Zidane: Mindkét gól, amit kaptunk, nevetséges

A Real Madrid 2-2-es döntetlennel zárta a csoportkör második fordulóját a BL aktuális kiírásában. A belga Club Brugge látogatott a Bernabéuba, ahol meglepetésre 0-2-s előnyre tettek szert, amit végül a blancóknak sikerült ledolgozniuk. Zinédine Zidane megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját a találkozó után.

„Igazából gyenge első félidőt produkáltunk, nagyon rossz első öt percünk volt, az ellenfél pedig azonnal megnehezítette a dolgunkat. Nem irányítottuk a játékot semmilyen szempontból. A második félidő már egy másik történet, megváltoztattuk a mérkőzés képét. Amit magammal viszek ma, az a játékosok reakciója, hiszen ők azok, akik megváltoztatták a meccset. Ezt, és az egy pontot viszem magammal.”

„Az ellenfél megnehezítheti a dolgod. Tudtuk, hogy három gyors játékosuk van elől, de az a baj, hogy ha gólt szereznek, az még inkább feltüzeli őket. Először játszottak itt, az egész pályát bejátszották. A futballban az első sípszótól az utolsóig koncentrálnod kell, mi pedig nem kezdtünk jól. A második játékrészben minden megváltozott, szívvel játszottunk, elkötelezettek voltunk és az ellenfél térfelén zajlott a játék. Nem gondolom, hogy Vormer kiállítása bármit is megváltoztatott. Nem tudom, hogy meddig játszottak tíz emberrel, talán 8-10 percet? Annál biztos nem többet.”

„Mindkét gól, amit kaptunk, nevetséges. Ennyit tudok mondani. Ami az első félidőben történt, az bárkivel megtörténhet. Tudjuk, hogy ez a Bajnokok Ligája, próbáltuk az első pillanattól az utolsóig megszerezni a három pontot, de ez az első félidőben lehetetlennek bizonyult. A második félidőt 2-0-ra nyertük, és szereztünk egy pontot.”

Zidane

„Nem aggódom. Be kell fejeznünk a helyzeteinket, mivel ha az első félidőben kicsivel pontosabbak vagyunk, mi is lőhettük volna az első gólt. Hazai pályán az első perctől kezdve arra kell törekednünk, hogy eldöntsük a meccset, nyomás alatt tartsuk az ellenfelet. Nem akarok tiszteletlen lenni az ellenféllel, de ha úgy nyomtunk volna az első perctől, mint ahogy a második félidőben, esélyük sem lett volna.”

„Courtois nem tudta folytatni a meccset. Areola mellett ő is a Real Madrid kapusa. Mindenkinek megvan a saját véleménye, nem fogok ebbe belemenni. Készen kell állnunk a csoportkör utolsó három meccsére. Nem aggódom. Courtois a legjobbját akarja nyújtani, csak ez számít. A második félidő jobb volt, ezt viszem magammal. Az első félidőben mutogathattunk volna Courtois-ra, de mindannyian együtt vagyunk ebben, és én vagyok az első, aki a kritikákat fogadja. Ez így működik, én vagyok a felelős.”

„Szerencsére jól reagáltunk, ezt pozitívumként foghatjuk fel. Két félidőből áll a mérkőzés, a szünetben azt mondtam a játékosoknak, hogy ha ugyanígy megyünk ki a pályára, veszíteni fogunk, de van 45 percünk, hogy változtassunk a helyzeten. Ők pedig ezt tették.”

Ramos Instagramon az alábbi üzenetet publikálta: „Gyenge első félidő, a második félidő a tőlünk elvárt harcosságot hozta. Többet kell tennünk, jobban kell csinálnunk.”
„Egyetértek Sergióval. Ezt tették a második félidőben. Hozzájuk hasonlóan én is inkább a második félidőre gondolok, az elsőt elfelejteném, de tanulnunk kell belőle, és ezt is fogjuk tenni.”

„James és Bale is rúgást kapott a héten. Mindenki kulcsfontosságú a keretben. 25 játékosom van, mindenkire szükségem van, de akik sérültek, velük nem kockáztatok. Ma Nacho is megsérült. Courtois sérülése korántsem olyan komoly, meglátjuk, hogy mi történik.”
 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK