A gyenge BL-szereplés valódi ára

A Real Madrid gyenge szereplése a Bajnokok Ligájában nem csak pontokban fejezhető ki, hiszen a győzelmek elmaradása komoly anyagi hatással is jár.

A 2019/2020-as idény csoportkörében az UEFA szabályzata szerint minden győztes mérkőzés után 2.7 millió euró jár a csapatoknak, miközben egy döntetlen 0.9 millió eurót jelent.

Ez azt jelenti, hogy a Real Madrid már most elbukott 4.5 millió eurót a PSG elleni 3-0-nak és a Club Brugge elleni 2-2-nek köszönhetően.

Összehasonlításképp: Az előző idény csoportkörében a négy győzelem és két döntetlen 10.8 millió eurót hozott a konyhára a blancóknál.

Hazard

Ha ezt a számot túl akarják szárnyalni, akkor mind a négy hátralévő meccsüket meg kell nyerniük, így összesen 11.7 millió eurót vihetnének haza, ami a csoportkörben való szereplés fix 15.25 millió eurós díja és a csoportból való esetleges továbbjutásért járó 9.5 millió euró mellé csatlakozhatna.

Az előző idény rövid életű európai kalandja is költséges volt a Madrid számára, hiszen körülbelül 35 millió eurós bevételre tett szert a csapat a legjobb 16 közé jutással, ami jóval elmarad az azt megelőző évben szerzett 88.6 milliós bevételtől.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK