Beszámoló: Real Madrid – Granada: Küldetés teljesítve

A Real Madrid 4-2 arányban múlta felül a Granada együttesét a bajnokság aktuális fordulójában, így a kör rangadóján a tabella első helyezettje győzedelmeskedett a második felett. A Real Madrid ezzel megőrizte vezető helyét a LaLiga tabelláján, most pedig válogatott szünet következik.

A listavezető nagyszerű gólokkal a zsebében vonul el a válogatott szünetre. A Real Madrid a tabella éléről vágott neki a Granada elleni mérkőzésnek, a helyezése pedig a mérkőzés lefújását követően sem változott. Benzema nyitotta meg a találatok sorát, egy csodálatos Bale-gólpasszt követően. Hazard is meglőtte első gólját, csodás átemelést mutatott be a kapu előtt, Modrić pedig a harmadik gólnál a tizenhatoson kívülről pókhálózta le a Granada kapuját. A találkozót James zárta le, aki egy remek akció végén döntötte el végleg a három pont sorsát egy nagyon fontos pillanatban. A Granada a kolumbiai találatát megelőzően 3-2-re hozta a meccset, de nem tudta elkerülni a blancók győzelmét, ami azt jelenti, hogy a habfehér alakulat továbbra is veretlen a bajnokságban.

Benzema

A Real Madrid nagyszerűen kezdte a találkozót. Alig két perccel a kezdősípszó után Bale gyönyörű gólpasszt adott külsővel Benzemának, aki hatodik gólját lőtte a spanyol pontvadászatban. A blancók a játék minden elemében dominálták a találkozót, a 15. percben pedig Carvajal növelhette volna az előnyüket, de Rui Silva hárította a lövését, Benzema ezt követő lövése pedig nem talált kaput.

A Granada az idő előrehaladtával sem tudott veszélyt jelenteni Areola kapujára, Zidane fiai voltak azok, akik keresték a második gól megszerzésének lehetőségét. Előbb Fede Valverde fejelhetett kapura, majd Carvajal került közel a gólhoz, de Rui Silva mindkét esetben higgadt volt. A 34. percben Toni Kroost le kellett cserélni, őt a horvát varázsló, Luka Modrić váltotta. Miután Antonio Puertas a tizenhatos vonaláról próbált szerencsét, Gareth Bale pedig a büntetőterületen belül esett nagyot, elérkeztünk Hazard csodás lövéséhez a 46. percben. Valverde verte meg a teljes Granada védvonalat, remekül játszotta meg az általa megszerzett labdát a belgának, aki ügyesen átpöccintette a játékszert a Granada kapusa felett, akinek esélye sem volt védeni a lövést.

A második félidő Herrera távoli lövésével indult, amit Areola hárított. Látható volt, hogy az andalúzok úgy jöttek ki a második félidőre, hogy megpróbálnak gólt szerezni. Harcos percek következtek, ebben az időszakban nem igazán volt folyamatos játék vagy érdemi próbálkozás, aztán jött a 61. perc és Luka Modrić. A horvát Eden Hazard passzát váltotta gólra, méghozzá nem is akárhogy. A tizenhatoson kívülről eresztett meg egy védhetetlen bombát, ami a kapu bal felső sarkában landolt. Nyolc perccel később a Granada számára felcsillant a remény, miután Areola buktatta Carlos Fernándezt a tizenhatoson belül, Darwin Machís pedig könyörtelenül bevarrta a büntetőt.

James

A vendégek ezután még nagyobb lendülettel vetették bele magukat a játékba, aminek meg is lett az eredménye. Először Ramos került közel a negyedik madridi találat megszerzéséhez, de fejese a felsőléc felett hagyta el a játékteret. A Granada aztán egy rögzített helyzet után alakított ki veszélyes helyzetet, ahol Varane volt résen. Ez már előrevetítette, hogy készül valami. És be is követezett, amit a madridisták el szerettek volna kerülni. Egy remek szöglet-kombináció után a Granada 3-2-re módosította az eredményt, amikor Duarte közelről volt kíméletlen a hazai kapu előtt. A találkozó végén ismét a hazaiak bizonyultak jobbnak. Először Benzema előtt adódott óriási lehetőség, ám a francia remekül helyezett lövését Rui Silva hatalmas bravúrral hárította. Ezt követően a csereként beállt James Rodríguez zárt le minden kérdést, amikor egy mesteri kontratámadás végén Odriozola visszagurítását értékesítette rendkívül higgadtan. (Látszott, hogy a kolumbiaiból nagy feszültség szabadult fel, hiszen mezét levéve ünnepelte a fontos találatot. – a szerz. kieg.)

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK