Nyílt levél Zidane-nak

A MARCA újságírójának nyílt levele a Real Madrid mesterének címezve.

Kedves Zinédine Zidane!

Először is szeretném elmondani, hogy egy egyszerű újságíróként, futball szurkolóként írom Neked, háromszoros BL-győztes edzőnek ezeket a sorokat innen a Bernabéuból, figyelmen kívül hagyva azt, amit játékosként elértél.

Nincs senki, aki nálad jobban ismerné a játékosokat és az állapotukat az edzések alapján, de számomra érthetetlen, hogy egy olyan futballista, mint Vinícius, aki remekül játszott az Osasuna ellen, egyetlen percet sem kapott a Wanda Metropolitanóban a derbin. Lehet, hogy a sebessége hasznos lett volna, figyelembe véve a csapat támadásainak egyszerűségét. Aztán a Bajnokok Ligájában is a padon kezdett, miközben Lucas Vázquez kezdőként lépett pályára.

Zidane

Lucas Vázquez egy lenyűgöző kiegészítő ember, egy olyan játékos, aki mindent belead a pályán, aki önfeláldozásból jeles, de jelenleg nincs olyan szinten, hogy kezdő legyen egy Real Madridban. Ha továbbra is úgy fogsz lehetőséget adni neki a kezdőben, hogy a teljesítménye nem párosul ehhez, teljesen aláásod a tekintélyét. Ennek az lesz a vége, hogy a szurkolók könnyű célpontjává válik.

Elnézést az arcátlanságomért, de azzal sem vagy tisztában, hogy a kezdő 11-nek frissítésre van szüksége, hogy Raphäel Varane és Sergio Ramos nincsenek szinkronban, folyamatosan gólokat lőnek mellettük, hogy Toni Kroos, Casemiro és Luka Modrić nagyszerűek voltak a maguk idejében, de most már nem feltétlenül kellene őket folyamatosan játszatni, és hogy annak ellenére is kevés a gól, hogy Karim Benzema játéka feljavult.

Nem úgy tűnik, hogy a védelemben bármi is automatikusan működne, vagy hogy felkészült lenne a csapat a rögzített helyzeteknél. Lehet, hogy aki tévedésben van, az én vagyok.

Kérlek, értsd meg, hogy a Real Madrid kispadjára tértél vissza, és a Bernabéu közönsége valami mást szeretne látni a csapatodtól. Először is azt kérik, hogy harcoljatok trófeákért, lehetőleg májusig.

Gregorio García

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK