Beharangozó: Real Madrid – Granada: Az első hely a tét

A blancók a második helyezettet fogadják a Bernabéuban, ma 16:00-kor a bajnokság aktuális fordulójában, azzal a reménnyel, hogy a találkozó lefújása után is megőrzik első helyüket a tabellán.

A Santiago Bernabéuban ma délután a spanyol bajnokság aktuális első és második helyezettjének küzdelmét láthatjuk. A Real Madrid, a tabella első helyét 15 ponttal elfoglalva a Granadát, a 14 pontos második helyezettet fogadja. A blancók célja az, hogy a válogatott szünetnek a tabella éléről vághassanak neki. Zidane csapata, amely a bajnokság egyetlen veretlen együttese, az idény meglepetéscsapatával találkozik.

„Egy jó formában lévő csapattal találkozunk, de a célunk, hogy a tabella élén maradjunk” – mondta Zidane a találkozót megelőző sajtótájékoztatón. A blancók mestere nem számíthatott Asensióra, Mendy-re, Nachóra, Marcelóra és a Courtois-ra, de így is összeállította 19 fős keretét. Ott lesz a mérkőzésen többek között a csapat gólfelelőse, Karim Benzema is. A francia támadó öt találatnál jár a bajnokságban, a Granada ellen pedig a két csapat legutóbbi négy, Bernabéuban rendezett összecsapásán betalált.

Real Madrid - Granada

Amellett, hogy a LaLigában még nem szenvedtek vereséget, a blancók abban a reményben fogadják a Granadát, hogy meglehet sorozatban a negyedik kapott gól nélküli meccsük a bajnokságban. A Sevilla, az Osasuna és az Atlético Madrid sem tudta bevenni a csapat kapuját az ezt megelőző három találkozón. A hazai bajnokikon a Real Madrid mérlege két győzelem (Levante, Osasuna) és egy döntetlen (Valladolid).

A Granada két másodosztályban töltött év után tér vissza a Bernabéuba. A feljutás óta az andalúz együttes remekel, Diego Martínez fiai 14 pontot gyűjtöttek össze (négy győzelem, két döntetlen és mindössze egy vereség), idegenben pedig veretlenek. A házi gólkirályuk jelenleg Puertas, aki három gólnál jár a bajnokságban.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK