Vinícius: Egy újabb álmom vált valóra

Vinícius Júnior, a Real Madrid fiatal támadója Peru ellen debütálhatott a brazil válogatottban. A 19 éves játékost a mérkőzés 74. percében küldte pályára Tite, és bár a találkozón végül 1-0 arányban Peru győzedelmeskedett, Vinícius egyik álma valóra válhatott.

Hogy érezted magad, amikor Tite behívott a felnőtt keretbe?
Kivételes érzés volt, mintha egy álmom válna valóra. Úgy éreztem, hogy végre megcsináltam. Sok év kemény munkája, küzdelem és kitartás után nem tudtam nem a családomra gondolni, akik rengeteg áldozatot hoztak és annyi mindent tettek azért, hogy ez a pillanat valósággá válhasson. Az életüket annak szentelték, hogy a helyes útra tereljenek, nagyon szerencsés vagyok, hogy a mellettem vannak.

Mit mondott neked Tite, mielőtt pályára küldött?
Csak annyit, hogy legyek boldog és ugyanolyan örömmel játsszak, mint mindig. Nagyszerű edző és még annál is jobb ember; mindig támogatott és rengeteget tanított nekem az ittlétem alatt. Elmondta, hogy koncentráljak a játékomra, tegyek meg mindent, ami tőlem telik, de sajnos nem sikerült elérnünk azt az eredményt, amit szerettünk volna. Az eredmény miatt szomorú vagyok, de örülök, hogy debütálhattam.

Vinícius

Egy álmod vált valóra, de ez még csak az első meccsed volt…
Ez is egy újabb lépés. Egy kihívás, egy cél, amit teljesítettem, debütáltam Brazília felnőtt csapatában. Megcsináltam. Most testben és lélekben is erősen kell visszatérnem a Real Madridhoz, hogy készen álljak a jó játékra és a szurkolók meggyőzésére. Ha jól játszom Madridban, biztos vagyok benne, hogy a válogatottba is visszatérhetek. Arról álmodom, hogy hosszú válogatott karrier vár rám.

Tite a múlt héten folyamatosan azt hangoztatta, hogy te Neymar cseréjének vagy itt a bal szélre, de végül mindenkit meglepett azzal, hogy együtt játszatott benneteket. Milyen volt Neymar mellett játszani?
Egy olyan este volt ez, amire mindig emlékezni fogok. Egy újabb valóra vált álom, hogy a példaképem mellett játszhattam. Ez akkora öröm, hogy nem is tudom szavakba önteni. Nagy meglepetés volt, mivel senki nem számított rá, hogy egyszerre lát minket a pályán, de a körülmények miatt végül így alakult. Ő is a padon kezdett, Tite pedig így cserélt.

Hogy értékelnéd a pályán töltött 15 percedet?
Megpróbáltam a lehető legjobbat nyújtani, aszerint, ahogy az edzésen gyakoroltuk az elmúlt napokban, de nem minden sikerült. Örülök, hogy elbírtam a debütálással járó terhet, remélem, hogy Madridba visszatérve tovább javulhatok, jól játszom majd a klubomban, később pedig visszatérhetek és játszhatok a válogatottban.

Volt egy gólszerzési lehetőséged. Mi történt?
Szerintem túl sokáig gondolkodtam, végül pedig rosszul lőttem meg a labdát.

Vinícius

Mit tanultál még a válogatottnál töltött idő alatt?
Sok mindent. Hihetetlen dolgokat lehet tanulni, ha olyan játékosokkal vagy egy öltözőben, mint Neymar, Dani Alves, Thiago Silva, Casemiro, Coutinho, Arthut… És persze egy olyan csodás edzővel, mint Tite, aki figyelmes és kedves volt velem. Ő egy nagyszerű ember, sokkal tartozom neki. Az, hogy itt lehetek, még ha csak az Egyesült Államokban is vagyunk, olyan volt, mintha Brazíliában lettem volna a példaképeimmel.

Te vagy az első játékos, aki 2000 után született, és debütálhatott a brazil felnőtt csapatban. Tisztában vagy vele, hogy ez mit jelent?
Hogy őszinte legyek, egyszerűen csak nagyon boldog vagyok. Nem mindenki léphet pályára a válogatottban 19 évesen. Rendkívüli boldogsággal tölt el, de egyszerre érzem a felelősségét is annak, hogy kikövezhetem az utat a többi fiatal játékosnak, akik majd játszhatnak a felnőttek között. Sokan közülük jó barátaim, akikkel a korosztályos csapatokban már játszottam együtt. Merek nagyot álmodni, szeretnék olyan magasra jutni, amennyire csak lehetséges, szeretném segíteni a Real Madridot és a válogatottat.

Még mindig itt a kezedben a mezed. Nem cserélted el senkivel. Megtartod?
Persze! Be fogom kereteztetni és kiteszem a nappalim falára. Egy különleges, kivételes mez, ebben debütálhattam a felnőtt válogatottban. Nem adnám senkinek, hazajön velem. Ebben fogok aludni. (nevet)
 

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK