Vinícius: Kezdek hozzászokni a jobb oldalhoz

Vinícius Júnior elismerte, eleinte voltak nehézségei, amikor Zinédine Zidane elkezdte a jobb oldalon játszatni. Eden Hazard érkezésével a brazil tinédzser kikerült eredeti pozíciójából, a belga ugyanis valószínűleg a kedvenc posztján, tehát a balszélen kap majd bizalmat, amint visszatér a sérüléséből.

„A legtöbb klubnál a jobblábas játékosok inkább a baloldalon szeretnek játszani, ahogyan Hazard is. A válogatottnál ugyanez a helyzet. Minden játékosnak megvannak a saját stílusjegyei, végül pedig az edző dönt. Mindig nehéz egy új szituációt megszokni, de egyre inkább otthonosan érzem magam az új pozíciómban. Folyamatosan edzek, és közben igyekszem Zidane-tól minél több információhoz jutni az új szerepkörömmel kapcsolatban. Amennyiben bármelyik szélen szerephez jutok, akár a Real Madridban, akár a brazil válogatottban, segíti a fejlődésemet.”

Vinícius készen áll rá, hogy a Kolumbia és Peru elleni barátságos mérkőzésekre készülő felnőtt csapatban is bemutatkozzon, miután üstökösként robbant be a köztudatba a tavalyi év során.

„Tavaly az eddigi pályafutásom legjobb időszakában sérültem meg, emiatt lemaradtam a Copa Américáról, de érzem, hogy Istennek terve van velem, és a családom is biztosított, hogy eljön még az én időm. Most itt vagyok, és nagyon boldog vagyok. 19 évesen van már a hátam mögött egy szezon a Real Madriddal, amely remekül sikerült. Büszke vagyok arra, amit az eddigiekben elértem, és örömmel tölt el mások segítsége, mint például Casemiróé és Marcelóé. Ők mindig megadták a szükséges támogatást ahhoz, hogy a legjobbat hozzam ki magamból.”

A 2022-es világbajnokságot mindössze három esztendő múlva rendezik, Viníciusnak pedig egyértelmű célja, hogy képviselje hazáját Katarban.

„Kétségtelenül be akarok kerülni a világbajnoki csapatba. Remélem, addig sokat tudok még fejlődni. Rengeteget léptem előre az elmúlt szezonban, most pedig mindezt a hazám legjobbjai mellett folytathatom.”
 

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK