Zidane: Napról napra fejlődünk

A francia mester értékelte a látottakat az Osasuna elleni mérkőzést követően a Santiago Bernabéu sajtószobájában.

Folytonosság: „A legfontosabb dolog a folytonosság. Minden időbe telik. Ugyan a tabella élén állunk, de ez nem jelent semmit. Az a fontos, hogy ebben a szellemben folytassuk tovább. Hinnünk kell abban, amit csinálunk, és ugyanezzel az energiával kell folytatnunk a munkát. Mindig vannak egy szezonban nehéz időszakok, de ma este boldognak kell lennünk.” 

„Folyamatosan fejlődünk, egységes csapat akarunk lenni, agresszívan akarunk játszani, és amikor nincsen nálunk a labda, mindenkinek arra kell törekednie, hogy mielőbb visszaszerezzük. Ha nálunk van a játékszer, tisztában vagyunk vele, milyen minőség van ebben a csapatban.”

Rotáció: „Nagyon hiszek ebben a keretben, igazán jó játékosaim vannak, akik ezt be is bizonyították. Volt néhány változtatás a csapatban, de akik ma szóhoz jutottak, megmutatták, hogy készen állnak. Amikor játéklehetőséget kapnak, készen kell állniuk arra, hogy jól teljesítsenek, éppen ezt tették ma este. Rengeteg pozitívuma van ennek a mai mérkőzésnek, elégedett vagyok ezzel.”

Vinícius Jr. és Rodrygo: „Nagyon örülök nekik. Néha hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy még csak 18 évesek. Mindenki láthatta, mennyire izgatottak voltak, amikor betaláltak a Bernabéuban. A leginkább a labdával való játékuk tetszett, Rodrygo egyéni játéka a gólja előtt elképesztő volt.” 

Vinícius érzelemkitörése: „Később láttam a televízióban. Örülök neki. Fontos volt neki, hogy betalált a Bernabéuban, ez látszott is rajta. Mindig próbálok önbizalmat csepegtetni belé. Elégedett vagyok vele, már nagyon kellett neki ez a gól.” 

Személyi döntések: „Én vagyok a Real Madrid edzője, és én állítom össze a csapatot. Nem hinném, hogy bátor lettem volna. 25 játékosom van, mindenkit használni fogok, és ma pályára lépők jól reagáltak. Keményen dolgozunk, hiszünk az elvégzett munkában, boldogok vagyunk. Most pihennünk kell, és már a következő mérkőzésre kell gondolnunk.” 

„Megpróbáljuk kellőképpen kipihenni magunkat. A mai eredményhez kellett mindenkinek a kiváló teljesítménye kellett. Például Valverde igazán jól játszott, az ő teljesítménye is boldoggá tesz. Nagyon fiatal, és fényes jövő vár rá.” 

A csapat fejlődése: „Ami változott, az az, hogy most már tényleg hiszünk abban, amit csinálunk. Sokat elérhetünk azzal, ha nyugodtak maradunk, de keményen dolgozunk. Még mindig a szezon kezdetén járunk. Korábban sem voltunk annyira rosszak, mint amennyire gondolták, de most sem vagyunk annyira jók. Ebben a szellemben, ezzel a dinamikával kell folytatnunk. Ma a kellő intenzitással és agresszivitással játszottunk. Jól védekeztünk, támadásban pedig mindannyian tudjuk, hogy képesek vagyunk jó dolgokat produkálni.” 

Areola: „Ő is a keretünk tagja, ma este jól játszott. Örülünk a ma pályára lépő játékosok jó teljesítményének. Megmutatta, hogy számíthatunk rá. Folyamatosan mozgásban volt, dinamikus volt, és megfelelően kommunikált a csapattársaival.” 

A és B csapat: „Nem arról szól ez a dolog, hogy lenne A, B, vagy C csapat. Van 25 játékosom, akik keményen dolgoznak, jól edzenek, és játszani akarnak. Ma megvolt a lehetőségük, hogy megmutassák, megállják a helyüket itt. Az emberek talán úgy gondolják, hogy kockázatot vállaltunk, de az én meglátásom szerint a Real Madridnál lévő játékosok a legmagasabb szintet képviselik.” 
 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…