Zidane: Jó formában vagyunk

Zinédine Zidane nyilatkozott a sajtó munkatársainak a városi derbi előtt.

Forma: „Jól néz ki a csapat, de biztos vagyok benne, hogy a holnapi ellenfelünk is jó formának örvend. Jó meccsre van kilátás. Az egyetlen dolog, ami érdekel bennünket, az a három pont megszerzése.”

Célok: „Ez is egy mérkőzés lesz, amit meg akarunk nyerni. Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy megszerezzük a három pontot, a hozzáállásunk e tekintetben nem változott. Tudjuk, hogy milyen típusú nehézségeink lesznek holnap egy nagyon jó csapat ellen, de hasonló nehézségekkel az ellenfelünknek is szembe kell néznie.” 

Eddigiekben átélt derbik: „Mindig van felelőssége az embernek, játékosként és edzőként is. Az itt dolgozó emberek mindig felelősséggel tartoznak ennek a nagyszerű klubnak. Most edzőként élhetem ezt át. Tudjuk, mit kell tennünk, felkészültek vagyunk. Ugyanakkor ez is egy bajnoki mérkőzés, ahol három pont forog kockán.” 

Intenzitás: „Egyáltalán nem aggódom. Felkészültünk, hogy egy nagy teljesítményt tegyünk le az asztalra holnap. Sokat kell beleadnunk, és nem csak az intenzitásra gondolok. Nem gondolok negatívumokra, csak a holnapi rangadó jár a fejemben. Ha az első pillanattól kezdve a lefújásig koncentráltak leszünk, jól fogunk teljesíteni.”

Döntő faktorok: „Sok tényező fontos lehet, 90 perc alatt bármi megtörténhet. Hideg fejre lesz szükség, tudnunk kell, mit akarunk. Az Atlético egy nehéz ellenfél, melynek sok fegyvere van, de engem az érdekel, hogy mi mire leszünk képesek.” 

Kapusok: „Mind ugyanabban a csónakban evezünk. 25 játékosom van, mindenkire szükségem lesz. Csak annyit akarok, hogy mindenki álljon készen. A döntés az enyém, én jelölöm ki a kezdőtizenegyet. Szeretnék egyszerre 25 játékost pályára küldeni, de ez még mindig nem lehetséges.” 

Elfogadna bárkit az Atléticóból? : „Ugyanezt kérdezték két évvel ezelőtt. Nem megyek bele ilyesfajta játékokba. Nekem vannak a legjobb játékosaim, csak rájuk fókuszálok, de másokat is tisztelek.” 

Rodrygo: „Tudjuk, hogy mit akarunk kezdeni vele. Ma a Castillával edzett, és holnap náluk is fog játszani. Az első csapat keretéhez tartozik, boldog vagyok a legutóbbi mérkőzésével, de a helyén kezeljük a dolgot. Ezt a döntést már korábban meghoztuk. Holnap a Castilla színeiben fog játszani, és ezzel elégedett is.” 

Hazard: „Tisztában vagyunk vele, milyen minőségű játékos is valójában. Bármelyik pillanatban megvillanhat, ahogyan Sevillában is tette. Természetesen mindenki többet vár tőle, ezt tudja is. Mi támogatjuk őt, a csapatunk része. Mérkőzésről mérkőzésre kell haladnunk, és akkor biztosan azt a játékost fogjuk látni, akivé szeretnénk, hogy váljon.” 

„Ő az a típusú futballista, aki készen áll ezekre a mérkőzésekre. Szemernyi kétség sincs bennem őt illetően, de többi játékossal kapcsolatban sem. Arra koncentrálunk, hogy kiváló teljesítményt nyújtsunk, tudjuk, hogy nehéz lesz, az elejétől kezdve jól kell futballoznunk. Felkészültnek kell lennünk.”  

Atlético, a munkások csapata: „Nem megyek bele ezekbe a dolgokba. Az itteni emberek korán kelnek, és keményen dolgoznak. Ez mindenkire vonatkozik. Nem fogok tudni változtatni azon, hogy az emberek azt mondják, a mienk egy gazdag csapat, az Atlético pedig a nép csapata. A Real Madrid büszke akar lenni a játékosaira, most pedig épp ezt akarjuk elérni.” 

Találkozó az előszezonban: „Semmi köze nincs annak a mérkőzésnek a holnapi találkozóhoz.” 

Marcelo, Modrić és Isco felépülése: „Holnap kiderül. Jobban vannak, ez jó hír. Meglátjuk, hogyan kezeljük a helyzetüket. Mindhárman velünk edzettek ma.” 
Lucas Vázquez: „Számomra úgy tűnik, nagyszerű formában van, ez biztos.” 

Rodrygo és Vinícius Junior: „Két teljesen különböző játékosról beszélünk, de mindketten jók. Másfajta stílusban játszanak, de mindketten fejlődni akarnak. Még mindig nagyon fiatalok.” 

Összecsapások Simeonéval: „Mindenkinek megvan a maga szerepe. Ő teszi a saját dolgát, én pedig az enyémet. Ahogy mondják, sokat elemzi az ellenfeleket, de mindenki más is ezt teszi, mindenki a saját módszere szerint. A holnapi mérkőzés a Real Madrid és az Atlético összecsapása lesz.” 

Benzema és Casemiro: „Két játékosra vonatkozik a kérdés, miközben engem a csapat érdekel. Karim fontos játékosa a csapatnak, és nem csak a góljai miatt. Casemiro teremti meg az egyensúlyt a pályán, de nem csak ez a szerepe. A pályán mindenki hozzátesz valamit a csapathoz a maga módján.” 
 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK