Zidane: Azt akarom, hogy Benzema mindig a csapatomban legyen

  • Gy. András
  • Sept. 17, 2019, 9:31 p.m.
A Real Madrid a PSG ellen kezdi meg az idei BL-kiírás csoportkörét. A párizsi találkozó előtt Zinédine Zidane megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját.

„Örülünk, hogy megkezdhetjük a BL-sorozatot. Tudjuk, hogy ki kell mennünk a pályára és teljesítenünk kell, ahogy azt is, hogy kemény ellenféllel nézünk szembe. Egy nagyszerű csapat ellen fogunk játszani, akik mindig hihetetlenül magas szintet hoznak, de készen állunk.”

„Mindkét csapattól nagy dolgokat várnak, bármikor is lépjünk pályára, de még csak az idény elején vagyunk. Jól teljesítünk, bár mindig van miben javulni. Mindenben tudunk és kell is javulni. Lehetünk jobbak, ezt is fogjuk tenni, és ugyanez igaz a PSG-re.”

„Nagyszerű csapatuk van, mindig jól teljesítenek, minden hétvégén így tesznek, és bár nem mindig hozzák az eredményeket, a remény mindig ott van. Vannak távolmaradóik, de Cavani, Neymar és Mbappé hiánya ellenére is hihetetlenül magas szintet képviselnek. Egy olyan csapatról van szó, akik folyamatosan javulnak. Nem könnyű megnyerni a BL-t. Ők is ezért dolgoznak, évről évre egyre jobbak.”

Zidane

„Hazard készen áll, felkészült, mivel most már több edzésen is túl van a csapattal. Ő olyan játékos, aki megteremti a különbséget, sok helyzetben képes megoldást hozni. Ezt már megmutatta, nagyon fontos és jó játékos lesz számunkra. Csodás jövő vár rá itt.”

„Igazán motivált abban, hogy valami különlegeset érjen el. Tudja, hogy hol van, hogy melyik klubhoz csatlakozott. Megvan a karaktere és személyisége, ami ahhoz kell, hogy egy ilyen csapatba illeszkedjen. Hagynunk kell dolgozni, és meg fogjuk látni, hogy mire képes.”

„Benzema mindig megmutatta, hogy milyen játékos. Mindig úgy gondoltak rá, mint egy gólszerzőre, de az ő játéka nem csak erről szól. Mostanában döntő fontosságú játékossá vált, de igazi csapatjátékos, amit minden meccsen megmutat. Engem ez érdekel a legjobban. Fantasztikus játékos, ahogy a PSG edzője is mondta.”

„Azt akarom, hogy Benzema mindig a csapatomban legyen. Minden meccsre készen áll, de holnap talán még inkább így lesz, mivel Lyonból származik, a PSG és a Lyon pedig nagy riválisai egymásnak. Kulcsfontosságú játékos, de ez a többiekre is igaz. Csapatként kell gondolkodnunk.”

„Korábban elmondtam, hogy a bajnokság a legkülönlegesebb sorozat, mivel az a legnehezebb, de minden, amit a Real Madrid csinál, fontos. Jelenleg a mai edzés a legfontosabb, és a holnapi meccs. Amikor megnyertük a bajnokságot, akkor az nagyon különleges volt.”

Zidane

„James sok poszton képes játszani, de minél előrébb játszik, annál jobb neki. Meglátjuk, hogy holnap hogyan fogunk felállni, de a legfontosabb, hogy jól érzi magát. Ő egy különleges támadó képességekkel rendelkező játékos, nem fogok neki semmit mondani arról, hogy hogyan játsszon támadásban.”

„Areola és Keylor helyet cseréltek egymással. Keylornak a legjobbakat kívánom a holnapi meccs után. Nagyon tisztelem őt mindenért, amit a Real Madridért tett. Boldogok vagyunk, hogy itt van Areola, mivel ő egy top kapus. Keményen dolgozik, jól teljesít.”

„Icardi kiváló játékos, ezt mindig megmutatja. Igazi gólvágó, megteremti a különbséget. Mindannyian tisztában vagyunk a képességeivel. Az Internél is kiváló volt, ahogy a PSG-nél is az lesz.”
 


Hozzászólások

Tabella