Philippe Clement: Hihetetlenül büszke vagyok a játékosaimra

A Real Madrid elleni döntetlent követően a vengéd Brugge vezetőedzője is megtartotta mérkőzés utáni sajtótájékoztatóját.

„Ideális esetben a második félidőben lehettünk volna bátrabbak, de összességében hihetetlenül büszke vagyok arra, amit a játékosaim ma véghez vittek itt. A Real feltámadt a második félidőre, komoly nyomást fejtettek ki. A kapunkhoz szögeztek minket, de ne felejtsük el, hogy Dennis és Schrijvers révén voltak még helyzeteink, eldönthettük volna a meccset. Emellett biztos vagyok benne, hogy ha tizenegy emberrel maradunk a pályán, begyűjtjük a három pontot.”

Philippe Clement

„Újra történelmet írtunk. Ez a pont, és ahogy játszottunk… Hosszú ideje nem játszott már belga csapat ilyen kaliberű ellenfél ellen és így a Bajnokok Ligájában. Tudjuk, hogy 6 pontból 2-t szereztünk, de könnyedén lehetett volna ez 6-ból 6 is. Ambiciózus tervvel érkeztünk ide: próbálkozunk, támadunk, labda nélkül pedig mélyen visszarendeződünk. A játékosaim tökéletesen végrehajtották ezt.”

„Mi egyszerűen megpróbáljuk minden meccsből a lehető legtöbbet kihozni. Tudjuk, hogy a többi csapat sokkal minőségibb, szóval nagyszerű dolog ilyen pontokat szerezni. A Real egy sztárokkal teletűzdelt csapat, miközben nekünk csak egyetlen ilyen szintű tapasztalattal rendelkező játékosunk van. De nem szabad a többi csapattal foglalkoznunk. Nekünk az a feladatunk, hogy ezek a fiatal játékosok tapasztalatot szerezzenek, így pedig lehetővé tegyék számunkra, hogy még tovább jussunk Európában.”

Forrás: clubbrugge.be
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK