Beharangozó: Atlético Madrid – Real Madrid: Az élen maradni

Úgy tűnik, hogy megfelelő időpontban érkeztünk el az idény első derbijéhez, hiszen Zidane csapata egy remek hét után érkezik a Wanda Metropolitanóba. A Sevilla elleni vasárnapi és az Osasuna elleni szerdai győzelemnek köszönhetően a habfehér alakulat a bajnoki tabella élére ugrott. A listavezető célja ezúttal is a maximális három pont begyűjtése az Atlético ellen, ezzel pedig a vezető hely megtartása.

Ahogy a korábbi derbik, a mostani is egy nagy iramú, izgalmas összecsapásnak ígérkezik két olyan csapat között, akik tökéletesen ismerik egymást. „Mindent meg fogunk tenni a győzelem érdekében. Tudjuk, hogy egy nagyon erős ellenfél ellen lépünk pályára, de nekik is lesz kihívás a mérkőzésben” – mondta Zidane a találkozó előtti sajtótájékoztatón. A teljes keret a francia szakember rendelkezésére állt a találkozó előtti utolsó edzésen, Mendy, Asensio és Rodrygo kivételével.

Ramos és Benzema

A Real Madrid sorozatban negyedik bajnoki győzelmét szeretné bezsebelni ezen az estén az Atlético ellen. A blancók az Athletic Bilbao mellett az egyetlen csapat, akik még veretlenek a bajnokság aktuális idényében. A Bernabéutól távol a csapat idén két győzelmet (Celta, Sevilla) és egy döntetlent (Villarreal) tud felmutatni.

Az Atlético is a tabella első harmadából várja a találkozót, Diego Simeone együttese 13 pontot gyűjtött eddig (4 győzelem, 1 döntetlen, 1 vereség), hazai pályán pedig még nem szenvedtek vereséget. João Félix és Vitolo két-két gólt jegyeznek, amivel a csapat legeredményesebb játékosai a bajnokságban. 

Ha a két csapat egymás elleni mérlegére tekintünk, akkor azt láthatjuk, hogy a Real Madrid az elmúlt négy alkalommal nem szenvedett vereséget, amikor az Atléticóhoz látogatott (2 győzelem, 2 döntetlen).

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…