Beszámoló: Atlético Madrid – Real Madrid: Egy pont és listavezetés

A Wanda Metropolitanóban lejátszott derbi döntetlennel végződött, aminek köszönhetően a Real Madrid a tabella élén maradt. Szoros mérkőzés volt, kevés lehetőséggel, amelyek közül a legnagyobb Benzema előtt adódott, akinek kiváló fejesét Oblak hárította. Zidane csapata végül egy pontot gyűjtött be, ami biztosítja számukra, hogy továbbra is egyetlen veretlen csapatként vezetik a tabellát.

A mérkőzés elején a Madrid vette magához a kezdeményezést. Türelmesen járatták a labdát, miközben az Atlético várakozásra rendezkedett be, és megpróbálta kihasználni a sebességét a kontratámadásoknál. A matracosok első helyzete is így alakult ki, amikor João Félix kiugrott a védők közül, de a portugál játékos lövése végül elkerülte a kaput a hosszú oldalon. A másik oldalon Bale jelentette a legkomolyabb fenyegetést, de távoli próbálkozása megpattant.

Ahogy haladtunk előre az időben, kezdett kinyílni a játék, bár még mindig kevés helyzetet láthattunk. Mindkét csapat várta, hogy az ellenfele hibázzon, rögzített helyzetekből igyekeztek problémát okozni a másiknak. A vendégek próbálták megtalálni a rést a hazai védőfalon, Kroos tesztelte Oblakot két távoli lövéssel. A túloldalon João Félix próbálkozhatott a tizenhatoson kívülről, de próbálkozása megint elkerülte a kaput. Aztán Trippier ment el a jobb szélen, ahonnét veszélyesen küldte középre a labdát, de Courtois a helyén volt és kipiszkálta a játékszert a berobbanó támadó elől. Ez volta félidő utolsó jelentős eseménye.

Derbi

A második játékrész aztán egy Correa fejessel indult, ami a kapu fölött hagyta el a játékteret. Az argentin egyébként Vitolót váltotta a szünetben. A Real Madrid tovább tesztelte Oblak képességeit, de nem sikerült az áttörés. 57 perc után Bale lőtt a büntetőterületen belülről, de lövése most is megpattant. Aztán a 68. percben jött Modrić, akinek szintén volt egy sikertelen próbálkozása.

A 73. percben Saúl fejelt egy szöglet után, a hosszú oldalra megcsúsztatott fejese pedig a kapufát súrolta. Ez volt a hazaiak egyik legnagyobb helyzete. Két perccel később Benzema próbálkozott a túloldalon. Nacho nagyszerű beadását követően egy csodálatos fejest eresztett meg Oblak kapuja felé, de az erősen megfejelt és jól meghelyezett labda sem fogott ki a szlovén hálóőrön, aki bravúrral hárította a blancók egyik legígéretesebb helyzetét. James és Jović is beállt a mérkőzés végéhez közeledve, hogy lendületet hozzanak a vendégek támadójátékába és elősegítsék a győztes találat megszerzését, de változás már nem történt, így a találkozó végül 0-0-val végződött.
 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Luka Modrić és Brahim (forrás: realmadrid.com)
Tovább

A Real Sociedad elleni kezdőcsapat

Ancelotti az alábbi játékosokat küldi pályára a Real Sociedad elleni bajnokin. Kezdőcsapat 25. Kepa2. Carvajal3. Militão6. Nacho20. Fran…
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…