Egytől egyig: Real Madrid – Osasuna (2-0)

Az izzasztó sevillai győzelem után a Real Madridra kötelező feladat várt a Santiago Bernabéu stadionban. A fővárosiak az Osasunát látták vendégül, a cél pedig egyértelműen a 3 pont begyűjtése volt. Jöjjön hát a szokásos értékelés, szokásos szubjektív módon.

Csapatok

Real Madrid (8)
Habár nem sziporkázott, de profin hozta a kötelezőt a királyi gárda. Zidane egy erősen felforgatott kezdőt küldött pályára, lehetőséget adva több olyan játékosnak, akik nem sztenderd tagjai a kezdőcsapatnak. A csapatszintű védekezés ezúttal jól működött, a két szélsőhátvéd most láthatóan nem volt elől annyit, mint ahogy azt megszokhattuk, de a mögöttük lévő területeket jól lefedte a csapat. Vinícius gólja az első félidőben gyorsan megnyugtatta a csapatot, nem volt kapkodó a játék, majd Rodrygo végleg eldöntötte a mérkőzést beállása után pár perccel. A Real Madrid végül 15 kapura lövéssel zárta a meccset, miközben csupán 4-et engedett pamplonai ellenfelének. Jó melegítés volt ez a hétvégi madridi derbire, ahol már egy sokkal nehezebb feladat vár Zidane csapatára.

Osasuna (4)
Nem igazán tudtak felnőni a feladathoz, egy alkalommal sem találták el Areola kapuját. Veretlenül érkeztek Madridba, de nem igazán sikerült nekik beleszólni az eredmény alakulásába. A Madrid szervezett védekezését nem tudták feltörni, néhány kósza próbálkozásban kimerült a támadójátékuk.

Játékosok

A mérkőzés embere – Casemiro (9)
Számomra ő volt a csapat legjobbja ezúttal, nagyon pozitív irányba változik a játéka az utóbbi időben. Három sikeres szerelése mellé hat labdaszerzést tud felmutatni, ezek mellett viszont meg kell említenünk a Rodrygónak adott gólpasszát is, ahol egész pályát átívelő keresztlabdával hozta helyzetbe honfitársát. Néha érződik rajta a tanácstalanság labdával, a hétvégén viszont a védőmunkájára lesz leginkább szükség. Arra viszont nagyon. 

Alphonse Aréola (8)
Nem állították lehetetlen feladat elé az Osasuna támadói, de kellemes meglepetést okozott a francia hálóőr. Az önbizalmának is jót tesz egy kapott gól nélküli meccs, végig nyugodt volt, kíváncsi leszek, hogy nagyobb meccseken milyen teljesítményt tud nyújtani. 

Álvaro Odriozola (6) 
Mindenképpen jobb teljesítmény volt ez, mint a szezon elején a Celta ellen. Volt egy szép megindulása, amikor 2 védőt vert meg pusztán sebességből, majd beadásáról nagyon kevéssel maradtak csak le a támadók. Ennél azért több kell tőle, kiegyensúlyozottabb teljesítményt várok tőle.

Éder Militão (8,5)
Nagyon biztató produkció volt ez a brazil védőtől. Korai még ítéletet mondani, de könnyen lehet, hogy világklasszis védőt sikerült igazolni. Sebességből bárkivel képes felvenni a versenyt, egy az egy elleni védekezésben verhetetlen volt. Nagyon jól olvassa a játékot, tökéletesen egészítette ki Ramost. Teljesítmény alapján érdemes lenne vele stabilizálni a védelem közepét. 

Sergio Ramos (8)
A sevillai találkozóról sikerült átmentenie a jó teljesítményt, ennek köszönhetően úgy tudta lehozni a meccset, hogy az ellenfélnek csak 4 kapura lövése volt, míg Areola kapuját el sem találták. A kapitány uralta a védelmet, 7 tisztázása a csapatban a legtöbb volt. A bajnokság szempontjából kulcsfontosságú meccs következik az Atletico Madrid otthonában, a jó eredményhez pedig mindenképpen szükség lesz egy higgadt Sergio Ramosra.

Nacho (6)
A saját nevelésű védő hosszú idő után kapott helyet a kezdőcsapatban és hozta az általa megszokott játékot. A szükség hozta úgy, hogy a védelem bal oldalán kapott leehetőséget, ez alapvetően nem az ő terepe, de tisztességgel lehozta a találkozót. Nagyon látszik rajta, hogy nincs játékban, de a keretben jelenleg csak a negyedik számú középhátvéd, a széleken pedig csak sérülések esetén tud szóhoz jutni.

Toni Kroos (8)
Casemiro mellett uralta a középpályát a német, támadásban is jeleskedett. A csapatban ő próbálkozott a legtöbb (4) kapura lövéssel, Viníciusnak pedig gólpasszt is kiosztott. Előkészítésben is élen járt, ugyanis 6 kulcspasszával a csapat legaktívabb tagja volt a támadások szervezésében. 

Federico Valverde (6,5)
Komoly munkát pakolt le az asztalra, végig robotolva a meccset. Nem igazán volt kiemelkedő, de valamilyen szinten érthető is, miután nem igazán van játékban ő sem. 

Vinícius Junior (7,5)
Gólja nagyon jókor jött, megnyugtatta a csapatot, utána pedig már rutinból sikerült hozni a 3 pontot. Vinícius szezonrajtja eddig elég sok kívánnivalót hagy maga után, éppen ezért nagyon fontos gólt szerzett. A találat utáni reakciója mindent elmond arról, hogy mekkora érzelmek szabadultak fel a fiatal brazil támadóban, ez a szenvedély reméljük még sokáig repíti Viníciust. 

Lucas Vázquez (7)
Mindig ott van, amikor szükség van rá, ráadásul szívét-lelkét beleadja a csatákba. A végére kicsit elfáradt, ami nem is csoda, de könnyen zárhatta volna a meccset két assziszttal, amiket Jović-nak osztogatott. Az ilyen meccseken bátran be lehet dobni, ráadásul kitűnően ki tudja segíteni a szélsőhátvédek munkáját bármelyik oldalon, segítve ezzel a csapatnak az üres területek lefedettségét. 

Luka Jović (6)
Neki is nagyon kéne az a fránya gól, hogy merítsen abból valamiféle önbizalmat. Sikerült is megtörni a jeget, majd a VAR érvénytelenítette a találatot. Merőben más a játékstílusa Benzemához képest, ehhez viszont alkalmazkodnia kell a társaknak is. Egyértelműen második számú csatár, bár jelenlegi forma alapján a francia társa jogosan élvezi Zidane bizalmát. 

Cserejátékosok

Rodrygo (8)
Nem kell ezt túlizgulni, így kell beszállni a Santiago Bernabéuban. Pár perccel pályára lépése után eldöntötte a mérkőzést, nagyon hasznos tagja lesz még a csapatnak. Képes volt lendületet vinni a támadásokba, amire ezúttal is szükség volt. 

James Rodríguez (-)
Szűk 10 percet kapott ezúttal, de alapvetően jól szállt be a meccsbe. Sok lehetősége nem volt, de ezalatt a kis idő alatt is jól mozgatta a támadókat. 

Edzői teljesítmény

Zinédine Zidane (8)
Hozta a kötelezőt a francia mester, ráadásul olyan csapatot küldött fel, hogy az alapemberek pihenni tudtak a madridi derbi előtt. A PSG elleni pofon óta a bajnokságban sikerült ráncba szedni a csapatot, de valódi következtetéseket majd csak ezután szabad levonni. A fiataloknak bizalmat szavazott, ami ezúttal meghálálta magát, Vinícius és Rodrygo nyerte meg a meccset a Real Madridnak, de a  védekezés csapatszinten is a sevillai találkozóhoz hasonlóan jól szuperált. A hétvégén újabb nehéz vizsga vár a gárdára, Zidane szempontjából is kulcsfontosságú találkozó jön. 
 

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK