Zidane: A sérülések minden klubnál előfordulnak

Zinédine Zidane beszélt többek között a sok sérülésről, Hazard helyzetéről, de újragondolta a korábban Gareth Bale kapcsán mondottakat is.

A csapat szituációja: „Tisztában vagyunk a helyzetünkkel, veszítettünk pontokat az idény elején, de még csak most kezdődött a szezon, mi pedig tudjuk, hogy minden meccs fontos. Holnap újabb találkozó vár ránk, tudjuk, hogy milyen fontos a pontok begyűjtése. Ha mindent beleadunk, nagyon jó esélyünk lesz a három pontra.”

A közelmúlt eseményei: „Igaz, hogy egyaránt voltak pozitív és negatív események is az elmúlt napokban. Modric nélkül kell játszanunk, de néhányan visszatérnek. Ez a keretünk, nincs újabb változtatás, sok játékosunk van. Mindenkinek meglesz a lehetősége a csapatba kerülésre. Holnap 11 jól felkészült játékossal fogunk kezdeni. Igen, Hazard is bevethető lesz.”

Hazard: „Edennel óvatosnak kell lennünk. Három hétre kidőlt, egy hete tért vissza a normál edzésmunkához. Nagyon szeretnénk már látni őt a pályán, de még rengeteg meccsünk van, nem akarjuk elsietni a dolgot. Nagyok az elvárások, ő készen áll, de én fogom eldönteni, hogy mennyit játszik majd. Nem csak erre a meccsre kell gondolnunk vele kapcsolatban, hanem az idény többi találkozójára is. Óvatosnak kell lennünk, de mindenki készen áll a játékra, különösen ő.”

A válogatott játékosok hiánya: „Nehéz a válogatott játékosok nélkül készülni. Tudjuk, hogy ez a helyzet, elfogadjuk, de nem tetszik. Az ellenfélnek 15 napja volt felkészülni, de ez van. A héten visszatértek a játékosok, vannak, akiknek csak egy edzésük volt, de készen állunk a holnapi meccsre.”

Modric sérülése: „Nem voltam ott Lukával, amikor megsérült, de úgy gondolom, hogy mindenki a legjobbat akarja a játékosoknak. Két meccse volt három napon belül, de nem rágódhatunk már ezen. Remélem, hogy gyorsan felépül. Sérült, holnap nem tud játszani, ezt el kell fogadnunk.”

Sergio Ramos: „Nem fogok itt arról beszélni, hogy Sergio mit vitt véghez, vagy mit csinál. Az emberek tudják, hogy mit tesz, kivéve azok, akik nem kedvelik őt. Mindenki tudja, hogy nem csak a Real Madrid, de Spanyolország számára is rengeteget jelent. Továbbra is nagyszerű dolgokat fog tenni a Real Madridért, ezt ő is megmondta. Sosem röstell mindent beleadni.”

Sérülések: „A sérülések minden klubnál előfordulnak, különösen az idény első szakaszában. Sok játékosunk van, akik sosem állnak le, mivel hazájuk válogatottjában is szerepelnek. Jól dolgozunk, én pedig bízom az itt dolgozókban, ők a legjobbak, de a sérülések megtörténnek… Remélem, hogy Luka után nem lesznek újabb sérültek, de még ez is előfordulhat.”

Bale: „Mindig ugyanazt mondtam Bale-ről. Hihetetlenül minőségi játékos. Történt ami történt, mindenki tisztában van a helyzettel. Gareth itt van, én örülök, a klub is örül, ő is örül, a szurkolók is örülnek. Minden játékosom a legjobb. 23-an vannak, mindenkire számítok. Gareth is egy közülük. Manapság nem gondolhatjuk úgy, hogy 12-13 játékost használunk. Mindenkire számítok, ez a filozófiám. Rengeteg meccsünk lesz, a legjobbunkat akarjuk adni minden egyes nap.”

Keylor és Areola: „A legfontosabb az, hogy itt van ez a csapat, ez a keret. Keylornak a legjobbakat kívánom, ahogy Areolának is, aki már velünk van. Ez a keretünk, mindent bele fogunk adni.”

Vinícius: „Vinícius nem ugyanaz a játékos, aki tavaly? Miért nem? Azt mondjátok, hogy nincs önbizalma. Én nagyon bízom benne, és én vagyok az edzője. De 23 játékosom van, mindenkivel számolok. 19 éves, ő a Real Madrid jövője. Mindenhez idő kell, ő pedig jó úton halad. Számítok rá, de lesz olyan, hogy nem játszik. 11 játékos kezdhet, ez így működik. Egyszer azt fogjátok mondani, hogy Vinícius nem játszik, máskor pedig ugyanezt mondjátok egy másik játékosról. Teljes mértékben megbízom benne, többet ne mondjátok, hogy nem számolok vele.”

Változások az előző szezonhoz képest: „Ugyanaz a módszertan, mint korábban. Annyi változott, hogy sok új játékos érkezett. Mindenki többet vár a Real Madridtól, mi azért dolgozunk, hogy jól csináljuk a dolgunkat. Meggyőződésem, hogy ez a csapat nagy dolgokat visz majd véghez. A legjobbak vannak itt.”

Kevés középpályás: „Kevés középpályás? Ez a keretem, teljesen megbízom a játékosaimban. A többit nem irányíthatjuk, ahogy azt sem, amit az emberek mondanak.”

Bale állításai az előző szezonjáról: „Az előző idény jó és rossz dolgaiért is közösen vagyunk felelősek. Egy hajóban evezünk. Változtatni akarunk, és ezt a csapat érdekeinek szem előtt tartásával fogjuk megtenni.”

A szezon kezdete: „Nem fogunk igazolásokról beszélni. Hét meccsünk lesz 21 nap alatt. Minden játékosunkra szükség lesz. Mindenkinek lesznek játékpercei. A kívülről érkező kritika nem változtat semmin. Mi a meccsek eredményén akarunk változtatni, több győzelmet akarunk bezsebelni. Mindent bele akarunk adni, a pályán akarunk beszélni. Most sok meccsünk lesz, ahol bizonyíthatunk.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK