Julen Lopetegui: Minden korábbi csapatomról szép emlékeim vannak

A Sevilla edzője, Julen Lopetegui a Real Madrid elleni mérkőzés előtt nyilatkozott a sajtó képviselőinek.

„Még mindig az előző mérkőzést és hazautat követően próbáljuk visszanyerni az erőnket. Minden nagyon gyorsan történik most, megpróbáljuk a legtöbbet kihozni a rendelkezésre álló időből. A legfontosabb az, hogy a játékosok készen fognak állni a kezdő sípszóra. Mindenkire szükségünk lesz holnap, hogy megfelelően lépjünk pályára. Minél többet kell gondolkodnom a kezdő felállításán, annál jobb.”

„Nekünk a Sevillára kell koncentrálnunk, hogy holnap mit akarunk tenni, ez a legfontosabb. Egy fantasztikus csapat ellen játszunk, akik ellen a legjobbunkra lesz szükségünk, ha nyerni akarunk. Mindenesetre a saját feladatunkra koncentrálunk, egy ilyen csapat ellen pedig öröm látni azt, ha valamit jól csinálunk. Megvizsgáljuk az ellenfelet, hogy kitaláljuk, miként támadjunk és védekezzünk ellenük. Tudjuk, hogy milyen minőséget képviselnek, de csak magunkkal foglalkozunk. Ismerjük őket, de minden meccs más. Meglátjuk, hogy mi történik holnap.”

Lopetegui

„A Sánchez Pizjuánban minden este meccs van, ami nagyszerű, hiszen a hangulat kivételes, semmi mással nem összehasonlítható. A Real Madrid az aktuális ellenfelünk, és mint mindig, most is tisztelettel bánunk velük. Mindannyian meg akarjuk szerezni a három pontot, ez egyértelmű. Annak érdekében, hogy ezt megtegyük, mindent jól kell csinálnunk, a szurkolóink támogatása pedig hatalmas segítség lesz nekünk ebben, ahogy mindig.”

„Nem foglalkozom azzal, hogy mi történhet a jövőben, mindig csak az adott nap érdekel. Minden meccsen a legmagasabb szintű koncentrációra lesz szükség. Nem gondolkodtam semmi máson a napokban, mint a holnapi meccsen, ez pedig a játékosokra is igaz. Számomra a plusz motiváció az, hogy a Sevilla edzője vagyok. Csodálatos dolog ezt a csapatot edzeni, remélem, hogy még sok évig így lesz. A három pont megszerzése mindenkinek elég motiváció. Mindenesetre tudjuk, hogy most nagyobb figyelem hárul ránk, mint általában, mivel a Real Madrid az ellenfelünk.”

„Minden korábbi csapatomról szép emlékeim vannak. Próbálom a feladatomat a lehető legjobban végezni. Holnap a játékosok lesznek azok, akik eldöntik a meccset, nem az edzők.”

Lopetegui

„Több felálláson is gondolkodtam. Meg kell várnunk, hogy ki lesz bevethető, amikor már tudjuk ezt, újragondoljuk a helyzetet. Holnap hozunk döntést. Sok időnk nincs a meccsek között, szóval várnunk kell, amíg minden kitisztul. Másrészt már várunk a Chicharito állapotával kapcsolatos információra is. Tetszik, amit a csapat most csinál. Hogy mindenki felkészült, egységes, és jól végzi a dolgát. Mindig a csapat az első.”

„Még csak az idény elején járunk. Van, amiben javulnunk kell, amit pedig már jól csinálunk, azt tökéletesíteni kell, mivel attól, hogy egyszer jól csinálsz valamit, nem biztos, hogy a következő alkalommal is így lesz. Nagyon résen kell lennünk, hogy segíthessük a csapatot a játék minden elemének jobbá tételében.”
 

Forrás: SevillaFC.es
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK