Thomas Tuchel: Benzema a világ egyik leginkább alulértékelt támadója

A PSG hazai pályán fogadja ma este a Real Madridot. A pikáns összecsapás előtt Thomas Tuchel és Marco Verratti osztotta meg gondolatait az újságírókkal.

Thomas Tuchel

„Neymar, Mbappé és Cavani nélkül is aktívak akarunk lenni a mérkőzésen. Nem lehetünk passzívak, mert a Madrid sokat fogja birtokolni a labdát. Nagyon erősek, óriási tapasztalattal rendelkeznek a sorozatban. Gyorsan akarunk játszani, megoldást akarunk találni a hiányzók pótlására. Ugyanakkor ez csak a csoport első mérkőzése, ami semmiről sem dönt.”

„Olyan, mintha Benzema már 25 éve a Real Madrid játékosa lenne. Láttuk a Levante elleni játékát, félelmetes volt. Ő a világ egyik leginkább alulértékelt támadója. Világklasszis, nagyon nehéz védekezni ellene, mivel nem csak 9-esként játszik. Szélességében is használja a pályát, gyakorlatilag bárhol feltűnhet. Jól ad be, jól fejel… mi mást mondhatnék róla?”

„Természetes, hogy Keylor számára különleges lesz a mérkőzés. Hosszú ideig volt a Real Madrid játékosa, és sok sikerben volt része. A kapus pozíciója mindig különleges, hiszen vállalniuk kell a felelősséget a hibáikért. Keylor viszont nagyon erős mentálisan, pontosan ezért lehetett a Real Madrid játékosa. Örülök, hogy itt van velünk. Mindig mosolyog, nyugodt, nagyon jó szellemben készül.”

Marco Verratti

„Ami Neymar távozását illeti, nem akarjuk elveszíteni a legjobb játékost. Ő a többiek előtt jár. Voltak nehéz időszakai a sérülések, valamint pályán kívüli dolgok miatt. Ezek mind hatással voltak rá. Most, hogy maradt, pontosan olyan, mint eddig volt: mindig mosolyog, élvezi és imádja a futballt. Olyan játékosról beszélünk, aki rengeteget segít a csapatnak, ebből muszáj előnyt kovácsolnunk. Tudom, hogy a szurkolók nem mindent értenek, de szerintem Neymar mindent bele fog adni a jövőben is. Az életben vannak nehéz pillanatok, de remélem, hogy ez a történet úgy végződik majd, hogy az idény végén mindenki boldog lesz.”

„Nagy mérkőzés lesz a mai, ezek a meccsek mindig érdekesek. A Real Madrid az elmúlt hat kiírásból négyet megnyert, ez legendás tett. Mindig esélyesként kezdenek neki a Bajnokok Ligájának, mindig a döntőbe akarnak jutni. Párizsban pont ilyen csapat ellen akarunk nekivágni a sorozatnak.”

„Neymar, Mbappé és Cavani olyan játékosok, akik különbséget teremtenek a pályán. Nagyon fontosak számunkra, ezért nem szeretjük, ha nem bevethetők. Ugyanakkor vannak mások is, akik szintén nagyon erősek, így remélem, hogy nagyszerű meccset játszunk majd.”

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK