Beharangozó: Real Madrid – Club Brugge: Visszatér a BL a Bernabéuba

Megkezdődik a Bajnokok Ligája a Bernabéu számára is. Ma este 18:55-től a Real Madrid a Club Brugge együttesét fogadja a csoportkör második fordulójában. A hazaiak 0, a vendégek 1 ponttal várják a kezdősípszót.

A Santiago Bernabéu készen áll, hogy otthont adjon első BL-meccsének a 2019/2020-as idényben. Este egy olyan stadionban csendülhet fel a kontinens elit tornájának himnusza, amely mindig különleges izgatottsággal várja ezeket az eseményeket. Az ellenfél a csoportkör második fordulójában a belga bajnokság első helyét elfoglaló Brugge, egy olyan meccsen, ahol a Real Madrid kiemelt fontosságú három pont begyűjtésére készül.

A spanyol bajnokság veretlen listavezetőjének célja a jó forma átültetése a Bajnokok Ligájába. A blancók a Sevilla, az Osasuna és az Atlético Madrid ellen is kapott gól nélkül zárták a mérkőzéseket, az ellenfeleik a három találkozón mindössze egyszer találták el a kapujukat. „Elégedettek vagyunk a teljesítményünkkel, most mindent bele kell adnunk a Brugge ellen, mivel itt a lehetőség, hogy pontokat szerezzünk” – mondta Zinédine Zidane a mérkőzés előtt.

Modric és Ramos

A habfehérek vezetője, aki Ferland Mendy és Marco Asensio kivételével minden játékosára számíthatott, 19 játékost nevezett a Brugge elleni keretbe. Ide bekerült Eden Hazard is, aki ma este debütálhat a Real Madrid színeiben a Bajnokok Ligájában. „Sok gólt és nagy győzelmet képzelek el a debütálásomon” – mondta a belga támadó a találkozót megelőző sajtótájékoztatón.

Brugge
A blancók ellenfele úgy utazik Madridba, hogy ebben az idényben még veretlen a sorozatban. Philippe Clement fiai sikerrel vették a BL-selejtezőket, az FK Dinamo Kijiv és a LASK Linz együttesét búcsúztatták, amit a Galatasaray elleni hazai döntetlen követett a csoportkör első meccsén. A Club Brugge és a Real Madrid közötti egyetlen korábbi európai párharcig egészen az 1976/1977-es idényig kell visszamennünk. Akkor egy madridi 0-0 után egy Belgiumban lejátszott 2-0-s hazai győzelemmel a Brugge örülhetett. A két csapat ma este felelevenítheti ismeretségét egy három pontért folyó küzdelem során.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK