Hazard: Úgy érzem magam, mint egy kisgyerek

A belga játékost az UEFA újságírója kérdezte a BL-ről és a Real Madridnál töltött eddigi időszakáról.

Miért jöttél a Real Madridba?
A tervem része volt. Már akkor is tudtam, hogy az álmom az, hogy egyszer ebben a klubban futballozzak, amikor a Chelsea játékosa voltam. Nem számítottam rá, hogy hét évet fogok eltölteni a Chelsea-ben, de végül minden jól alakult, és lehetőségem volt nyerni valamit minden évben. Szerintem ezért maradtam ott ilyen sokáig. Most egy álmom vált valóra azzal, hogy itt lehetek, remélem, hogy a lehető legtöbbet ki tudom hozni belőle.

Mi teszi olyan különlegessé ezt a klubot számodra?
Szerintem nekem az, hogy Franciaországban is nagyon ismert és mert Zidane is itt játszott, amikor elkezdtem focizni. Szóval számomra ez volt „a” klub. Aztán itt a fehér mez és a Bernabéu, ami a világ legjobb stadionja. Ráadásul gyerekkoromban a Real Madridért szorítottam, úgyhogy ezért is akartam ide jönni.

Érzed a klub és a BL közötti köteléket?
Igen, azóta, hogy megérkeztem. Átérzed, hogy ez a klub nyerte meg a legtöbbször a BL-t. Ha a Real Madridban vagy, legyen szó az első évedről, a szurkolók akkor is azt várják, hogy megnyerd a Bajnokok Ligáját. Ezért is gondolom úgy, hogy itt óriási elvárásokat támasztanak ezzel a sorozattal kapcsolatban, és ezért nyerte meg a klub többször, mint bárki más.

Eden Hazard

Milyen Zidane-nal dolgozni?
Most már több mint egy hónapja dolgozunk együtt, boldog vagyok. Úgy érzem magam, mint egy kisgyerek, de nem csak miatta, hanem a többi játékos miatt is. Minden nap tanulok valamit, folyamatosan ismerem meg őket. Nagyszerű egy olyan edzővel dolgozni, akivel játékosként tudsz azonosulni, amikor beszélgettek. Nincs más dolgom, mint tanulni tőle, biztos vagyok benne, hogy minden jól alakul.

Emlékszel arra, hogy mit csináltál, amikor Zidane meglőtte azt a csodás gólt a Leverkusen elleni BL-döntőben?
Szerintem nem láttam élőben. Rengeteg meccset néztünk, de nem mindig tudtuk nézni a BL-t. Akkoriban korán kellett lefeküdnöm. De másnap megnéztem, aztán utána még nagyon sokszor. Szerintem Thorgan és én meg is próbáltuk lemásolni a mozdulatot a kertben, de sosem sikerült. Ez egy jó emlék. 

Van valamilyen fiatalkori emléked a Real Madriddal kapcsolatban ezen kívül?
A játékosokra is emlékszem: Raúl, Figo, Ronaldo… Nagyszerű volt látni őket. Lenyűgözött minket a klub, mivel ennyi sztár együtt játszott itt, aztán még ott van a klub történelme is…

Tűztél ki magad elé célokat a Real Madridban?
Nem. Mindig azt tartottam szem előtt, hogy keményen dolgozzak a pályán. Persze ha egy ilyen klubnál vagy, akkor nyerned kell és gólokat kell szerezned. De én mindig ugyanúgy viselkedtem, ezt próbálom tenni itt is. Olyan jól próbálom érezni magam a pályán, ahogy csak lehet, és tudom, hogy ha ezt megteszem, az eredmények jönni fognak. Szeretném, ha minél többször látnának az emberek meccset nyerni és gólt lőni ebben a nagyszerű klubban. Egy kicsit olyan ez, mint amit a Chelsea-nél csináltam, de megpróbálom újra véghez vinni a Real Madridban is, de ha lehet még jobban.

Milyen volt a bemutatásod napja?
Különleges. Amikor megérkeztem, otthon éreztem magam a pályán, mivel megszoktam, hogy milyen megérkezni egy stadionba. Ami más volt, az a sajtótájékoztató, hogy láthattam a sok szurkolót, a kijelzőket, az elnöki beszédet, a kamerákat, amik nekem szegeződtek. Nem hiszem, hogy le tudom ezt írni pontosan. Elég izgalmas, egyszerre jó és ideges érzés látni azt a rengeteg embert. Jobb, ha hagyom, hogy a lábaim beszéljenek helyettem a pályán.

Hazard

Mi a legizgalmasabb abban, hogy Spanyolországban futballozhatsz?
Szerintem az itteni szurkolók igazi szurkolók. Angliában nincsenek olyan sokan, az emberek szeretik a futballt, és mindenkit érdekel is a futball, legyen szó idősekről, fiatalokról. De nem annyira fanatikusan szorítanak a csapatukért. Amikor a Chelsea-ben voltam és vesztettünk, csalódottak voltunk, ahogy a szurkolók is, de sosem éreztem azt, hogy tragédia történt. Ebben más Spanyolország. A labdarúgás jelent mindent, a játékosoknak mindent bele kell adniuk.

Mit gondolsz, javíthatsz még a játékodon?
Sok mindent. Egy másik liga magával vonja azt is, hogy sok új dolgot fogok tanulni. A játékstílus más, ahogy a felékszülés is. Vannak dolgok, amiket megtanulhatsz a mindennapok során, de nehéz megmondani, hogy tudok-e taktikai vagy technikai szempontból javulni. De folyamatosan tanulni kell. Magamnak azt mondtam, hogy fokozatosan fogok haladni.

A focin kívül van hobbid?
Igen. Szeretem a kosárlabdát, de nem gond, ha három hétig nem nézek meccset. Focizni minden nap tudok, de jól jön, ha néha el tudok szakadni tőle. Szeretem a családommal, vagy más típusú sportokat kipróbálva tölteni az időt. A feleségemmel is ki szoktunk mozdulni.
 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK