Zidane: A legnehezebb dolgom akkor van, amikor ki kell hagynom valakit a keretből

Zinédine Zidane beszélt többek között Brahimról, Benzemáról, Hazard-ról, de a Casemiro házát ért rablásról is véleményt formált.

A holnapi meccs: „Most ez a meccs a legfontosabb, mindent bele kell adnunk, hogy legyőzzük a Brugge-t. Az a célunk, hogy nyerjünk, hiszen negyedikek vagyunk a csoportban, ez a realitás. Erre a meccsre fókuszálok, hiszen itt a lehetőség, hogy pontokat szerezzünk.”

A szurkolók: „A szurkolóink mindig fontosak. Tudjuk, mit akarunk, és ha a tabellára pillantunk, azt is tudjuk, hogy nem kezdtük jól a Bajnokok Ligáját. A holnapi egy remek alkalom arra, hogy a szurkolók megkapják azt, amit érdemelnek, és nekünk is kiváló lehetőség, hiszen bármi is történjék, pontokat kell szereznünk.”

A párizsi találkozó: „Kemény vereség volt, az az igazság. Azóta viszont nagyon jól védekezünk. Mindig képesek vagyunk a fejlődésre, de folyamatosan jól is kell teljesítenünk. Minden meccs más, és megvan a saját története. Háromnaponta játszunk, és meg kell mutatnunk az erősségünket a labdával és anélkül is,  ha pedig megszerezzük a játékszert, helyzeteket kell kialakítanunk.”

Védekezés és támadás: „A mai foci a labda nélküli védekezés és a labdás támadás közötti megfelelő átmeneten alapul. És az egyik nem gátolja a másikat. Először is erősnek kell lenned védekezésben, mint ahogy mi is azok votunk az elmúlt három meccsen. De ez nem gátol minket abban, hogy szépen és eredményesen játsszunk. Ezért azzal a minőséggel, ami megvan a csapatunkban, meg kell mutatnunk, hogy jók vagyunk.”

Ramos: „Nem azt mondom, hogy nincs cserém Ramos helyére, hiszen mások is tudnak játszani a posztján. De Sergio az Sergio. Ő a vezetőnk, a kapitányunk. Nem tudom őt máshol elképzelni. Való igaz, hogy időről időre neki is szüksége van a pihenésre, de ez nem most lesz.”

Hazard: „Nem fogok neki tanácsokat osztogatni, hogy hogyan játsszon. Tudjuk, hogy fontos játékos számunkra. Ő pedig tudja, hogy többet várunk tőle, de higgadtnak kell maradnunk. Egyáltalán nem aggódom. Hazard sikeres lesz itt. Türelmesnek kell lenni azokkal a játékosokkal, akik most érkeztek. A jó hír az, hogy ő nem fog megváltozni. De többet kell mutatnia, de ezt nemsokára látni is fogjuk. Ha már holnap látjuk, az nagyszerű lesz. Anno velem is ez volt a helyzet, de higgadt maradtam. Tudtam, hogy idővel minden sikerülni fog. Amikor Olaszországba igazoltam, ez sokkal rosszabb volt. Három hónapomba telt, mire ment a játék, Madridban picit kevesebbe telt. Hazard is ebben a szituációban van. Tudom, hogy sikeres lesz itt, de türelmesnek kell maradnunk, támogatni őt, és akkor előre tud lépni. Ez nem a fizikai állapotáról szól. Sokkal inkább a gólszerzésről és a helyzetek kialakításáról. Nem aggódom, mindenki legyen türelmes.”

Benzema: „A Bajnokok Ligája egy nagyon különleges színtér neki, és a többieknek is. Amikor a trófeateremben járunk, látjuk, hogy mi nyertük a legtöbb európai kupát. Karimot pedig ismerjük. Azt szeretem benne a legjobban, hogy ma már egy más játékos. Ma egy felelősségteljes, sokkal érettebb játékost látok, ez pedig óriási különbséget jelent.”

Brahim: „Ez egy bonyolult szituáció, hiszen ha nem vagy keretben, minden nagyon nehéz. Minden héten edz és a csapattal akar lenni. Felkészültnek kell lennie, csakúgy, mint a többieknek, hiszen egyik nap ez történik, a másik nap meg valami más. Többször is sérült volt, de most már rendben van. 25 játékos áll rendelkezésemre, és a legnehezebb dolgom akkor van, amikor ki kell hagynom valakiket a keretből. El kellett mondanom Brahimnak és másoknak is, hogy továbbra is edzenek keményen, mert meg fogják kapni a lehetőséget. A szezon hosszú, és mindenkire számítok.”

A Cristiano utáni élet: „Itt nem fogom elmondani a történetét. Tudjuk, hogy fontos játékosról beszélünk, de alkalmazkodnunk kell. Mindent bele kell adnunk, hiszen ez a klub DNS-ébe van kódolva. Nem nyerhetünk mindig, de a fontos, hogy mindent beleadjunk. Ezt fogjuk csinálni ebben a szezonban.”

Betöréses rablások: „Ez borzasztó, és nem csak a saját játékosaimra gondolok most. Ezek a történések nem kellemesek. A minap Casemiróval történt meg, de szerencsére nem volt semmi komoly, csak anyagi kár keletkezett. Remélem, hogy ehhez hasonló dolog senkivel nem történik meg újra. A legtöbb, amit ilyenkor tehetünk, hogy beszélünk a játékossal, hogy vele és a családjával minden rendben van-e.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK