Hazard: Még nem vagyok galaktikus

Eden Hazard többek között a kapcsolatáról Zidane-nal, a csapat állapotáról és a saját formájáról is őszintén nyilatkozott a sajtó képviselőinek.

Debütálás a BL-ben: „Igen, ez lesz az első meccsem a Bernabéuban a Bajnokok Ligájában, remélem, sok gól születik és nagy győzelmet aratunk. Nem lesz egyszerű meccs, nagyon is nehéz lesz, de  a párizsi vereség után kötelező a győzelem. Ezért a legjobbunkat fogjuk nyújtani.”

Hogy érzi magát: „Őszintén szólva nagyon jól. Igaz, hogy az emberek rengeteget várnak tőlem, én is nagyon sokat várok magamtól. Tudok jobban teljesíteni. Edzéseken és a meccsen is mindig lesznek kritikák. Ez normális, én is kritikus vagyok magammal, de minden nap azon dolgozom, hogy nagy dolgokat érjünk el a szezonban. Nagyszerű keretünk van. Talán nem minden tökéletes jelen pillanatban, de vezetjük a bajnokságot. Jelenleg száz százalékosnak érzem magam, és remélem, hogy a legjobbamat tudom nyújtani a következő meccseken.”

A formája: „Tudom, hogy az emberek sokat várnak tőlem, és meg kell mutatnom a pályán, hogy mit tudok. Mindent láttak, amit Franciaországban, Belgium válogatottjával és a Chelsea-vel elértem, és tisztában vagyok vele, hogy bizonyítanom kell, minden nap fejlődni azért, hogy a szurkolók büszkék lehessenek rám.”

A sérülése: „Jelenleg nem vagyok sérült, teljesen felépültem. Most már csak gólokat kell szereznem, meghatározónak kell lennem, ezt várja tőlem mindenki, amikor pedig betalálok, és nagy meccseken bizonyítok, minden egyszerűbb lesz. Csupán egyetlen góllal vagy gólpasszal nem lennék elégedett.”

Magabiztosság: „Az edző mindig elmondja, hogy próbálkozzam többet, hogy tegyem azt a pályán, amire képes vagyok. Száz százalékban ott kell lennem a pályán, előrelépni és megteremteni a különbséget. Ha pedig ez egyszer beindul, akkor több hatással leszek a meccsekre, ez pedig csakis az önbizalmamtól függ.”

Nyomás a Real Madrid játékosaként: „Ahogy már a bemutatásomon is elmondtam, még nem vagyok galaktikus. Bizonyítanom kell, hogy az lehetek. Mind ismerjük azt, aki előttem viselte a 7-es mezt, és nekem kell az elsőnek lennem, aki bizonyítja, hogy lehetek a világ legjobb játékosa. Élveznem kell a játékot, mindent beleadni az edzéseken és a meccseken is. Nincs kétségem az adottságaimmal vagy a technikámmal kapcsolatban, és minél magabiztosabb leszek, annál jobb lesz minden.”

Bajnoki cím vagy siker a Bajnokok Ligájában?: „Mindkettő. A Real Madrid játékosaként mindent meg kell próbálnod megnyerni. Ismerjük a klub és a BL kapcsolatát. Ha elindulunk egy sorozatban, meg akarjuk nyerni: legyen az BL, bajnokság, kupa. Ha a Real Madridban játszol, minden gondolatodat a győzelem tölti ki.”

A holnapi ellenfélről: „A Brugge nagyszerű csapat, vezetik a bajnokságukat és nagyszerű munkát végeznek. Minőségi játékosaik vannak, például Mignolet nagyszerű példa erre. Megpróbálják majd megnyerni a meccset. Ne gondoljuk azt, hogy egyszerű összecsapás lesz, csak azért, mert egy belga csapatról van szó. Nekünk csak magunkra kell koncentrálnunk, ha pedig száz százalékot nyújtunk, nyerni fogunk.”

Kapcsolata a brazilokkal: „Hat-hét évet játszottunk együtt Williannel, most pedig csak három hónapja vagyok itt, de már nagyszerűen tudunk együtt játszani. Kicsit már brazilnak érzem magam, hiszen én is olyan képzett vagyok technikailag, mint ők. Nagyon jól kijövök velük a pályán és azon kívül is. Jól érezzük magunkat, és keressük egymás társaságát.”

Kritikák és a kapcsolata Zidane-nal: „Mindenki tanul, ha játékosként Zidane az edzője. Sokat tanulunk tőle, de minden más edzőm is nagyon sok dolgot tanított nekem. Zidane-nal tudunk franciául beszélni, ez pedig sokat segít nekem. Ami a kritikákat illeti, ez normális, nincsenek rám hatással, nem is veszem észre őket. Nagyon jól tudom, mikor teljesítek jól. Az emberek azt várják tőlem, hogy minden meccsen három gólt rúgjak, de egy kicsit türelemmel kell lenniük. Minden esetben nekem kell lennem annak, aki mindent belead az edzéseken és a meccseken is, ahogy az eddigi csapataimban is. Bizonyítanom kell, és a gólok jönni fognak.”

Zidane, a csapat vezére: „A párizsi meccs után nagyon csalódottak voltunk, hiszen az volt az első mérkőzésünk a BL idei kiírásában. A keretünk minőségi, és a következő meccs megnyerésére kell koncentrálnunk. Tapasztalt játékosaink vannak. Egy vereség után tovább kell dolgoznunk, hogy megnyerjük a következő összecsapást. Azóta a meccs óta nem kaptunk ki, és nehéz találkozókat nyertünk a bajnokságban. Zidane rotál is, mindenkire számít, együtt próbáljuk megnyerni a meccseket.”

Igazodás a madridi taktikához: „A válogatottban és a Chelsea-ben is a szélen játszottam a bal vagy a jobb oldalon. Bale-lel és Benzemával együtt azonban a támadóharmad bármely részén képesek vagyunk futballozni, az edző nagyfokú szabadságot biztosít számunkra, de természetesen védekeznünk is kell. Amikor azonban támadunk, teljesen szabadon játszhatunk. A meccs közben is megváltoztathatjuk a pozíciónkat.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK