Zidane: Végig úgy kell játszanunk, ahogy az első félidőben tettük

A francia mester a Levante elleni győzelem után is a sajtó rendelkezésére állt, amikor is beszélt néhány játékosáról, a csapat céljairól és a mérkőzés alakulásáról.

„Megszereztük a három pontot egy fenomenális első félidő után, gólokkal, jó futballal és győzni akarással. A második játékrész már sokkal nehezebb volt. Amikor az ellenfél szerez egy korai gólt, a dolgok megváltoznak. Arra kell koncentrálnunk, hogy végig úgy játsszunk, mint az első játékrészben. Ez nagyszerű lenne.”

„A második félidőben is voltak gólszerzési lehetőségeink, de nem voltunk elég erősek fizikálisan. Nem keresek kifogásokat, de igaz, hogy sok játékosunk hiányzott, mások pedig nem igazán pihentek. Casemiro nem tudta folytatni, Sergiónak vádli problémái voltak… James és Hazard négy edzésen tudott részt venni a csapattal. Az első félidőben látottakra koncentrálunk, lépésről lépésre haladunk. Annyit kell tennünk, hogy végig úgy futballozzunk, ahogy az első félidőben.”

Zidane

„Hazard rendkívül határozott, remekül bánik a labdával, már csak néhány edzésre van szüksége. Négyszer tudott a csapattal edzeni. Tudjuk, hogy mennyire jó, de sok meccs vár ránk, kezelnünk kell a helyzetet. Nem akarok több sérülést. Hazard hihetetlenül sokat ad majd nekünk. Még nem áll készen arra, hogy kezdő legyen, mivel még csak négyszer edzett.”

„Benzemával kapcsolatban csak annyit mondhatok, hogy remélem, így folytatja. Karim így játszik. Örülünk, hogy a szurkolók is ünnepelték őt. Így kell folytatnunk, meg kell próbálnunk a második félidei játékunkon javítani. Most már jó ideje azt hallom, hogy Karimmal kapcsolatban, hogy az adott meccs volt a legjobb mérkőzése.”

„Tudjuk, hogy sokkal jobbteljesítményt is tudunk nyújtani, ezt nyugodt körülmények között szeretnénk elérni. Jobban kell játszanunk, hosszabb időszakokban kell jól teljesítenünk a meccseinken. Ezt fogjátok látni tőlünk.”

„Láttátok a sérülteket, ez így működik. Egy edzőnek alkalmazkodnia kell a játékosaihoz. Ha a padra nézel, nem igazán volt más lehetőségünk, végül pedig Kroosszal és Lucasszal fejeztük be a meccset. Ki kellett tartanunk, és sikerült ezt megtennünk. Nem lehetünk elégedettek a második félidővel, de próbálkoztunk.”

„Vinícius 19 éves, lassan kell haladnunk. Csak kemény munkával érhetsz el valamit. A legfontosabb, hogy helyzeteket dolgozzunk ki. Megvoltak a lehetőségeink, hogy még több gólt szerezzünk. Ezt kell kiemelnünk. Csak arra a munkára koncentrálok, amit minden játékosnak el kell végeznie ahhoz, hogy jobbá váljunk.”

„Jamesben megvan a minőség, mindig is megvolt. Semmi nem változott. A mérkőzés végére elfáradt az állapota miatt, de megmutatta, hogy milyen fából faragták és mennyire elkötelezett. A végén már alig bírt menni, de örülök neki, mert mindent kiadott magából. Most pihenni fogunk, hogy készen álljunk a következő meccsre.”

„Védelemben javulnunk kell. Ezen is dolgozunk. Kevesebb gólt fogunk kapni és többet lövünk majd, efelől nincs kétségem.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK