Simeone: Tiszteletben kell tartanunk a játékvezetők döntéseit

Az Atlético Madrid argentin mesterének nyilatkozata a tegnapi madridi derbit követően.

Ramos állítólag szidta a partjelző édesanyját: „Ami a pályán történik, az a pályán is marad. A játékvezetőknek kell megszabniuk a mérkőzés ritmusát, hogy meddig mehetnek el a játékosok, és meddig nem. Tiszteletben kell tartanunk a mindenkori döntésüket, és támogatni őket.”

Füttyszó João Félix lecserélésekor: „Már tavaly is történt hasonló dolog hazai pályán. Érthető, hogy az emberek a legjobb teljesítményt akarják látni a csapatuktól, de ennek eléréséhez a játékosok mellé kell állniuk, és türelmesnek kell lenniük. Ami a cserét illeti: ha egy játékos elfárad, és mindent beleadott, az a normális, hogy behozol valaki olyat helyette, aki új lehetőségeket teremt a csapatjáték szempontjából.”

Elégedettség: „Hogy elégedett vagyok-e ezzel az egy ponttal? Egy kicsit.”

Kettős mérce: „Hogy az Atlético játékosai könnyebben kapnak lapot? Az életben néha így alakulnak a dolgok, néha pedig úgy. Ami az egyik bírónak belefér, az a másiknak már nem. Ezeket a döntéseket ők hozzák, mi, edzők és játékosok csak a saját feladatainkkal tudunk foglalkozni.”

Thomas: „Fantasztikus meccset játszott. Sebességet és stabilitást adott a csapatnak. Hátul elég jó teljesítményt nyújtottunk, elöl viszont hiányzik a szükséges kontroll, kreativitás. De fejlődünk. Ha szemfülesebbek leszünk az utolsó harmadban, és többször hozunk jó döntést, akkor jönni fognak az eredmények.”

Erőnlét: „Úgy gondolom, hogy jobb állapotban voltunk a meccs végére, mint ők, annak ellenére is, hogy az ellenfél edzője később hajtotta végre a cseréit.”

Mindkét csapatból hiányzott valami: „Ha két kiváló együttes találkozik, akkor kizárt, hogy ne okozzanak problémákat egymásnak. A Real Madrid hasonló felfogásban próbált meg játszani, mint a Sevilla ellen. Megerősítették a hátsó alakzatot, és kontrákra játszottak. Mi a támadásoknál Vitolóval, Costával és Joãóval erőltettük a vonalak közti játékot, hogy rést találjunk a védelmükön.”

Jövő: „Nekem az a filozófiám, hogy bármikor kirúghatnak, ezért minden meccshez úgy állok hozzá, mintha az utolsó lenne az életemben.”

Forrás: as.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK