Mi MegKérdeztük: Kik voltak a legjobbak és a leggyengébbek szeptemberben?

Úgy döntöttünk, hogy kicsit közelebb hozzuk az olvasóinkat az oldal működéséhez, ezért rendszeresen fogjuk kikérni akár a te véleményedet a csapat életét érintő kérdésekkel kapcsolatban. Ha még nem csatlakoztál, de szeretnél te is tag lenni, a cikk alján találod meg a linket. Ezúttal arra voltunk kíváncsiak, hogy szerintetek kik voltak a legjobban és a leggyengébben teljesítő játékosaink szeptemberben.

Jöjjön először a feketeleves, azaz az a három labdarúgó, akiknek leginkább igyekezniük kell, hogy javítsanak a szeptemberben mutatottakhoz képest. Csoportunkban most is végigkérdeztük tagjainkat, az eredmények alapján pedig hárman egyértelműen kiemelkedtek – és sajnos nem ok nélkül.

3. Lucas Vázquez – 26 szavazat
Lucast hosszú hónapok (szezonok?) óta valami furcsa kettősség jellemzi, ami a múltkori cikkünkből is világosan látszódott. Munkamorálja és madridizmusa elismerése mellett képes olyan szinten hozni meccseket, amelyek láttán még a kerettagságát is könnyen meg lehet kérdőjelezni. Szeptemberben sajnos nem egy ilyen mérkőzés volt, és az október sem indult számára a legideálisabban.

191002_lucas

László: „Lucas nagyon jól teljesített a tudásához mérten, kihajtotta magát, robotolt. A baj csak az, hogy nem az a szint, amire szükségünk van. Egy középcsapatban húzóember lehetne. Kicsit sajnálom is.”

Be kell hogy valljam, a 26 szavazat egyike hozzám kötődik, mert bár vitathatatlan, hogy a listán előrébb végzők teljesítménye is hagy kívánnivalót maga után, de Lucas a szűk technikai és taktikai korlátok között kavarogva megtalálta a mentális mélypontokat is, ami a fiatalok tündöklése és el-elmaradozó játékideje mellett kicsit visszás érzéseket kelt.

2. Eden Hazard – 115 szavazat
Át is adnám a szót kollégáimnak:

Kristóf: „Sajnos egyértelműen Hazard az, aki saját magához képest a leginkább alulteljesített. De szerintem csak idő kell neki, hogy felbátorodjon, mindannyian tisztában vagyunk a képességeivel. Rajta kívül Courtois is bizonytalan pont, Vinícius rengeteg labdát szór el, illetve a védelem közepe is hajmeresztő dolgokra képes Ramosostul, Varane-ostul. Számomra Carvajal is hosszú ideje lefelé lóg ki a csapatból, sok meccsen éreztem, hogy benne van a piros lap, valaki igazán adhatna neki egy atyait, hogy olykor fogja vissza magát.”

András: „Én is Hazard mellett tettem le a voksomat, és egyértelműen azért, amit te is írsz. Ő az, akitől sokkal, de sokkal többet vártam volna. Remélhetőleg ahogy haladunk előre, bele fog rázódni és hozza azt, ami miatt leigazoltuk. Egyébként egy baromi jó játékosnak tartom és sokat várok tőle.
Courtois kapta volna a másik voksot, ha lehetett volna többre szavazni, ő meg azért, mert továbbra is ugyanolyan gyenge, mint tavaly. Konstans gyomorgörcs, amikor a kapuban áll.”

191002_hazard

Patrik is a belga támadót választotta: „Nálam ez egyértelműen Hazard. Nagyon sokat várunk tőle, amire ő rászolgált a Chelsea-ben nyújtott teljesítménye miatt, de egyelőre nagyon nem találja a helyét, mindenkitől több rossz döntést hoz, nem tudja jó pozícióba hozni magát, nem érzi a ritmust. Kell neki még az idő ez biztos, viszont nem tudom meddig lesznek vele türelmesek, ha így kifele fog lógni a csapatból ahogy szeptember hónapban akkor valószínűleg nem sokáig. Hala Madrid!”

1. Thibaut Courtois – 310 szavazat
A győztes fölénye egyértelmű, és a belga óriás helyzete kényes téma az ideigazolása óta. Nem gondolom, hogy mindent az ő nyakába kellene varrni, hiszen a felelősség közös, és a társak játéka sem volt káprázatos, viszont ennyi szavazat nem a véletlen műve. A bravúrok nem igazán érkeznek, és egy-egy helyzet bizony akadt, aminél határozottabb fellépéssel meg lehetett volna akadályozni a gólt.

András: „Courtois, mert a kapura tartó lövések nagy részét nem tudta kivédeni, bár az előtte álló védelem sem a legjobb (most azért csak jobb, mint a szezon elején), nem érzem biztosnak a kapuban, Areola simán játszhatna helyette, érezze úgy, hogy nem ő az első számú kapus, harcolja ki a helyét. Nehéz neki, mert a madridisták nagy része nem kedveli a teljesítménye miatt.”

Tamás: „Szerintem kétség sem férhet hozzá, hogy Courtois a leggyengébb láncszem. Nem új érkező, régi önmagához képest is ő teljesít a legrosszabbul, ráadásul azt sem lehet elmondani róla, hogy nem illik bele a játékrendszerbe, vagy nem a saját pozíciójában játszik. Mentségére szóljon, hogy az előtte játszó védelem se túl stabil (az utolsó 3 meccset leszámítva), de nem lehet ezt a teljesítményt rájuk fogni. Sokszor helyezkedik rosszul, nem használja ki a magasságát (például szögleteknél) és sugárzik belőle a bizonytalanság, ami a csapatra is rossz hatással van. A bravúrok hiányát már ne is említsük, persze lehet azt mondani, hogy az esetek többségében nem tehet a bekapott gólról, de a Real Madrid kapusától szerintem ennél többet vár mindenki.”

191002_courtois

Richárd: „Nálam Courtois. Ha már sem a védelem, sem a középpálya, sem pedig a támadósor nem kiemelkedő, úgy gondolom, hogy legalább a kapusunk lehetne az. De sajnos nem. Amekkora csinadrattával érkezett, épp annyira teljesíti alul önmagát. Talán nem is bekapott gólok száma, hanem azoknak a "minősége" az, ami számomra nem tetszik. Mintha idegenként mozogna még mindig ott hátul. Rövidre kap gólt, kötényben kap gólt, nem fut ki a kapuból, ha szükséges. Ha ezen változtatni tud, talán a megítélése is sokkal jobb lesz, így viszont csak egy sínen mozgó fabábú a két kapufa között.”

Gábor szösszenetével zárnánk ezt a szakaszt, aki fontos tényezőre világított rá: „A durva… Benzemára senki nem szavazott, na ezt sem gondoltam volna, hogy megérem.” SPOILER – de, csak az nem az a szavazás volt. Térjünk is át a legjobbakhoz, jöjjön a három legjobb teljesítményt nyújtó játékosunk!

3. Gareth Bale – 14 szavazat
Jamest egy szavazattal verve Bale behúzta a dobogó legalsó fokát. A Villarreal elleni hónapnyitó találkozó hőse egyértelműen a walesi volt, aki két góljával egy ponthoz segítette a csapatát, de a katasztrofális PSG elleni csörte során is a jobbak közt volt, nálunk mind a két találkozón ő lett a madridiak közül a legmagasabban pontozott játékos. Zidane a Brugge elleni kihagyását az ő és James esetében is „kisebb rúgással” magyarázta, de a friss edzésképeken ebből nem látszódott semmi. Érdekes luxus egyszerre pihentetni kettejüket, annak fényében pláne, hogy egyikük kapcsolata sem alakult virágzóan a mesterrel.

191002_bale

2. Casemiro – 133 szavazat
Az én emberem ő volt szeptemberben. Óriási szintlépést hozott tavalyhoz képest, fafaragóból szobrásszá nemesedett szeptemberben. Jöjjön néhány elismerő szó a tagjainktól:

Gábor: „Case adta meg a stabilitást a középpályán. Kimagaslóan jól játszik es meglátszik a csapaton is. Amikor szabadabb szerepkörben van, az még jobb a csapatnak. Kihagyhatatlan jelen pillanatban, ami kevés játékosról mondható el ebben az évben.”

191002_casemiro

József: „Nálam Casemiro egy hajszálnyival jobb, mert Benzema rúghatott volna akárhány gólt, ha nincs meg a stabilitás akkor kaptunk is volna rendesen. Jelenleg ő az, aki ebben a csapatban szerintem abszolút pótolhatatlan, ő az, aki nélkül nem játszhatunk le fontos meccset. Előre félek mi lesz, ha ekkora terheléstől (vagy szimplán véletlen) lesérül, vagy formán kívül kerül.”

1. Karim Benzema – 261 szavazat
Akár a leggyengébb, a legjobb teljesítmény is hatalmas fölénnyel került megválasztásra. Karim ott folytatja egyelőre, ahol tavaly abbahagyta, és a mágikus kötés továbbra is ott feszül a kezén, ami most már több, mint gyanússá teszi őt. Akárhogy is, a támadójátékunk nélküle sokkal kevésbé kezdeményező, pontos, éles. Vezér nélküli időszakban fel kellett nőnie a szerephez, és egyelőre hozza a magas elvárásokat, ami a Real Madrid támadója esetében óriási dolog.

Krisztián: „Benzemára tettem a voksomat. Nagyon gondolkoztam Bale-en, aki szerintem az első meccseken a csapat legjobbja volt, de pl. nekem az Atlético ellen pontatlan volt. Benzema önmaga csúcsformáját idézi. Rendkívül eredményes, éles és szerintem közel olyan eredményes lesz, mint tavaly, ami nem rossz. Karim amúgy nagyon fontos tagja a csapatnak még ha sokan szidják is. Technikás, fontos passzokkal operál és melózik a pályán. A szívére se lehet panasz. 10-ből 8 játékos kivette volna a pihenőt a sérülése után, ő inkább maradt, mert a csapattal akar lenni és motivált. Kívánom, hogy a formája kitartson, és hogy a csapat többi tagja is folytassa a javuló tendenciát, mert akkor egész jó idényünk lehet.”

191002_benzema

Kollégánk, András (a nemhivatalos Magyar Karim Fan Klub önjelölt elnöke :D): „Nem tudok nem Benzemára szavazni. Én mindig kedveltem, kapom is érte a savat sokszor a szerkesztőségben :D, de amióta úgymond gólokkal is alátámasztja azt, amit gondolok róla, azóta sokszor csak elégedetten mosolygok. A mások által flegmának titulált mozgását, a cselezőkészségét, az összjátékban felvett szerepét, az elmozgásokat, a labdatartásait, mind mind csillogtatja folyamatosan (és most már a gólok is jönnek, nem "csak" a gólpasszok), ráadásul úgy, hogy azt a mértékű foshalmazt, amit az elmúlt években a nyakába öntöttek (saját csapatának szurkolói is), nem sokan bírták volna így kihordani lábon. Szóval tartsd a formát, Karim! K100Top!

Szóval a citromdíjasaink szeptemberben: 3. Lucas Vázquez, 2. Eden Hazard, 1. Thibaut Courtois

A legjobbjaink pedig: 3. Gareth Bale, 2. Casemiro, 1. Karim Benzema

Ha szeretnél te is szavazni, és véleményt alkotni egy jó közösség tagjaként, ezen a linken csatlakozhatsz csoportunkhoz! Jelenleg is fut szavazás, amiből ugyanúgy cikk lesz, illetve a jövőben is várható rengeteg voksolás és ezekből születő írásunk. Várunk téged is!
 

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK