Beszámoló: Sevilla – Real Madrid (0-1), 3 pont a pokolból

A Real Madrid a Sánchez-Pizjuánban sikeresen vett kemény teszt után holtversenyben a tabella élére ugrott. A habfehér alakulat Benzema második félidőben szerzett találatának, az intenzitásnak, megbízható játéknak köszönhetően fontos három pontot szerzett a Sevilla stadionjában.

Az első játékrész, amely gól nélkül zárult, rendkívül fizikális és nagy iramú volt. Minden labdáért keményen meg kellett harcolni, a labdás játékosnak alig volt ideje gondolkodni. A Real Madrid magasan letámadott, megakadályozta ellenfelét abban, hogy építkezzen. Egy ilyen labdaszerzésből érkezett az első nagy helyzet is. James szerezte meg a labdát a 35. percben, amit Benzema aztán Hazard felé passzolt, aki nem tudta egy az egyben megverni Vaclikot.

Benzema

Három perccel később a blancóknak újabb lehetősége adódott. Carvajal szerzett labdát, majd csodás passzt adott Jamesnek, aki remekül mozdult be az ellenfél büntetőterületére, de a hazai kapus állta a sarat. A Sevilla a szünet után remekül tartotta a labdát, a szurkolóik pedig űzték őket, elkezdték beszorítani a Real Madridot. A blancók kitartottak, nem bontották meg az alakzatot. A 64 percben aztán megtört a jég. Carvajal tökéletes beívelését Benzema váltotta gólra egy csodás fejessel.

Még volt hátra fél óra, a Sevilla pedig a 71. percben közel került az egyenlítéshez De Jong lövése után, ami csak centiméterekkel kerülte el a kaput. Ettől a pillanattól kezdve, leszámítva Chicharito leshelyzetből szerzett találatát, nem alakult már ki igazi veszély a Real Madrid kapuja előtt, köszönhetően a csapat kiváló védekező munkájának. Bale a 93. percben majdnem tovább növelte az előnyt, de lövése az oldalhálót találta el. A Real Madrid végül megszerezte a győzelmet a Sánchez Pizjuánban, és pontegyenlőséggel a tabella elejére került.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK