Ramos: Némileg csalódás ez az egy pont

A Real Madrid játékosai közül Sergio Ramos, Nacho és Courtois álltak a sajtó munkatársainak rendelkezésére az Atlético Madrid elleni, idegenbeli döntetlent követően.

Sergio Ramos:
„Ez egy kiemelkedően fizikális mérkőzés volt. Tudtuk, hogy a Wanda az egyik legnehezebb helyszín, ahová az idény során el kell látogatnunk, a célunkat, miszerint elvigyük innen a három pontot, nem sikerült elérni. Nem kaptunk gólt, voltak helyzeteink. Az Atléti egy nagyon egységes csapat, ott volt Benzema fejese, de ez az egy pont egy kicsit csalódás. Mindenesetre még mindig veretlenek vagyunk, folytatnunk kell a munkát.”

„Az egységességen és a szervezett védekezésen dolgoztunk, ami nagyon fontos. Minden egyes pont, amit meg tudunk szerezni, fontos, de úgy érzem, hogy miután ilyen remek munkát végeztünk, többet érdemeltünk volna. Hála az égnek a csapat jó formában van, így kell haladnunk tovább.”

Ramos

„Beszéltem a bíróval a lapokról. Itt vannak a játékvezetők, nekik kell dönteniük, de mi több lapot kaptunk, ha nem tévedek, ők azonban többet szabálytalankodtak nálunk. De ez másodlagos most.”

Nacho:
„Három pontot akartunk szerezni, mint mindig. Egy rendkívül komplett teljesítményt tettünk le az asztalra egy hihetetlenül erős ellenféllel szemben, nekünk voltak a legnagyobb helyzeteink a meccsen, de bármennyi pont begyűjtése rengeteget ér egy ilyen nehéz pálya esetén. A bajnoki idény végén ez nagyon fontos pont lesz.”

„Három kiváló meccset játszottunk, nem kaptunk gólt, jó teljesítményt nyújtottunk, a csapat pedig sokkal egységesebb a védekezésben. Amikor együtt védekezünk és együtt támadunk, sokkal jobban teljesítünk. Ha el tudjuk kerülni a bekapott gólokat, nem megszokott, hogy a győztes találatot nem szerezzük meg. Fontos az önbizalmunknak és azért is, hogy csapatként tovább erősödjünk. Megvannak bennünk a gólok, szóval nem aggódunk.”

Nacho

„Most újra eljött a BL ideje, ami egy különleges sorozat. Rosszul kezdtünk, de szeretnénk hazai pályán nyerni a szurkolóink előtt. Két nagy meccsünk is van a héten, biztosak vagyunk benne, hogy jó munkát fogunk végezni.”

Courtois:
„Nyerhettünk volna, de a döntetlen sem rossz eredmény ezen a pályán. Egy olyan rivális ellen lépsz itt pályára, aki tudja, hogy hogyan védekezzen, a játékosai pedig remekül kontráznak. A szünetben átvariáltuk a dolgokat, valamivel támadóbb szellemben kezdtünk játszani. Volt egy nagy helyzetünk, de Benzema fejesét végül Oblak ügyesen hárította. Nekik ott volt Tippier keresztlabdája, aminél nagyot védtem, hiszen Koke már várt a labdát, hogy bevágja a hálóba.”

„Mi vagyunk a Real Madrid, mindig meg akarjuk nyerni a meccseinket. Senki nem elégedett a 0-0-val, de nem akartunk megőrülni és megnyílni a kontrák előtt.”

Courtois

„Nem gondolom, hogy ez egy olyan este volt, ahol mindkét csapat sok helyzetet dolgozott volna ki, így ez a meccs nem a kapusok csatája volt. Kedden BL-meccsünk lesz, nyerni akarunk a Bernabéuban.”

„11 játékos védekezik és 11 támad, ilyen a futball. Ha mindannyian készen állunk, nagyszerű csapatot alkotunk. Miután elveszítettük a labdát, azonnal letámadtunk, ahogy a Sevilla és az Osasuna ellen is. Néha könnyű krizitálni minket. Tudom, hogy mit csinálok jól és min tudnék javítani.”

„Edennek meg kell találnia a ritmusát. 4-5 hétig nem játszott, keveset edzett. Most sok mérkőzést kell lejátszani, ez pont egy ilyen időszak, ő pedig folyamatosan fejlődni fog. A csapattal együtt javul majd.”
 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…