Ramos: Egy kisvárosi srác vagyok, akit hajt a becsvágy

A Real Madrid kapitánya a róla szóló dokumentumfilm kapcsán tartott sajtótájékoztatót. De természetesen szóba került a Real Madrid, a Bajnokok Ligája és az Aranylabda is.

Sergio Ramos a Reina Sofia művészeti galériában adott interjút a róla szóló új dokumentumfilm, az El Corazón by Sergio Ramos című alkotás premierjén. A Real Madrid kapitánya mellett Georgina Brown, a film rendezője is megszólalt az Amazon Europe részéről.

Sergio Ramos:

A Real Madrid: "Majdnem mindent megnyertem ezzel a klubbal, amit meg lehet nyerni, de sosem hagyok fel az álmaim üldözésével, mindig izgatott vagyok. Még többet akarok nyerni a Real Madriddal. Az ötödik BL-serlegemet megnyerni igazán őrületes és egészen hihetetlen lenne. Ugyanez igaz az Európa-bajnokságra és a Világbajnokságra a spanyol nemzeti csapattal, nagyon különleges lenne újra megnyerni őket."

Aranylabda: "Nem tudom, mennyire állok távol az Aranylabdától, de nem lenne lehetetlen megnyerni. Mások is megnyerték már védőként, például Cannavaro. Még mindig bennem van a gyermeki vágy, ez pedig erőt ad a folytatáshoz. Egy ideig még biztosan képes leszek a legmagasabb szinten játszani."

A valóra vált álmok: "Sokan azt mondják, hogy a körnek mindig vége szakad, és egy idő után már nem vágysz semmire. Minden évben elmondom, hogy mindig mindennek újra és újra győzelemre éhesen kell nekivágni, elhivatottan és keményen dolgozva a sikerért."

A kondíciója: "Nagyszerű formában vagyok fizikálisan, éhes vagyok a sikerre. Azt hiszem, nagyszerű szezon áll a csapat előtt. Még csak az új szezon elején vagyunk, ennél csak jobbak leszünk, fejleszteni fogjuk a játékunkat. Még mindig megvan bennünk az éhség és a vágy a győzelemre."

A dokumentumfilm oka: "Azért fogtam össze a világ legnagyobb platformjával, hogy az emberek egy kicsit többet tudjanak Sergio Ramosról, az emberről. Egy kisvárosi srác vagyok Camasból, aki tele van ambíciókkal. Évekig keményen dolgoztam az álmaim megvalósításáért. Ha ez a dokumentumfilm bármelyik srácnak is segítséget képes nyújtani, aki ugyanígy tele van álmokkal, már megérte elkészítenünk."

Nehéz időszakok: "Az életben mindig a nehéz pillanatokból tanulsz. A karrierem sikerekkel teli, ám mind tudjátok, hogyan végződött az előző szezon – ekkor határoztuk el, hogy meséljük el a történetemet. Nem úgy indultunk neki, hogy tudtuk, a végén majd minden jó lesz. A valóságot nem változtathatod meg. Ez az első ilyen szezonom, és ki tudja, lesz-e egy második, harmadik vagy negyedik ilyen… Persze könnyebb akkor bemutatni a valóságot, ha nyersz. Az élet viszont megy tovább, és vissza kell térnünk a győztes útra. A klubunk arra késztet minket, hogy minden trófeáért harcba szálljunk, és újult erővel küzdjünk."

Részletesebben a filmről: "Egy picit mindenről szól, nem csak a fociról. Már szenvedélyeim is vannak. De persze az életemben a futball és a család a két legfontosabb dolog. De például rajongok a lovakért és a zenéért is. Az elmúlt években féltve őriztem a privát szférámat, de úgy gondolom, hogy a jelenlegi nagyon fontos időszak a pályafutásomban, és mindenképpen jó dolog, ha az emberek egy picit többet tudnak meg az életemről."

Az emberekben élő kép Ramosról: "Ez a film nem azért készült, hogy megváltoztassa az emberek véleményét, hanem azért, hogy több információval szolgáljon nekik rólam. Mindig is zárt ajtók mögött éltem az életemet, most viszont a nézők beléphetnek ezen az ajtón. Mind egyszerű emberek vagyunk, vannak jó és rossz napjaink. Aki megnézi a filmet, látni fogja, hogy vannak más szenvedélyeim is a focin kívül. Az emberek véleménye persze számít, tiszteletben is tartom, de nem azért forgattuk a filmet, hogy megváltoztassuk a véleményüket rólam."

Kiesés a BL-ből: "Amikor belevágsz egy projektbe, az bizonyos kötelezettségekkel és meghatározottságokkal jár, hogy miről kell majd forgatnod. Amikor kiesel a BL-ből, természetesen megnövekszik az érdeklődés eziránt. Szörnyű nap volt mindenkinek, és nagy esély volt arra, hogy forgatni kell majd. Fájdalmas nap volt mindannyiunk számára, főleg nekem. Senki sem gondolta volna, hogy kiesünk. Amikor viszont nyilvánvalóvá vált a kiesés ténye, abbahagytuk a forgatást, mert nem volt szép látni mindezt. Nem lehet minden tökéletes, nem mehet minden úgy, ahogy szeretnéd, ez a dolgok rendje."

Az idei Aranylabda: "Nehéz megítélni az egyes díjak kritériumait. Van Dijk csodálatos védő, és megérdemli, hogy ott legyen a jelöltek között. Mindig a támadókról esik a legtöbb szó, tehát ha egy másik poszton játszó esélyes, az mindig pozitív dolog. A futball persze mindenekelőtt egy csapatsport, és nem könnyű megítélni, milyen kritériumok alapján kéne odaítélni az egyéni díjakat."

A filmkészítés korlátai: "A stáb még a konyhámba is bejöhetett. Egy csodálatos csapattal dolgoztunk, és ez igencsak kényelmessé tette a helyzetünket. Pilar és én már hozzászoktunk az ilyesfajta felhajtásokhoz, de a gyerekek kicsit megzavarodtak, hogy ennyi ember van a házban. Nagyon kevés dologra mondhatsz nemet – ha már egyszer belevágtál egy ilyen projektbe, akkor tényleg valósághűen meg kell mutatnod mindent."

Georgia Brown:

"Ez az egyik leginkább várt filmünk, és hűen bemutatja azt, hogy milyen fajta tartalmakat szeretnénk gyártani. Betekintést nyerhettünk a labdarúgás egyik legexkluzívabb csillagának életébe. A siker kulcsa az, ha Ramoshoz hasonló tehetségű játékosok vannak egy csapatban. Csodálatos dolog, hogy beengedett minket az otthonába és a privát szférájába. A labdarúgás központi szerepet játszik ebben a sorozatban, de a személyes része az, ami igazán kulcsfontosságú."

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK