Dani Ceballos: Nehéz felfedezni bármilyen különbséget az Arsenal és a Real Madrid mérete között

A Real Madrid Angliában kölcsönszereplő középpályása a The Guardian újságírójának adott interjút, melyben arról mesélt, hogy miként élte meg a nyári váltást, illetve hogy mik az első benyomásai az Arsenalnál.

„Nagyon hálás vagyok az Arsenal szurkolóinak, hiszen rögtön a nevemet skandálták. Az volt az első napom, de úgy éreztem, mintha már 10 éve a csapat tagja lennék.”

„Imádom a várost, a Premier League-et és az Arsenalt is. Nagyon, tényleg nagyon boldog vagyok, hogy részese lehetek ennek a nagyszerű klubnak. Nagyon nehéz bármilyen különbséget is találni a Real Madrid és az Arsenal mérete között. Itt könnyebb beilleszkedni, mert olyan érzéseket keltenek benned, mintha örökké a klub kötelékében lettél volna. Tetszik, ahogy itt bánnak velem, nagy bizalmat fektetnek belém.”

„Ami a váltást illeti, realistának kell lennünk… eddig két olyan mérkőzésem volt az Arsenalban, amire sosem volt példa Madridban. Ott nem játszottam sokat, de az is igaz, hogy amikor lehetőséget kaptam, nem tudtam megmutatni azt, amire igazán képes vagyok. Ez összefügg az önbizalmammal, de kritikusnak kell lennünk saját magunkkal szemben.”

„A Liverpool elleni meccs lepett meg igazán. Sehol sem láttam még olyasmit, amit az Anfielden. Nem láttam még csapatot, amely jobban játszott volna, amelyik úgy presszionált volna, mint ők… a szurkolók pedig folyamatosan hajtják őket. A Liverpool a levegőt is elszívja előled. Rengeteg időt kell tölteni a védekezéssel, aztán amikor csinálnál valamit a labdával, vagy csak levegőt vennél, már rögtön a nyakadon vannak.”

„Nagyon jó, összetett keretünk van, a támadóhármas pedig ténylegesen megteremti a különbséget. Aubameyangot hasonlíthatjuk a madridi Cristianóhoz, legalábbis abban az értelemben, hogy közel van a kapuhoz és él-hal a gólszerzésért. Nagyon fontos játékosunk. Pépé teljesen más, Lacazette pedig számomra a legjobb: tökéletesen érti a játékot, ha teljesen egészséges, akkor rengeteget adhat a csapatnak.”

„A játékosok összeszoktatása megnehezítheti az edző dolgát. Nem hiszem, hogy a míster négy különböző mérkőzésen pályára küldte volna eddig ugyanazt a kezdőcsapatot. Ez figyelmeztetés számunkra. A Tottenham ellen csak a padról szálltam be, ami segített megérteni a szerepemet.”

„Emer nagyon jól ismer engem, szeretné, ha megmutatnám az igazi személyiségemet, a tanulási vágyamat. Szenvedélyem a futball. Képes vagyok 10-esként és 8-asként is játszani, de érzem a vezérszereppel járó felelősséget is. Kérem a labdát a nehéz pillanatokban, nem bújok el, próbálom mozgatni a csapatot. Az egész arról szól, hogy tudatom a csapattal, hogy amikor szükség van rám, akkor ott vagyok.”

„Megpróbálok úgy játszani, hogy örömömet leljem a játékban. A legjobb módja, hogy kihozd magadból a legtöbbet, az az, ha élvezed, amit csinálsz. Egy olyan csapat vagyunk, amely birtokolni akarja a labdát, úgyhogy jól érzem magam. Az emberek az idény második felében már láthatják az igazi énem.”

„Olyan játékos vagyok, aki megpróbálja megtörni az ellenfelet és megteremteni a különbséget. Desequilibriót kínálok a csapatomnak. Ennek fogalmát egyszerű lefordítani: azt jelenti, hogy képes vagy kibillenteni egy meccset az egyensúlyából, olyan elemeket viszel a játékba, ami független a taktikától vagy a formációtól. Ugyanakkor igaz, hogy a labda iránti vágyam néha annyira nagy, hogy elfeledkezek a pozíciómról. Sokat kell még fejlődnöm, amit tapasztalattal meg is valósíthatok. Unai tényleg bízik bennem: ő hívott, ő mondta, hogy jöjjek ide, ő ajánlott fontos szerepet a csapatban. Emellett nagyon kedvelem a játékról való elképzeléseit. Teljesen meglep az általa végzett munka. Ha érzed az edző bizalmát, sokkal könnyebb jól teljesíteni. Szeretném neki visszafizetni a belém fektetett bizalmát. Nekünk, labdarúgóknak is vannak érzéseink, mint bárki másnak. Megvannak a gyenge pillanataink, amikor mentálisan nagyon erősnek kell maradnunk. Hazudnék, ha mást mondanék…”

„Még csak négy hete vagyok itt, nehéz szavakba önteni, hogy mit is érzek valójában, de a látottak alapján, a minőség és a fizikai munka tekintetében ez a legversenyképesebb bajnokság. Ez a legmagasabb követelményekkel bíró liga. Ehhez alkalmazkodnom kell.”

„Ami a nyelvet illeti, három hónap múlva már képes leszek beszélgetést kezdeményezni. Az életstílus, az ételek is illenek hozzám. Ami az időjárást illeti, figyelmeztettek, hogy hideg lesz, de imádom az itteni futballt, illetve azt, hogy az emberek ezzel fekszenek és kelnek. Sosem láttam még ehhez foghatót. Idegenben is szurkolók ezrei támogatnak minket. Nem érdekel, hogy esik vagy havazik, sőt már azt is várom, hogy karácsonykor is háromnaponta játsszunk. Ez is nagyszerű élmény. Nem tudom, hogy mit mondok majd egy év múlva, de most boldog vagyok. Itt ugyanúgy látják a játékot, ahogy én. Imádom a futballt, ők is. Az emberek tisztelnek, egy játékosnak pedig az a jó, ha azt érzi, amire vágyik. Ha megtapsolod, értékeled az embereket, ők is ugyanezt teszik veled.”

Forrás: The Guardian
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK