Varane: Mindegy, hogy mennyi változás történik a csapatban, nyerni akarunk

A Real Madrid a PSG ellen kezdi meg az idei BL-sorozatot. Zidane mellett a játékosok közül Varane állt a sajtó rendelkezésére a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón.

„A Bajnokok Ligája egy nagyon különleges sorozat a Madrid számára. Ez egy olyan torna, ami nagyon izgatottá tesz minket, engem pedig rendkívüli módon motivál. Ezt a sorozatot a legnehezebb megnyerni, a szurkolóink is nagyon izgatottak tőle. A klubbal mindent meg akarunk nyerni, ez motivál minket, de a BL különleges számunkra, az elmúlt években ezt be is bizonyítottuk.”

„Keressük az egyensúlyt a játékunkban. Folyamatosan javulunk. A meccseink második félidejében kicsit gyengébbek voltunk, de hiszek abban, hogy a csapat egyre jobban teljesít. Arra van szükségünk, hogy 90 percen át fenntartsuk a jó formát. Közel vagyunk már ahhoz a játékhoz, amit játszani szeretnénk, ebben is javulni fogunk. Ez a csapat képes erős lenni és jó idényt hozni. Rengeteg meccset kell lejátszani, senki nem fog minden percet végigjátszani. Az egész csapatban bíznunk kell, ahogy eddig is tettük.”

„A cél mindig a győzelem, mindig ezt tűzzük ki magunk elé. Hatalmasak az elvárások ennél a klubnál, de mi is nyerni akarunk. Nincs olyan, hogy átalakulás éve, mindig nyerni akarunk. Ez nem változik meg sosem, egy olyan meccs előtt, mint a holnapi, ugyanolyan alázattal és tisztelettel készülünk, mint bármikor. Mindegy, hogy az adott év tele van változásokkal vagy nincs, mindig a győzelem a célunk.”

Varane

„Nem lesz sima mérkőzés, mivel egy igazán minőségi ellenféllel kerültünk szembe, bár igaz, hogy vannak kivételes játékosok, akik hiányoznak. Ez előfordul. Mindenesetre nehéz mérkőzésre számítunk, függetlenül attól, hogy ki játszik. A tervünk az, hogy jól teljesítünk 90 percen át. A PSG a saját pályáján sosem könnyű ellenfél.”

„Sergio Ramos egy kivételes játékos, a kapitányunk, mindenki tiszteli, mert megérdemli. Kulcsfontosságú játékos számunkra, de tudnunk kell bizonyos játékosok nélkül is játszani. Igazán jó keretünk van, mindenkinek készen kell állnia, a legjobbunkat kell adnunk, nem számít, hogy ki játszik.”

„Nagyon izgatott vagyok a meccs miatt. Ezt a sorozatot mindig nagyon élveztem, Franciaországban játszani pedig amúgy is nagyon különleges számomra. Alig várom a kezdősípszót, hogy kimehessek a pályára és a legjobbamat nyújtsam, ahogy mindig. A csapat egyre jobb lesz, jó formában vagyunk és jól akarjuk kezdeni a BL-t. Tudjuk, hogy mennyire nehéz ez a sorozat, megpróbáljuk a lehető legjobban kezdeni. A tapasztalat mindig plusz, de közel sem minden. Ahogy a többi idényben, most is a nulláról kezded, és nem lesz könnyű. Tudjuk, hogy milyen a PSG, hogy mennyire nehéz dolgunk lesz. Az elmúlt években sok BL-tapasztalatot szereztek, mi pedig tudjuk, hogy hogyan szerepeljünk az ilyen nagy iramú, csúcsmeccseken.”

„Jó lenne, ha lenne receptem a BL megnyerésére, de a legfontosabb, hogy sosem szabad feladni. Az elmúlt években tettünk olyan dolgokat, amik lehetetlennek tűntek, és nem gondolom, hogy ez a sorsolásnak köszönhető. Könyörtelennek kell lenned és be kell húznod a meccseket, ha megvan az esélyed. Vannak apró részletek, amik megteremtik a különbséget a legmagasabb szinteken. Ez hatalmas elvárásokat támaszt, hinned kell abban, hogy képes vagy megnyerni minden meccset.”

„Benzema igazi vezér. Ramos és Marcelo hiányában ő az egyik legidősebb a csapatban. Hosszú évek óta vezéregyéniség az öltözőben, a keret tiszteli őt. Kiváló formában van, hihetetlenül fontos része a támadó játékunknak. Pont jó korban van, sokoldalú játékos, szükségünk van rá az ilyen meccseken.”

„Még mindig motivált vagyok, mindig versengő típus voltam, győzni akarok. A Madrid egy rendkívül igényes klub, rengeteget várnak tőlünk, meg kell tanulnunk versenyezni, ez is a karakterünk része, ez nem fog változni. Akármikor is játszom, nyerni akarok.”

„Mendy óriási tehetség. Remekül halad a beilleszkedése. Van több kerettag is, akik beszélnek franciául, ami sokat segít. Szerintem egyre inkább otthon érzi majd magát.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK