető az általa elvégzett szabadrúgásoknak is. Holtversenyben viszont még két játékos is felfér a dobogó legfelső fokára: Carlos Neva és Álvaro Vadillo ugyanennyiszer kanyarították középre a labdát. A pontosságot tekintve utóbbi jeleskedett: minden egyes beadása csapattársat talált.

A legtöbb sikeres csel

Sikeres cseleket tekintve két játékos holtversenyben végzett az élen: a Granada középpályása, Antonio Puertas, valamint a madridi Fede Valverde is 3-3 alkalommal tréfálta meg a vele szembe kerülő ellenfelét.

A legtöbb cselezési kísérlet

Itt már egyeduralom van, hiszen Antonio Puertasnál senki sem próbálkozott többször: a középpályás 6 alkalommal próbálta meg átverni az ellenfél játékosait – most már tudjuk, hogy csak 50 százalékos hatékonysággal sikerült dolgoznia.

A legtöbbször kicselezett játékos

Negatív statisztika is statisztika, és ezt most sajnos Casemirónak kell összeszorított fogakkal vállalnia: a brazilt 3 alkalommal verték át az ellenfél játékosai. Szerencséjére nem volt ezzel egyedül, hiszen Yangel Herrerát is ugyanennyiszer hagyták helyben a madridi játékosok.

A legtöbb megnyert fejpárbaj

Tekintve, hogy a hazaiak próbálkoztak többször, talán nem meglepő, hogy a legtöbb fejpárbajt egy vendégjátékos nyerte: ebben is Antonio Puertas jeleskedett, aki 5 alkalommal fejelte el ellenfelei elől a labdát.

A legtöbb szerelési kísérlet

A legtöbbször Yangel Herrera próbálta meg elválasztani valamelyik ellenfelét a labdától.

A legtöbb sikeres szerelés

Ebben a tekintetben szintén Yangel Herrera volt a legjobb, aki négyszer csente el valamelyik madridi játékostól a bogyót.

A legtöbb lefülelt labda

Itt már madridi fölény mutatkozott: a legtöbb átadást Sergio Ramos fülelte le, a kapitány egész pontosan 5 alkalommal akadályozta meg, hogy eljusson a labda egyik játékostól a másikig.

A legtöbb felszabadítás

Maxime Gonalons és Germán Sánchez egyaránt 4 alkalommal vágta ki a kapu előteréből a labdát. Ebben a tekintetben nem volt náluk jobb.

A legtöbb szabálytalanság

A legtöbb szabálytalanságot a vendégek középpályása, Yangel Herrera követte el: ellene 4 alkalommal fújt a játékvezető.

Forrás: whoscored.com, penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK