Zidane: A tökéletességre törekszünk

Zinédine Zidane megtartotta szokásos meccs utáni sajtótájékoztatóját a Granada elleni bajnoki győzelmet követően.

A mérkőzésről: „Tökéletességre törekszünk, még többet akarunk. Akarjuk, szükségünk van rá és el is fogjuk érni. Elégedett vagyok azzal, amit teszünk. Nincsenek könnyű meccsek, az első perctől kezdve oda kell tenned magad. Szerintem mindannyian örülhetünk, hiszen vezetjük a tabellát és hosszú út áll előttünk. Kemény munka vár ránk. Kár, hogy ilyen sok játékos elutazik a válogatottakhoz, de el kell fogadnunk, hogy nem fognak tudni pihenni.”

„A pozitívumokra kell koncentrálnunk. A pályán kívül azt csinálsz, amit akarsz, de tudjuk, hogy a pályán mindenkinek szenvednie és izzadnia kell. Most már nincsenek kis klubok, de pozitívnak kell maradnunk. Javulnunk kell, ezt is fogjuk tenni. Jobbak vagyunk, mint egy hónappal ezelőtt, de tovább fogunk javulni, mivel minden játékos ad valamit a csapatnak, ezt láthatjátok is.”

Granada: „Ezt a meccset nem hasonlíthatod a Levante ellenihez. Tegnap azt mondtam, hogy a második helyezettel nézünk szembe, és eljöhet a pillanat, amikor a második helyezett komoly gondot okozhat. Volt néhány nehéz percünk, de a második félidőben irányítottuk a meccset, meglőttük a negyediket. Mindennel elégedett vagyok, amit a pályán láttam. Tudtuk, hogy nem lesz könnyű 90 percen át tökéletesen játszani, és a kemény munkájuknak köszönhető, hogy megnehezítették a dolgunkat, miután változtattak, sokkal jobban játszottak.”

Zidane

Valverde: „Örülök neki. Megérdemli, ő egy olyan játékos, aki mindig bizonyítja, hogy mennyire jó. Folyamatosan javul, kivételesen jól teljesít, mindig előre tör, labdát akar szerezni, minden gólból kivette a részét. Ez egy csapatjáték, az első félidei teljesítményünk minden szempontból briliáns volt. Nagyon jól hoztuk ki a labdát a saját térfelünkről.”

„Ő egy modern játékos, fantasztikus motor hajtja. Nem csak támadásban, hanem védekezésben is rengeteg dolgozik, ez pedig nagyon fontos a modern futballban, és remekül teljesít, ahogy a többiek is. Nagyon örülök Fedének, mert játszik és meg is érdemli a játékperceket.”

Hazard: „Erre van szükségünk Edentől. Jó játék és gólok. Berúgta a gólját, nagyon boldog volt az öltözőben a meccs után. Örülünk neki és a góljának, remélem, hogy ez volt az első a sok közül.”

FIFA vírus: „Nem aggódom emiatt, egyszerűen ez van. Ma Toni és Gareth jött le a pályáról. Néhányan rúgást kaptak, de így is el kell utazniuk a csapataikhoz. Ez így működik, nem tehetünk ez ellen semmit. Remélem, hogy Toni itt marad, hogy újra összeszedje magát. Jobb lenne neki, ha nem utazna el a német válogatotthoz, hanem itt maradna. Ezt meg kell oldanunk és meg is fogjuk.”

Modrić bombája: „Nagyon örülök Modrićnak. Ez megvolt a repertoárjában, néhány éve ugyanilyen gólt lőtt a Granada ellen. Nem mindig próbálja meg, de ilyen rúgótechnikával, ami neki van… Egyértelműen meg kellene.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

A Barcelona elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a soron következő, Barcelona elleni bajnoki mérkőzésre. A keret Kapusok: Lunin, Kepa, Mario…