2020. July 8., Wednesday

Florentino Pérez: Ez a címer rengeteg ember életének a legfontosabb része

  • KK
  • Sept. 17, 2019, 12:11 p.m.
A Real Madrid elnöke, Florentino Pérez a 2019-es Pártoló Tagok Közgyűlésén mondott beszédet a Real Madrid City kosárlabda központjában. Az eseményen mindenekelőtt megemlékeztek az elmúlt szezonban elhunyt madridistákról, többek között Ángel Luis Heras Aguado igazgatóról, Agustín Herrerínről, a Bernabéu delegáltjáról, valamint több egykori játékosról, akik a labdarúgó és a kosárlabda csapatban játszottak. Megemlékeztek továbbá Blanca Fernández Ochoa olimpiai bronzérmes spanyol alpesisízőről, illetve az egykori Real Madrid játékos és korábbi spanyol szövetségi kapitány, Luis Enrique közelmúltban elhunyt lányáról, Xanáról is.

Pérez beszédében a következőket mondta.

A labdarúgó klubról: „Ez egy egységes klub, ez az erősségünk, a madridizmus erőssége. Meg kell értenünk, hogy ez a csapat mindent megnyert már, amit csak meg lehetett, megteremtve ezzel egy történelmileg is egyedülálló időszakot, mely kapcsán elmondhatjuk, hogy 9 szezon alatt 17 trófeát emelhettünk a magasba. Majdhogynem megismételhetetlennek tűnik mindez. Az előző idény nehéz volt, mindannyian levontuk a szükséges következtetéseket, hogy megváltoztassuk a helyzetet. Senkinek ne legyen kétsége afelől, hogy meg is fogjuk változtatni.”

„Nagy követelményeket támasztunk magunkkal szemben, és végre kell hajtanunk a szükséges átalakulást, amely lehetővé teszi a madridisták számára, hogy új sikerekről és címekről álmodozhassanak. Az a kihívás áll előttünk, hogy továbbra is nemzetközi szinten diadalmaskodjunk, ez pedig egy elképesztően bonyolult és nagy kihívás. És természetesen újra fel kell ébresztenünk a sikeréhségünket. Azt a vágyat, amely döntő faktor volt történelmünk egyik legjobb érájában.”

A keretről: „Tudjuk, mit értek el ezek a játékosok, s ezért mindannyian megérdemlik a tiszteletünket és a hálánkat. Senki sem nyert sorozatban három Bajnokok Ligáját, csakis ezek a játékosok és ez az edző, Zinédine Zidane. Öt szezon alatt négy Bajnokok Ligáját sem nyert senki. Muszáj felidéznem, hogy 2009-ben, amikor beültem az elnöki székbe, az UEFA-ranglista 13. helyén álltunk. Ma még mindig klubvilágbajnoki címvédők vagyunk, 2016. december 18-a óta, 1001 sikerrel teli napja.”

„Ezek megkérdőjelezhetetlen statisztikák erről a keretről, ám ezen a nyáron valódi energiát fordítottunk valami nagyon nehézre: fejleszteni egy győztes csapatot, amelyet egészen kiváló játékosok alkotnak, akik már beírták magukat klubunk történelemkönyvébe. Egy olyan keretet, melynek tagja a jelenlegi aranylabdás és a FIFA The Best díjának nyertese, Luka Modrić. Szeptember 23-án pedig 9 játékosunk is harcba száll a FIFA-gálán azért, hogy bekerülhessen a FIFA World XI-be: Modrić, Sergio Ramos, Marcelo, Varane, Carvajal, Kroos, Casemiro, Hazard és Benzema.”

Nyári erősítések: „A klub hatalmas pénzügyi forrásokat fordított a nyáron arra, hogy megerősítsük ezt a nagyszerű keretet, amely a világ egyik legértékesebbje. Hat új játékost igazoltunk, megerősítve a csapat minden részét. Köztük van Eden Hazard, a világ egyik legjobbja, aki reményt jelent a madridizmusnak, ahogy annak tanúi lehettünk a bemutatásán a Santiago Bernabéuban. Pár napja pedig az előző Európa-liga legjobb játékosának is megválasztották. Rajta kívül Luka Jović, Ferland Mendy, Éder Militão, James és Rodrygo érkeztek, valamint Areola a kapusposztra, a mi drága Keylor Navasunkat helyettesíteni.”

Az akadémia: „Hiszünk az akadémiában, hiszen ez is az identitásunk része. Ez a hely, ahol most vagyunk, a Real Madrid City a madridizmus büszkesége, ahol a fiatalok a labdarúgásról és az életről tanulnak. Ez az a hely, ahol belécsepegtetjük a klub értékeit az ifjú madridistákba. Az akadémiánk példaértékű a világ labdarúgása számára. Jelenleg is 172 olyan labdarúgó játszik profi bajnokságban, akik innen kerültek ki.”

A Bernabéu átalakítása: „Elképesztően izgatottak vagyunk, hogy átalakíthatjuk a Santiago Bernabéut egy egészen egyedülálló létesítménnyé, és ezzel egyidejűleg a Real Madrid City is tovább tud terjeszkedni, megmutatva a világnak, hogy milyennek kell lennie egy ehhez hasonló sportcentrumnak. Elkezdődött a 21. század stadionjának kialakítása. A felújításoknak köszönhetően a világ legjobb stadionja lesz. Kényelmesebb, könnyebben megközelíthető, biztonságosabb, egy valódi úttörő mind az építészetben, mind a technológiában. Egy olyan stadion, amely páratlan helyszínen, a város szívében helyezkedik el. Egy úttörő ikon lesz, a Real Madrid és Madrid városának jelképe. Egy izgalmas kihívás előtt állunk, amellyel tovább megyünk a Santiago Bernabéu által kijelölt ösvényen: egy olyan Real Madridot építünk, amely mind sportszakmailag, mint gazdaságilag, mind létesítményileg utat mutat a világnak.”

Kosárlabda: „A Real Madrid továbbra is történelmet fog írni kosárlabdában. Megnyertük a 35. bajnoki trófeát és az ötödik Szuperkupát. A kosárcsapatunk olyan vezető státuszra és hegemóniára törekszik a sportban, amellyel nehéz lesz versenybe szállni. A keretünkben olyan játékosok vannak, akik már most legendák a Real Madridnál, és van egy olyan edzőnk Pablo Laso személyében, aki kiérdemelte, hogy a múlt legnagyszerűbb trénerei között emlegessük a nevét.”

„Egy történelmi időszakban járunk, hiszen az elmúlt 8 szezonban 17 trófeát hódítottunk el. Ez megmutatja, hogy a csapatunk továbbra is képes minden trófeáért harcolni és valóra váltani a madridisták álmait. Egy olyan csapatról beszélünk, amely minden elképzelhető határon túljutott, hogy valami nagyszerűt alkosson: ma pedig a világon – beleértve az NBA-klubokat is – a Real Madrid kosárcsapatának van a harmadik legtöbb követője a Facebookon.”

Gazdasági megerősödés: „Minden évben rekord bevételre teszünk szert. Az elmúlt szezonban a működésből származó bevételeink elérték a 757 millió eurót, meghaladva ezzel az ezt megelőző idény számait. Ha a 2000 és 2019 közötti időszakot nézzük, átlagosan évi 10,5%-kal nőttek a bevételeink. Azt is szeretném kiemelni, hogy az Adidasszal kötött szerződésünket meghosszabbítottuk 2028-ig, a megújult feltételek pedig példa nélküliek a sportipar történetében.”

„A Real Madrid a Forbes szerint a világ legértékesebb sportklubja. A Deloitte kimutatása szerint pedig immáron sorozatban tizenkettedik éve mi rendelkezünk a legnagyobb bevételekkel. Ezenkívül pedig a Bajnokok Ligája és a LaLiga átláthatósági besorolásainak is az első helyén szerepelünk. Ez a világ legnépszerűbb csapata a Google szerint és a világ legjobb klubja a France Football szerint.”

A klubtagok: „A Real Madrid klubtagjai a világ legnagyobb klubjának tagjai. Ez egy kiváltság, de egyben hatalmas felelősség is, hiszen a Real Madrid értékeit kell megőriznünk. Azokat az értékeket, melyeket szüleink adtak át nekünk, s melyeket továbbadunk gyermekeinknek. Ez egy egységes klub. A klubtagok és minden madridista összetartása kulcsfontosságú volt a történelmi sikereink véghez vitelekor. Ennek így kell folytatódnia. Ez az erősségünk, ez a madridizmus erőssége. Ez a címer, ez a mez rengeteg ember életének a legfontosabb része. Ez a Real Madrid, egy labdarúgásban és kosárlabdában is egyedülálló klub – 23 európai trófeával.”

Real Madrid City: „A mai közgyűlést az otthonunkban tartjuk. A Real Madrid Cityben, ahol a madridizmus reményei kovácsolódnak, és ahol minden egyes napon erősítik az értékeinket. Úgy fogunk növekedni itt, hogy már így is egy nemzetközileg viszonyítási alapként hivatkozott létesítményben vagyunk a modern sporthoz szükséges infrastruktúra szempontjából. Mindez csak növeli a Real Madrid presztízsét a világon mindenütt. Ez a legnagyszerűbb dolog, amit birtoklunk: 120 hektár, 360 ezer négyzetméter épület a Real Madrid Cityben. Egy olyan örökség, amely madridisták generációit fogja szolgálni, s melyre roppantul büszkék lehetünk.”

Real Madrid Alapítvány: „Ez a klubunk lelke. Továbbra is növelni fogjuk elköteleződésünket a szolidaritás iránt. Az sportoktatás terén továbbra is ez a világ legnagyobb non-profit szervezete. Minden évben tovább növekszünk, ma már több mint 100 országban képviseltetjük magunkat, több mint 1000 projekttel és eseménnyel. Évente több mint 100 ezer embernek segítünk az Alapítványon keresztül.”

A média: „Továbbra is mi vagyunk a világon a legnagyobb közönséggel rendelkező szervezet, sportklub és brand is. A Real Madrid közösségi média oldalai elérték a 320 millió követőt. A Real Madrid hivatalos weboldala pedig sorozatban harmadik éve a leglátogatottabb a labdarúgóklubok weboldalai közül, háromszor annyi megtekintéssel, mint a második helyezett, majdnem elérve a 3 millió egyedi felhasználót havonta. A TV-csatornánk harmadik éve ingyenesen, HD minőségben elérhető, és létfontosságú kapcsolatot jelent a klubbal mind tagjaink, mind szurkolóink számára.”


  • Forrás: realmadrid.com
  • Szerző(k): KK

Hozzászólások

Tabella